maanantai 17. lokakuuta 2016

Herkullinen viikonloppu!

Täällä alko vihdoinkin kesäaika! Ollaan nyt Suomea vaan viistuntia jäljessä. Ja sitku teil alkaa talviaika ni ollaan vaan 4 tuntii jäljessä! Loistavaa.

Ei oo enää pelkoo et tulis kylmä. Lämpötila on nyt jämähtäny tohon 25c joka laskee yöllä ehkä asteen tai kaks. Tälleen lokakuussa sataa ihan sikana ni nyt on oikein sellanen kuumankostee ja ukkosmyrskyjä on tosipaljon. Eilenki taivas välkky vaik missä väreissä ja meitsi avas kaikki ikkunat et pystyin kuulla ja tuijottaa myrskyä. Mauri oli ihan et nainen mitä helvettiä sä teet, ikkuna kiinni sisään tulee hyttysiä. Yritin sit jossain vaiheessa ottaa videoo taivaasta, ku se on välkkyny toista tuntia ni TOTTAKAI ei mitään välkettä ku mä seison parvekkeella kameran kanssa ja sitku tuun sisälle 15 min odottelun jälkeen ja rupee leffa pyörii nii HETI TAAS DISCO ULKONA! Ihan sama. Tulee niitä myrskyjä.

Käytiin taas perjantaina tapojemme mukaan ettimässä hyvä mättömesta.
Tälläkertaa mentiin bussilla Lagoalle, koska googlattiin et siel olis hyvä lanches paikka ja oikeen mainostivat, että ovat tuoneet Gaucha lanchesit etelästä Floripaan.
Oon joskus joillekki sanonukki et voisin muuttaa Brasiliaan pelkästää Lanchejen takia.


Tässä on Pelotaksen Lanchesit. Vasemmalla vege ja oikeella lihaisa.Ja ite tehtyy majoo..
Okei avataan. Gaucha on brasilialainen joka on eteläisestä osavaltiosta, eli melkein ainoastaan Rio Grande do Sulista, ( Mikä tarkottaa muuten isoa eteläistä jokea) josta Mauri on kotosin. Mauri on siis Gaucha ja ulkomaalaiset on Gringoja. Maurin osavaltio on tunnettu ruuasta. Brasilian parhaasta ruuasta. Grilliruoka on siellä pala taivasta ja nää lanchesit.. En malta odottaa joulukuuta ku mennään Pelotakseen (joka on kaupunki RGDS osavaltiossa, jossa Maran perhe asustaa) ja ollaan siel melkein kuukaus! Siel syödään kokoajan ja pelkkää priimaa. Onneks oon saanu täällä tän syömisen hallintaan enkä varmaa oo lihonnu yhtään ni on sit varaa jouluna mässätä.

Pelotas on taas tunnettu karkkikaupunkina ja maaliskuussa siellä on jotkus karkkiaiset. Hahah, jotkut karkkibileet.

Joten Mauri oli aika innoissaan et jos tältä saarelta löytyy Gaucha Lancheja ni se on voitto.

Tää on kaikkein perinteisin. Tuore mansikka ja sokeroituu kondesoituu maitoo sisällä.

Käveltiin Lagoa kaks kertaa ympäri ennen ku läydettiin tää kyseinen ravintola. Ja me oltiin kävelty sen ohi se kaks kertaa. Mulla ei taaskaan oo Lagoalta kuvia. Se on mun lempparipaikka ni tykkään vaa ihastella ja tuijottaa. Ehkä joku kaunis päivä!

Valkkasit itelleni kanalanchesin ja Mauri söi kanansydämiä.

Okei, ei ollu lähelläkään kooltaan ja koostumukseltaan Gauchaa, mut oli kyl hyvää.
Mauri on vähän pettyny, joten jatketaan herkkujen ettimistä.

Täl saarella asuu ihan sikana porukkaa etelästä. Meiän viimeperjantain pizzatarjoilija on Grande do sulista ja tosi iso osa Maurin oppilaista on sieltä ja moni meiän naapuri on sieltä.

Mut etelässä sataa ja on kylmä ja jos ei oo kylmä ni sataa ja on kuuma ja se on se kaikkein pahin. Siel on rikollisuus levinny ihan hirveesti, koska poliisit lakkoilee ja favelajengejä on liikaa kaupungin kokoon nähden. Maurin äiti yritettiin aseella uhaten kerran ryöstää ja Maurin äiti sano vaa et "Noni pikkujäbä lähe menee, sä olisit myyny sen aseen jos sul siel taskussa sellanen olis et mee kotiis" Jäbä meni kotiinsa. Oikeesti huh huh mikä muija!

Ehkä Maurinki perhe ja kaverit muuttaa joskus tänne paremman elämän toivossa!

Sunnuntaina päätin et teen ite sipseja ja avocado dippiä. Pyysin Mauria käymään kaupassa et ostaa 2 avocadoa, niinku ohjeessa luki ja sit maustamatonta jogurttia. 
No Mauri toi mulle 2 avocadoa ja paksua kermaa. Vähän niinku puoliks vatkattua kermavaahtoa mikä on melkein voita. Sanoin et tää ei oo jogurttia ja lähti uusiks kauppaa. 

En tajunnu et tääl avocadot on 4 kertaa isompia ku Suomessa myytävät, joten sitä dippiä tuliki vähä reippaammin ihan siitä yhestä hedelmästä. Plus et avocadot maistuu täällä makeelle. WHAT?? 

Mut en suosittele kenellekkään tehdä itse sipsejä, ainakaan jos ei viel ihan tarkkaan tiedä miten kaasu-uunista saa kaiken irti. 15 min uunissa muuttu 45min uunissa ja silti löysiä sipsejä. Ja toinen satsi palo, mut kolmas onnistu. Mul meni 2 tuntia sipseihin. Not worth it. 

Onks normaalia et ku raakaa perunaa siipaloi ja jättää sen vähäks aikaa hapettumaan ni muuttuu mustaks?? hahahahahah. Oli ihan sika outoo.

Rupes sit ärsyttää ku dippii oli niin paljon ja sipsei ei yhtää melke et leikkasin meiän loput paahtoleivät suikaleiks, heitin päälle öljyä ja suolaa ja 5 min uuniin ja tuli maailman parhaita dipattavia leipäsipsejä. SUOSITTELEN! Parasta suolaseen snäkinälkään.


Saatiin meiän maistraattipaperit postissa ja käydään keskiviikkona kysymässä että JOKO NÄMÄ KELPAA??

2 kommenttia:

  1. Susta on kyl kuoriutunu aikamoinen master chef!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläpä! Tein pari päivää sit ekaa kertaa ikinä ruskeetakastiketta eikä tullu paakunpaakkua ja maistuki sika hyvältä!! Mauriki kehu hullusti. Tää on ehkä mun paras ruokaylpeys ever 😂😂😂😂😂

      Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)