tiistai 11. lokakuuta 2016

En asu viidakossa

Kun ekan kerran ikinä kävin Brasiliassa, mulla oli vaikka mitä stereotyyppisia "tietoja" tästä maasta ja siis. En mä oikeesti tiedä mitä kelasin ja mitä suuri osa ihmisistä edelleen kelaa.

Nauran ihmisille, jotka kysyy täällä et onks mulla lemmikkinä jääkarhu ja sit ite luulin et ihan sama missä täällä liikun ni mua ympäröi apinat ja käärmeet.

1. Koko Brasilia ei ole Amazon.
Täällä ei oo Pythoneita, metrin kokosia matoja, sademetsää, jätti ötököitä tai alkuasukkaita kylissään. Ei täällä, mut Amazonilla on. Apinoista en voi sanoo samaa, koska meiän rannallaki juoksee välillä apinoita :'D Täällä ei oo edes yhtä vihreetä, kun Suomessa. Mauri kertoo kaikille miten meiän nurmikko on VIHREETÄ VIHREETÄ ja ihmiset sanoo joo niinku täälläki ja Mauri on et ei ku VIHREETÄ! Täällä ei oo monsuunisateitakaan, kun niistä moni kyselee. Talvi-Kevät vaihde on kaikkein sateisinta aikaa, vähän niinku kesä Suomessa. (hehe joukkijoukki).

Mäki haluun vaaleenpunasen talon!

Kaduilla ei oo mitään yhtenäistä ilmettä. Vanhaa, uutta ja risaa on vierekkäin.

Kukkakauppa puistossa


2. Koko maassa ei oo kesä 24/7
Kesä on Koillisessa ja Pohjosessa kokoajan. Aina on yli 30 astetta. Riossa sanotaan et on kylmä, ku on 20 astetta. Etelässä on kylmintä. Mauri on Pelotaksesta ja se on ihan etelä Brasiliaa. Kylmimmät kuukaudet on Kesä-Heinäkuu, jolloin lämpötila illalla saattaa laskea 5 asteeseen ja aamusin voi olla hallaa. Lämmintä alkaa olla taas lokakuussa. Täällä sisällä on sama lämpötila, kun ulkona, joten kylmät yöt on todella kylmiä myös sisällä. Varsinkin, jos ei oo ilmastointilaitteita. Lämpöpumppuja täältä ei löydy. Me käytetään yöt villasukkia :D

3. Kaikki osaa pelaa jalkapalloa
Okei no tää on ihan totta. Jokainen osaa pelaa täällä jalkapalloa, jokaista se kiinnostaa ja jokaisella on oma lempijenginsä ja jalkapallo otetaan tosissaan.
Kun Pelotaksen kaks paikallista jengiä on vastakkain niin koko kaupunki jakautuu kahteen osaan. Rynnäkköpoliisit on ympäri kaupunkia ja varautunu pahimpaan. Ihan syystä. Yks vuos hävinny joukkue poltti bensa-aseman ku vitutti.
Aa joo Mauri ei osaa pelaa jalkapalloa, eikä se sitä kiinnosta muullon ku maailmancupissa. Poikkeus tekee säännön right. haha.

4. Kaikki kaupungit ei oo Rio
Kaikkialla ei oo yhtä vaarallista ja köyhää niinku Riossa, mutta varovainen tässä maassa pitää olla.
Pahimmat kaupungit on siellä pohjosessa ja koillisessa. Täällä Floripassa ei oo mitään hätää, voin kävellä illalla yksin ulkona ilman pelkoa. Köyhien vuori täältäkin löytyy, mutta se elämä ei oo mitään verrattuna Rion faveloihin. Maurin yks kaveri asu tuolla Floripan "slummeissa" ja vuokra oli 800 realia. Et ei ihan hirveen slummia.
Mauria ei oo ikinä ryöstetty eikä oo ukko joutunu todistaa murhaa.
Täällä ei oo asuntoja aidattu, eikä meiänkään kerrostaloalueelta löydy vartijaa. Joten kaikki kaupungit ei ole Rio.
Favelakukkula


Johtohelvetti


5. Malaria ja Zikavirus ei oo mitään kansantauteja
On hyvä olla varovainen, mut. Lehdet lietsoo. Malariaa on amazonilla ja muualla tuolla ylempänä ja täälläpäin kukaan ei puhu mitään Zikaviruksesta. Täällä ei oo mitään epidemiaa tai zombi invaasiota. Joten mummo rauhotu.

Okei nää on nyt tämmösiä, mitä mulla tuli ekana mieleen yleisimmistä stereotypioista.

Ah ja ainiin, kaikilla naisilla on iso pylly.

Tuleeks muuta mieleen mitä sä ekana kelaat ku kelaat et Brasilia?


2 kommenttia:

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)