torstai 27. lokakuuta 2016

Kulttuurishokkeja II

"Ihmiset on köyhiä, kovaäänisiä, mustasukkasia, hengellisiä, lämminsydämisiä ja onnellisia."

Kulttuurishokkeja I

Voisin kirjottaa tästä. 

Täällä parisuhteet on ihan erilaisia ku Suomessa. Ihan vaan koska ihmiset on niin erilaisia.

Brasilialaiset muijat haluu luoda draamaa ja tilanteita millä ne testaa poikaystävien mustasukkasuutta, egoa ja näitten staminaa. Brassimuijat pelaa pelejä ja äijät joko pelaa mukana tai pettää. Tai molempia. Ei oo olemassa henkilöä Minä näiden parisuhteessa. On aina vaan Me. Ja tää on jotain ihan uskomatonta.

Täällä kun ruvetaan seurustelemaan ni se ei oo mitenkään vaikeeta, ei oo niitä tilanteita et tykkääköhän toi musta ja uskallankohan mä yrittää pussata sitä, kehtaankohan kertoa et mä ehkä tykkään siitä. Ei. Tätä ei täällä ole. Jos sä haluat jonkun niin sä meet ja otat sen. Ei mietitä mitä jos. Joskus tulee avarilla naamaan ja joskus 9kk myöhemmin sul on lapsi. Tälleen kärjistetysti.
Tää maa on kauheen seksuaalinen ja muijat kulkee täällä melkein alasti bileissä ja telkkarissa. Bikinit on tehty naruista. Ollaan tosi avoimia sen suhteen mut sit taas koko alastomuus on ihan tabu. Sauna oli Maurille kauhee kokemus ja hirvee järkytys.

Kuitenkin sitku sulla on se parisuhde ni ei sulla oo enää poikien iltoja tai tyttöjen iltoja. Ei sun tyttöystävä tai poikaystävä päästä sua yksin sun kavereitten kanssa bailaamaan. Ei tuu kuuloonkaan. Sä raahaat aina sen siippas mukaan.
Jos sut on kutsuttu sun kaverin synttäribileisiin, mut sun tyttöystävä ei haluu lähtee tai on töissä ni sä et mene. Piste. Ihan sama miten hyvän kaverin synttärit on niin et mene. Tätä oon todistanu monta monta monta kertaa Maurin parhaankaverin kanssa. Sen tyttöystävällä meni 3h meikkaamiseen sen jälkeen ku pääs töistä ja ne pääs aina kaikkiin bileisiin vasta ku ne oli melkein lopuillaan. Tai sit ei tullu ollenkaan, koska tyttöystävä suuttu jostain ja sano ettei lähe. 
KUIN SAIRASTA OIKEESTI :D Mutta! Näihin on hyvä syy.
Kaikki Maurin kaverit on pettäny niitten muijia ainaki kerran. Kaikki. Miten se on mahdollista jos elävät symbioosissa?

No Maurin yhen kaverin tyttöystävän mielestä on ihan ok jos mennään bileisiin ilman toista osapuolta, ihan cool = Poikaystävä petti

Toinen pariskunta riiteli, poikaystävä lähti raivona menee = Poikaystävä petti

Kolmas anto tyttöystävänsä mennä toiseen kaupunkiin hengaamaan = Tyttöystävä petti

Neljäs petti prostituoidun kanssa ja sai sen prostituoidun raskaaks. Täällähän abortti on laiton ja prostituutio laillista. 

Tässä syyt miksette liiku eri kaveripiireissä yksin ikinä brasilialaisessa parisuhteessa :D Kukaan näistä pariskunnista ei oo enää yhessä, kun jäivät sitten kiinni.

Saippuoopperan käsikirjotuksia I know.
Meillä ei oo tämmösiä ongelmia. Kun ollaan Pelotaksessa oltu ni mä en välillä vaan jaksa mennä Maurin ja sen kavereitten mukaan, koska se menee aina siihen et oon ihan väsyny 30minuutin päästä, ku mun pää on täynnä Portugalia enkä jaksa keskittyä enää kuunteluun.

Ja Maurin kaverit on ihan et WOW uskomatonta?? Ettekä ees riitele et saatko mennä ilman sitä tai et!! No oon Suomalainen.

Mauri huomas et tammikuussa Porto Alegressa on joku keikka minne se haluis mennä ja sanoin et no tottakai sä meet et ota veljes mukaan. Kuha mun ei tarvii tulla. (jotain ihme rokkia mikä ei kiinnosta yhtään). Ja sit Mauri oli et joo joo sikahyväidisjasitvaikjosolt.. ainiin mut mun veljellä on tyttöystävä. Ei se pääse.  Hahahahahahahah. Se yrittää nyt saada jonkun sen sinkkukavereista mukaan :D Miten pystyy elää toisen kontrollissa noin pahasti, mä sekoisin ihan samantien.

No sitten ihan normi ihmisistä. Täällä pussaillaan, halaillaan ja kosketellaan paljon. Eli ollaan ihan suomalaisuuden vastakohtia. Mä en osaa koskettaa toista ku puhun sille tai automaattisesti mennä halaamaan ja pussaamaan ku tapaan jonku tutun. Mut älkää käsittäkö väärin, must tää on ihanaa. Ihmiset on niin avoimia ja aina ne vaan hymyilee. (Paitsi naapurin vihanen mies, joka paljastu myös piereväks Pedroks) Tulee väikisinki hyvälle tuulelle. 
Keskustelut käydään huutaen. Tosi kovalla äänellä ja nauretaan paljon ja liiotellusti mut aidosti. Tätä ei kande säikähtää, koska ei ne tappele vaik huutaa hahaha. 

(Mauri tuli just rannalta ihan kirkkaan punasena ja sanoin sille et voi luoja oot palanu, et sun on pakko käyttää rasvaa et ei se oo mikään vitsi et voi tulla melanooma, "Skin cancer, really... " Tääl ei niiku uskota mihinkään :D)


Polvet näyttää vieläki vähän punasilta. Ikuiset shortsit.

Mun piti googlesta näyttää sille et Santa Catarina (meiän osavaltio) johtaa Brasilian melanooma tilastoja ennen ku usko et sille hommataan rasva.

Me Maurin kanssa alotetaan riidat yleensä sillä et jompikumpi ymmärtää toisen väärin tai ottaa toisen liian tosissaan. Mä yleensä luulen et Mauri huutaa vaik vaan haluu selkeemmin painottaa mitä yrittää mulle kertoa. Ja Mauri taas luulee et auon päätäni tai pilkkaan sitä vaik yritän sanoo jotain huumorilla :D Mut Mauri onneks nykyään tajuu et mä yritän olla hauska enkä ilkee ni tästä aiheutuvia riitoja ei enää synny. :DDD
Ei siis riidellä mistään kotitöistä tai sukista lattialla tai mitä ruokaa syödään tai rahasta tai mistään normaalista. Vaan ihan ku ei viel ymmäretä vielä sitä toisen kulttuuria täysin.

Yrittäkää joskus ihan huvikseen tapella jollain muulla kielellä ku sillä omalla. Voin kertoo et latistaa vähän tunnelmaa jos kesken raivon pitää google transleittorilla kääntää joku sana.

Nyt täällä ei olla riidelty oikeestaan ollenkaan et mummo ota ihan rauhassa.

Aa joo tosta hengellisyydestä. Tääl on ihmisiä paljon uskossa. Tää on katolinen maa mut täynnä muitaki uskontoja. Ja ei oo mitään kaupunginkirkkoa. Jos sä tunnet ittes jeesukseks sä perustat kirkon vaikka ostoskeskukseen. Ja sit sun seuraajat lahjottaa sun kirkolle rahaa. Ei oo mitään kirkkoveroa.

No sit on näitä muita hengellisyyksiä johon Mauri ja sen kaverit uskoo.
Tähän liittyy energioita ja kolmansiasilmiä ja karma ja uudelleensyntymiset ja kolmannet ulottuvuudet ja et kaikki on kytköksessä kaikkeen ja sä omalla energiallas tuot itelles sen mitä on tullakseen.


Oikeesti. Mauri on just tollanen. Kävelevä quote automaatti. Oon kuullu tän lauseen joku satakertaa.

Mua ei kiinnosta nää hengellisyysjutut yhtään. Mua ei kiinnosta mitkään energialiibalaabat, mulle on ihan sama mikä tätä elämää pyörittää ja millä perusteella elän just näin ku elän. Tää on mulle ihan sama. Yritän vaa ite luoda itelleni sen elämän mitä tykkään elää ja se riittää mulle.
Ei mun suvussa tai kaveripiirissä oo mitään tämmöstä ollenkaan ja mulle on ollu tosi vaikeeta kuunnella Maurin juttuja ja oon joutunu sanoo sille et pliis mua ei kiinnosta. Ja kyl aika kauan kelasin et Mauri on vähän niiku uskovainen mut nyt oon vaan tajunnu et sen elämänkatsomus on vaan tosi erilainen mun katsomuksesta ja se on ihan ok. En oo yhtään hengellinen tyyppi.

Tästä myös saatiin riidat aikaseks aika usein ku en vaa jaksanu kuunnella ja rupesin vänkkää vastaan. Mut nyt ollaan tän asian kanssa ok. Mauriki on kasvanu aikuiseks sieltä äitin sylistä ja ymmärtää et välillä vituttaa vaikka miten yrittää olla positiivinen ja "luoda sitä hyvää energiaa". Hyvä että ymmärtää.

Okei se siitä sitten. Tämmösiä nää ihmiset täällä on.

En nyt lähe erittelemään tota köyhyyttä erikseen. Oon sitä pari kertaa täällä sivunnu ja ihmiset on onnellisia vaikka niillä ei oliskaan mitään materiaalia.

Kaikkein parasta musta on se et kaikki aina hymyilee sulle ku kävelee sua vastaan ja sanoo et moi miten menee. Ihan sama ootteko ikinä ennen nähny.

8 kommenttia:

 1. "ihmiset on onnellisia vaikka niillä ei oliskaan mitään materiaalia."
  Uskon tohon. Täällä on mennyt överiksi.
  Luulen kuitenkin, että täälläkin materian palvonta olisi vähäisempää, jos ei olis näin saatanan pitkää synkkää, kylmää ja pimeetä ajanjaksoa joka vuosi.
  Aurinko ja lämpö itsessään saa hyvälle tuulelle :)
  Äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä niin totta! Täällä automaattisesti menee siihen tilaan et ei ees tee mieli ostella mitään :D

   Poista
 2. Heh asun Turkissa ja kaikki noi pätee täälläkin - parisuhdedraamailu, mustasukkaisuus, pelit ja toi hengellisyyshöpinä ja ennustuksiin uskominen.. Etelän maiden juttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko olla! Ennustusjuttuja ei täällä pahemmin kuule. Ainoa, että mieheni äiti näkee välillä enneunia. Toi pelien pelaaminen on kyllä ihan uskomatonta :D Ukkokin on jo nyt tajunnu, et eihän noissa oikeesti oo mitään järkeä ja mikä meitä brasilialaisia oikein vaivaa :D

   Poista
  2. Mun mies on turkkilainen ja päivittelee kanssa miten helppoa mun kanssa on, kun vaan sanon mitä ajattelen enkä valehtele tai pelaa :D Hassua kyllä että noinkin kaukaisissa maissa voi olla näin samoja piirteitä, ihan kuin olisin Turkista lukenut! Ehkä se on se aurinko..

   Poista
  3. Jep. Sanon mitä ajattelen enkä sensuroi :D Kuulemma kanssa oon tosi helppo vaimoke :D

   Poista
 3. Moikka, löysin sun blogin ihan just ja oon tässä kahlannut sitä läpi ja piti jättää tähän kohtaan välikommentti, että vaikuttaa hauskalta! Oon repeillyt noille puhekuplakuville ja muutamille muillekin huomioille, joista osa kuulostaa täälläkin päässä tutuilta. Nimim. Suomilikka kohtasi Mr.Chilen Italiassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaah varmasti löytyy paljonkin samaa kulttuuria Mr. Chilestä! Hauska kun löysin tänne ja ihan kiva et joku muuki nauraa mun jutuille, ku minä ite. Pakko ottaa kyllä usein ihan huumorilla tää maa, kun ei mee ku strömsössä :D

   Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)