tiistai 25. lokakuuta 2016

Viihde ja vapaa-aika

Meil ei oo telkkaria, mut eipä tuo oo haitannu, ku on läppäri ja netflixit ja kiva kaveri, joka tallentaa Vain Elämään ja lainaa sen elisaviihde tunnareita et voin kattoo ne täältä.

Tekijänoikeus rajottaa mun nettitelsujen kattelemista aika raa'alla kädellä.

Joten ei oo paljoo pleikkaa pelattu vaikka sen ja pelit tänne raahasin.

Telkkarit vaan on ylläri ylläri niin kalliita täällä, et ollaan kateltu jos olis jotain hyviä kamppiksia mistä vahingossa töllö löytyis. Viel ei oo osunu KUNNES! (Googlasin yks ilta vähän Brasilian talousjuttuja ja selvis et elektroniikka on niin kallista, koska sitä ei tehdä täällä vaan tuuaan muualta ja verot on jotain ihan käsittämätöntä, joten hinnat on pakko vetää ylös. Tästä syystä Nintendo ei tuo enää Brasilian markkinoille sen tuotteita. Ei kannata. Xboxin tehdas on täällä ja tästä syystä Xbox on paljon edullisempi ja kukaan ei osta pleikkareita. Plus et Xboxi on helpompi muuntaa semmoseks et sil voi pelaa piraattipelejä. Nyt ootte tekin vähän viisaampia)

Löydettiin nettikauppa tosta "viereisestä" kaupungista (mikään täällä ei oo vieressä) ja niillä on jotkut supermega alet päällä! Aina pitää olla vähän skeptinen noitten nettijuttujen suhteen joten piti vähän googlailla, et onks luotettava kauppa ja on on sit Mauri soitti (koska pyysin kauniisti) et miks kaikki on nii halvalla ni kuulemma VARASTONTYHJENNYSMYYNTI!

Ostettiin sit 40'' telkkari 900 realilla mikä on 250euroo. Normaalihinta melkein 2000. Ymmärrätte varmaan nyt miks piti soitella et mikä tää juttu on. Maurin iskä maksaa meille tän telkkarin häälahjaks. Vähänkö kivaa.

En malta odottaa et pääsen käsiks saippuaoopperoihin! Ne on jotain ihan käsittämättömän loistavaa täällä!  Plus et ku on aina oopperat telkkarissa päällä ni rupee kieliki tarttuu pikkuhiljaa päähän. PLUS mä voin kattoo uutisia! Ja sit voin yhdistää kielen ja kuvat keskenään joten ehkä se portugali tulee koht suusta ulos Tää kieli on oikeesti ihan saatanasta. Mun kieli ei fyysisesti vaan taivu niihin asentoihin mihin sen pitäs et saan aikaan oikeen äänteen. Mauriki puhuu ni helkkarin nopeesti et siitä ei oo mitään hyötyä ja mun portugali kuulostaa lähinnä tältä: "Did you see that?? Fucking árvore (puu) attacked me!!" Törmäsin siis puuhun. Tai "Amoooor, tu pode me dar águaa por favoooor" Rakas, voitko tuoda mulle vettä kiitoooooooooos. Oppinu tän pompottamisen heti ekana.

Nyt on sit pakko ostaa Tv-taso vaikken haluis ostaa tänne enää mitää termiittien takia... Mauri sano et laitetaan se telkkari kiinni seinään ja sanoin et no mihin me laitetaan sit MUN PLEIKKARI?! HALOOO! Asiat tärkeysjärjestykseen.
Meille tulee siis Tv-taso.

Löydettiin kerran, ku seikkailtiin tuolla lähikylässä niin pieniä yksityisiä kauppoja, jotka myy puisia, laadukkaita huonekaluja ja edullisesti. Menin ihan sekasin ja nappailin käyntikortteja taskuun samaan tahtiin ku äiti salmiakkia suuhun. Ei löydetty sillon niitä keittiötasoja, mut tiedän et niissä myydään kauniita, värikkäitä, ihania tv-tasoja ja sinne me niin suunnistetaan.

Löydettiin kans puuseppä, joka tekee mitä pyytää mut hinnat on liian korkeita, vaikka käsityötä arvostankin. Kaikki oli niin kaunista ja uniikkia siinä pajassa et varmaan jotain joudun sieltä käydä hakemassa. Meillä ei ookkaa vielä kokovartalopeiliä.. hmm..

Löydettiin myös paikallinen lähimarketti! Kaikki ruoka sieltä on tuotettu meidän kylässä tai kylän ympärillä! Myynnissä oli enimmäkseen kasviksia ja hedelmiä ja ihan pilkkahintaan. Laatu ei ulkosesti vastaa Suomen kasviksia mitenkää, mut maku on sataviiskyt kertaa parempi. Ostettiin sit vaan banaaneita, sipuleita ja mainiokki sipsejä, koska meil ei ollu mitään reppuja kantamista varten matkassa ja ei asuttu ihan heti siinä lähistöllä. Pitää käydä joskus uusiks.

Tääl muuten jos menee markkinoille ostaa jotain sapuskaa ni saat 100% halvemmalla, kun kaupasta ja varmasti lähiruokaa. Esimerkiks ostettiin 500g juustoa, joka makso 24realia kilo. Kaupassa n. 40-50 realia kilo. Kaupan juustot on tuodaan muualta, siks ne on niin kalliita. Veikkaan et tää markkinajuusto on jonkun ite tekemää tai sit haettu Urugaysta. Hedelmät, vihannekset, herkut, viljat, hunajat, makkarat on kaikki markkinoilla halvempaa ja parempaa ja läheltä. Ihan mahtavaa.

Kaikenpuolin loistava reissu. Löysin jopa apteekista huulirasvan. Etin huulirasvaa täällä melkein ekat 2 kuukautta.Sori mul ei oo mitään aiheeseen liittyviä kuvia :D

Telkkari ei oo nääs vielä 3 viikon jälkeen tullu meille. Pitäs tulla kuulemma nyt perjantaina.

2 kommenttia:

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)