maanantai 31. lokakuuta 2016

Brasilia, mitä helvettiä.

Telkkarin kanssa tuli pienenpieni ongelma. Firma mistä se tilattiin, ni ei sitä oo olemassa :D Ilmeisesti on ollu olemassa ja oli iha luotettava mesta, koska tehtiin kunnon backround tsekki ja googlailtiin ja pelkkää positiivista kommenttia käyttäjiltä.
Nytku ei telkkaria näkyny perjantaina, rupes Mauri selvittelee ja löys tämmösen keskustelun nyt lokakuulta missä ihmiset varottelee et älkää ostako mitään, ette saa rahoja tai tavaroita ikinä ittellenne.
No Maurin iskä selvittelee nyt et mille tilille sen rahat on menny ja sellasta.

Jatketaan Netflixillä


Jos olisit ite tässä tilanteessa Suomessa ni mitä tekisit?
No varmaan soittaisit poliisille ja tekisit rikosilmotuksen. Ihan itsestäänselvyys.

Ei täällä :D Poliisilla ei oo tässä mitään virkaa. Ei oo mitään rikosilmotusta nettivarkauksista, ei vaikka koko saatanan sivu olis pölliny rahaa vaikka kuinka monilta. 
No mitä sit voidaan tehä? Maurin lainoppinu kaveri sano et haastakaa oikeuteen (:D) Oikeesti mitä. Kuulostaa niin käsittämättömältä mun korvaan. Ei todellakaan olla hankkimassa mitään asianajajaa tän takia.

No sit toinen vinkki oli et ilmottakaa paikalliselle poliisille (vaikka siitä kuulemma ei oo mitään hyötyä) ja sit ilmottakaa vähän niiku kuluttajasuoja ihmisille. Josta saattaa olla ehkä jotain hyötyä, en tiedä.
Sit yks Maurin kaveri näytti sille yhen nettisivun mikä on ihan täynnä sinne kerättyjä nettisivuja, jotka on huijausta mut JOILLE EI IKINÄ OLE TEHTY TAI TEHDÄ MITÄÄN????? M I T Ä??

Ihan oikeesti. Tää maa on niin jäljessä KAIKESTA. Siis niin kujalla, kukaan ei tiedä mistään mitään ihan uskomatonta! Niinku äiti sano: "Kyl siel vois lomailla, mut ei helvetti en kestäis asua yhtään tollasessa paikassa missä mikään ei toimi!"  No. Kaikkeen tottuu. Mä en oikeesti osannu ees kuvitella mitään tällästä koska kaikki vaikutti ihan normaalilta. Oli kaikki Paypalin logot ja sellaset sillä sivulla ja Paypalhan on todella suositeltu maksutapa ja luotettavaksi todettu. Muitaki luottologoja löyty. No näitä sattuu.

Mua ei jotenki ees raivostuta tää, vaan naurattaa. Tottakai harmittaa Maurin faijan puolesta et sen rahat meni siinä, mut hän kuulemma nyt selvittelee tätä asiaa. Enkä mä voi tälle mitään. Ei todellakaan oltu ainuita jotka meni halpaan. Ei voi mitään.

Paikallinen kuivaruokaa tuottava yritys. ahhahahah.


Seuraaviin asioihin.

Meillä vihdoinkin on kaikki paperit mitä tarvitaan saada meiän avioliitto lailliseksi tässä maassa.
(Kaveri totesi, et luulis jos on yhessä maassa naimisissa ni olis kaikissa. No niimpä)

Paperit on sisällä vetämässä ja maanantaina saadaan virallinen todistus sitten hakea. Ja sitte viisumi vetämään!

Mieheni tuli tänään kotiin ryminällä. Ja sohvalle ku istu ni itkuhan sieltä paljastu. Mulla meni viitisen minuuttia ennen ku rauhottelulta ymmärsin, että ukko soitti viisumista ja hänelle vastattiin näin: "Joo ei meil oo täällä mitään resursseja et sori seuraavat vapaat ajat lähetystössä on vasta helmikuussa viisumille, eikä tätä voi hoitaa Brasiliassa vaan teiän pitää mennä esim. Argentiinaan hakee tää viisumi, mulla nyt ei oo aikaa puhuu sun kaa puhelimessa tääl on niin hirvee kiire, MEILLÄ EI OO EDES KAHVIA!!"

Jätän teidät miettimään tätä asiakaspalvelukokemusta ja ymmärtämään, että mitä vittua.

Syy miks mies paniikissa itki on koska mun turistiaika loppuu nyt marraskuussa. Joten tervemenoa takasin Suomeen.

Tää ei tosiaan oo ekakerta, kun panikoidaan et joudun lähtee takasin Suomeen paperijuttujen takia ja niistä kirjotin Fitun Byrokratia kirjotuksessa.

No onneks kuulun semmoseen ryhmään facebookissa, kun suomalaiset Brasiliassa ja sieltä tiedustelin, että ootteko KAIKKI TÄÄLLÄ menny jonnekki helvetin Argentiinaan jotain viisumia hakemaan.

Kaikki sanoo et ei todellakaan et mee paikalliselle poliisille niitten papereitten kanssa et sieltä ne viisumit saa ja yks vielä täsmäytti, että oliskohan asiakasPALVELIJALLA tullut väärinkäsitys, koska jos olisin tulossa tänne töihin tai opiskelemaan niin sillon viisumi pitäs hakea ennen kun tähän maahan astuu. Mutta nyt on kyseessä pitkäaikainen oleskelulupa, joten eriasia ja poliisille vaan.

No huomenna ollaan menossa poliisille niin selviää viimeistään siellä.

Saatiin myös sähköpostia yheltä tyypiltä joka sano, että jos maksetaan 3000 realia niin he hoitavat viisumiongelmat meidän puolesta, eikä tarvitse lähteä Argentiinaan tai muutenkaan pois maasta.

Sanoin Maurille et "Ai yhtäkkiä kun maksaa 3000 realia niin aikoja viisumille löytyyki.. just joo." Rahalla pääsee ja hevosella kulkee vai miten se meni.

Nyt näyttää siltä et poliisille meno riittää ja en ehkä VIELÄKÄÄN joudu tulla jouluksi Suomeen.

Voisko tää vuosi vaan jo loppua??

Tässä kuva teille meiän pakastinlumesta. Näin käy pojat, kun pakastimeen ei kuulu erillistä luukkua.2 kommenttia:

 1. Noooo nyt kun näyttää pimeälle pihalle ikkunasta katsottaessa se ensilumi tulleen ja lumimyräkkääkin tänne on täksi päiväsi luvattu, niin toi halvatun byrokratia ja kusetusmeininkikin alkaa houkuttaa xD
  Äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen teki mieli jo luovuttaa, ku käveltiin 10km 30 asteessa ja maahanmuuttopuoli oli jo kiinni. Jalassa 5 rakkulaa ja hirvee hedari. 😑😑

   Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)