lauantai 1. lokakuuta 2016

Politiikka täällä ei oo nössöille

Nyt sunnuntaina on pormestarivaalit (2.10.2016)

Täällä on tosiaan presidentti ajettu alas ja tilalle otettu ihan yhtä surkea hahmo jatkamaan hallitsemista. Seuraavat presidentinvaalit on ilmeisesti 2018. Eli ojasta allikkoon. Reilu meninki.

Keskustassa on viikonloppuisin ollut mielenosoituksia presidenttijutun takia ja silta mantereelle on suljettu.

Muutenkin täällä näkyy tulevat mahdolliset vaalit paremmin, kun Suomessa. Täällä ei ole tiemainoksia vaan ihmisiä marssimassa oman ehdokkaan liput kourassa. Tai no täällä maksetaan sulle rahaa siitä et heilutat lippua, tuskin noi lipunheiluttajat suurinosa ees tietää mitä asioita niitten lipussa oleva tyyppi ajaa. Ainakaa noi 10-vuotiaat. Tai sit ihmiset seisoo katujen varsilla ryhminä heilutellen lippuja ja jaellen flyereita. Muaki yks tyyppi otti olkapäästä kiinni ku halus antaa mulle flyerin. Sanoin et "Dude I dont speak any portuguese sorry man" ja sit Mauri sano et "I dont think that dude spoke portuguese either, I didnt understand anything he said.." Aamusin kuuluu meiänkin taloon kun pieni auto megafonilla kuuluttelee poliittisia huuteloita.
Muija puhelin kädessä. Hyvää duunia.

Autojen takalaseissakin on sellasia koko takalasin peittäviä tarroja omasta ehdokkaasta. Tosi turvallista ku ei nää takalasista ulos..


Täällähän on pakko äänestää. Jos et äänestä täytyy sulla olla hyvä syy, esim. sairaus tai asuminen muualla, kuten ulkomailla tai kotikaupungin ulkopuolella (??? eiks se oo sun kotikaupunki sillä hetkellä missä asut?? ei vissiin, kun ei Maurikaan nyt joudu äänestää, kun asuu täällä. Ihme juttuja)

Jos menet äänestämään etkä tiedä ketä äänestät niin painat valkoista nappia, että ääni menee sille joka on sillähetkellä johdossa... Älykästä. Mauri just kerto et jos et haluu äänestää ketään ni painat 000 ja entteriä. Mut paikalle on silti pakko mennä.

Luin just et Riossa oli murhattu pari vaaliehdokasta. Ilmeisesti teon takana on joku jengi, joka on politiikkaa yleisesti vastaan tai sit vaan ei hyväksy näitten murhattujen tyyppien puolueita. En tiiä, murha ku murha. Yhtä älytön.
Onneks ei asuta Riossa. En menis ikinä ulos omasta talosta ja silti pelottais.

Kysyin  Maurilta et nyt jos valkkaatte tälle alueelle hyvän pormestarin ja pormestarin apulaisen, ni onks niillä mitään valtaa? Et jos ne oikeesti haluis tehä ja saada jotain muutoksia aikaseks täällä ni olisko se mahollista. Ja kuulemma on. Pormestarit on vähän niiku sun alueen presidenttejä. Vähän ku kunnallisvaaleissa valitut tyypit Suomessa veikkaisin.

Rupes taas keskustassa niin kiukuttaa miten kaikki on kallista ja palkat niin surkeita. Siks tulin tosi uteliaaks et voiks kukaan tääl oikeesti tehä mitään muutoksia. Odotan et joku vuos tulee joku nuori fiksu hippi presidentiks, joka laittais jätehuollon uusiks ja jolla olis uusia raikkaita ideoita, eikä olis lahjottavissa. Katotaan. Täällä on onneks nuoret aika aktiivisia parantaa niitten tulevaisuutta.

Käytiin ettii jos oltais löydetty mulle kirja portugalin opiskeluun. Löydettiin. 700 realia. HA HA HA tilaan netistä ja jatkan appseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)