maanantai 3. lokakuuta 2016

Kaikkien lemppari ope: Mauri

Okei. Maurin koulu.

Päätin tehä tästä nyt ihan oman juttunsa, lähinnä koska en muista minä päivinä siellä oon käyny ja millon kävi mitäkin ja moni ei varmaan oikein tiedä et miten tää Maurin työ systeemi toimii.

Mauri opettaa englantia yksityisessä koulussa. Koulu ei siis oo yksityinen koulu, jossa opetetaan myös muita perusaineita ei vaan sä maksat ittes sisään jos haluut oppia just sitä englantia tai espanjaa.

Ekan kerran ku kävin Maurin koulussa ja tapasin mm. sen pomon ja muutaman opettajan ni porukka vaan jääty. Pomo ei tienny mitä olis pitäny sanoa tai miten käyttäytyä, joten reippaasti sanoin Moi mä oon Ronja ja ojensin kättä. Opettajat vaan tuijotti ja hymyili ja sano moi.
Omistajat luuli mua ekana oppilaaks, kunnes tajus etten näytä yhtään brasilialaiselta ja kysy et oonko Mauricion vaimo, tervetuloa mä omistan tän koulun, kuinka voit, ootko viihtyny Florianopoliksessa?

Oppilaat tuijotti ja kerto Maurille jälkeenpäin et onpa sun vaimo kaunis!

Yks ilta käveltiin koulusta bussiterminaaliin parin Maurin työkaverin kanssa ja toinen niistä sano et ei oikein tiiä et pitääks mua pussata ja halata, ku Mauri puhuu susta nii paljon et ihan ku jo tuntisin sut mut sit en kuitenkaa tunne ja en tiiä teiän tapoja Suomessa ni MITÄ MUN PITÄS NYT TEHÄ? Sanoin et saa halata mut moi riittää kans. Sanottiin sit vaan moi. Meni tilanne ohi.

Okei koulusta sitten. Oppilas, kun alottaa koulussa tekee ensin testin missä katotaan mikä on hänen englannin taso jo valmiiksi. Hänet laitetaan tasonsa mukaan alottamaan kurssi ja siitä eteenpäin englannin tunteja on 2 kertaa viikossa. Perjantaisin ei oo normaaleja tunteja ollenkaan, vaan kertausta. Jos sua mietityttää joku asia tai haluut panostaa johonkin alueeseen niin ilmotat siitä opettajalle ja se varaa sulle tunnin perjantaille. Esimerkiks Maurilla on yks oppilas, joka on menossa New Yorkiin ja se halus oppii sanastoa matkustamiseen liittyen. Nyt joka perjantai Mauri luo tunnin tilanteen, jossa oppilas on matkustaja ja Mauri on vaikka töissä lentokentällä.

Oppilaita on vauvasta vaariin ja Mauri yleisesti opettaa vanhempia oppilaita (40+), jotka tarvii englantia joko työssään tai jotka matkustelee paljon. Oppilaina on paljon asianajajia ja muita todella rikkaita tyyppejä, jotka tykkää Maurista ihan sikana ja jotka kutsuu meitä vähän väliä syömään tai veneilemään tai muuten vaan kylään.

Yks keskiviikko menin Maurin mukana sen koululle kokkaustunnille. Maurin oppilaat oli pyytäny koulun omistajalta et mä saisin tulla tunnille kanssa, koska halusivat tutustua muhun.
Koulussa kokataan kerran kuussa ja ajatuksena semmonen rento keskustelumeininki samalla ku tehään ruokaa. Tehtiin suolasia ja makeita pizzoja.
Makeisiin pizzoihin tuli: Suklaata ja mansikoita. Banaania, valkosuklaata ja kanelia. Ehkä vähän erikoista mun makuun, mut oli ihan hyvää.
Tyypit
Tein aika hyvän vaikutuksen Maurin oppilaisiin ja nyt kutsuja satelee entistä enemmän ja meil onki jo kaks viikonloppua ihan täyteen buukattu syömistä ja grillausta !

Musta sanottiin et vitsi oon kaunis ja herttanen ja hauska. Heh heh. Kyl mä sen tiesin.

Pakko kertoo pieni stoori tästä tyypistä, joka opiskelee perjantaisin nyt Maurin kanssa, koska oon niin ylpeen ilonen! ( On Maurilla siis muitaki ku vaan yks oppilas perjantaisin)

Tää oppilas alotti opiskelun samaan aikaan, kun Mauri alotti opettajana ja Mauri oli tän oppilaan ensimmäinen opettaja ja oppilas alotti ihan perusteista ja oli tosi innoissaan ja tykkäs Maurista ihan hulluna! Tän kurssin jälkeen Mauri ei oo enää opettanu tätä tyyppiä. Tää tyyppi sit parin muun kurssin jälkeen halus LOPETTAA englannin opiskelun kokonaan, koska hänestä tuntu ettei opi mitään, koska opettajat on surkeita! Koulun omistaja sai sit ylipuhuttuja oppilaan jatkamaan ja hänelle luvattiin, että kyllä oppii! Ja nyt Mauri kerto et tää oppilas vaatimalla vaati että MAURI ON HÄNEN OPETTAJANSA PERJANTAISIN! Ai vitsi niin loistavaa! ( Tää sama tyyppi anto Maurille mukin, koska tykkäs Maurista niin paljon)

"Kiitos professori, sinä saat aikaan muutoksen"
Muutenki Mauri on noussu tosi nopeesti pomojen, oppilaiden ja muitten opettajien suosikiks ja pomot tekee kaikkensa et Mauri sais mahdollisimman paljon aamukursseja ja mahdollisimman vähän iltakursseja et mun ei tarvi olla paljoo kotona yksin. Niin niin niin loistavaa!

Ai niin ja kerroinko, et Mauri oli syyskuun kuukauden opettaja??
Maurin piti lähettää 9 kuvaa, jotka kertoo siitä ihmisenä joten löytyy: Black Music, kitaransoittoa, perhettä ja Suomea

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että Mauri on löytänyt noin mahtavan työpaikan ja tykkäävät vaimostakin! Lomaakin varmaan on tiedossa jossain vaiheessa, niin tulisitte yhdessä meitä moikkaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomaa on joulukuussa, mut kuka hän kommentin kirjotti?🙂

   Poista
  2. Tiina vaan kirjotti. Unohtu mainita :D

   Poista
  3. Aaaaa okei. Oli niin asiallisesti kirjotettu etten osannu arvata et sinä xD Jos Mauri jatkaa töissä tuolla, ni ensvuonna siellä on 1kk kesälomaa. Joten loma alkaa ennen joulua. Ni aateltiin et mä tuun sillon jouluks kotiin ja Mauri tulee sit joulun jälkeen pariks viikoks ja sit lähetään samaa matkaa takasin. Mut pitää viel miettiä.

   Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)