perjantai 28. lokakuuta 2016

Flipflops

Oon yrittäny kalastella netistä muittenki suomalaisten blogeja, jotka asuu Brasiliassa ja on tullu vastaan vaan vaihtareitten blogeja. "Vaan", koska vaikka niitäki on kiva lukea ja on hauska huomata miten samanlaisia wtf efektejä on muillekki tästä maasta tullu, ni vaihtarit on aina vähän rikkaammissa perheissä ja niitten arki on enemmän luksusta ku meikäläisen ni siks en oo niihin tarttunu.

Eilen sit löysin yhen naisen blogin, joka kirjottelee Riosta ja pari kertaa vuodessa. Klikkaa tästä jos kiinnostaa.
Lueskelin sit sitä jonku aikaa.

Ja oon nyt huomannu et aina jossain vaiheessa kaikki kirjottelijat ottaa saman asian esiin:
Turistit tunnistaa kengistä

Täällä kaikki paikalliset kulkee kesät varvassandaaleissa ja ihan sama mihin kauppaan meet ni aina siellä myydään varvassandaaleita. On glitteriä, timangia, korkoa, fancya, halpaa, coolia, perus, hippiä ja siis ihan mitä tahansa. Joo äiti tuon ku Suomes tuun käymää nii sulle bling-bling fläbärit.
Turistit käyttää perus sandaaleita, kuten myös meikäläinen.

Mä tiesin tän joten siks otin kotoota mukaan varvassandaalit etten sit oo NIIN turisti. Ongelmana on vaa et mul tulee heti rakko varpaitten väliin.
Sisulla mentiin pari päivää ja sit meinas tulla itku, eikä asiaa yhtään helpottanu et Mauri nauraa kuinka heikko varvasiho mulla on. No anteeks vaa ettei meil paljon oo ilmoja mihinkää sandaaleihin Suomessa.

No sit eilen ku luin tota fläbäri tekstiä tuolta blogista ni rupesin vinkuu Maurille et: " En haluu olla mikään tyhmä turisti, et mähän rupeen käyttää noita mun Aussie Shampoon kaupanpäällis fläbäreitä vaik miten tulis rakkoja!"  Mauri nauro ihan sikana ja sano et "No baby, you are too weak for flipflops. And it doesn't matter what you wear you are always gonna look like a tourist because you are so white! hahahahha"

Niiku. Kiitti vaa. Mähän laitan ne fläbärit jalkaan enskerralla ja tungen varpaanvälit täyteen rakkopuikkoa ja laastareita. Kyl mä totun. Ja sit ostan noita hienostofläbäreitä.

Kesäki otti vähän takapakkia ja tänään oli vaan 15 astetta aamulla lämmintä ja mä olin aivan jäässä peiton alla. Jouduin kaivaa villasukat laatikosta. Ja ihan oikeesti 15 astetta sisällä on kylmä :D Et älkää yhtään naurako siellä.

Keskellä menee "vanha lahdentie". Onneks meiän kaupunginosa on vielä melko hiljanen paikka. Kuulemma ei kesälläkään  turisteja vielä ainakaan hirveesti Campechen rannoille eksy.

Eilen oli taas niin sairaan kuuma et hikee vaan pukkas ku käveltiin huonekalukauppaan ettii mulle monitoimikonetta leivontaan. Btw. Nää koneet maksaa suomessa 300e ja siitä ylöspäin mut täällä näitä saa 100 realilla. Ainoo mekaaninen juttu mikä on oikeesti edullinen. No ei löytyny sellasta konetta minkä olisin halunnu. Tai löyty mut käydään lauantaina kattomassa, jos keskustassa olis paremmat valikoimat.

Istuttiin eilen rannalla ku yhtäkkiä pienenpieni koiruli juoksi meiän ohi ja pysähty istumaan ja kattomaan maisemia. Istu melkein puolituntia tuossa ennen ku ilosena lähti juoksemaan sinne mistä tulikin!

Meiän pitää kans ostaa tuuletin tänne sisälle. Näinä parina päivänä ku on ollu soija ni sisällä on ollu tosi kuuma. Löydettiin sellasia tuulettimia, jotka levittää samalla hyttysmyrkkyä. Todellaki haluun sellasen.

Löydettiin salainen sisäänkäynti.

Mä en tiedä mikä näitä hyttysiä vaivaa. Ne asuu meillä täällä sisällä. Ne asuu meiän kylpyhuoneessa käsipyyhkeen takana. Meinaa aina ku kuivaan kädet ni sielt heilahtaa hyttynen lentoon minkä aina tapan.

Miks ne täällä asuu, asukaa ulkona. Eikä mul enää oo yön aikana tullu paukamia. Ihan tosi erikoista hyttyskäyttäytymistä.
Mauri kerto et niillä kotona hyttyset elää sen äitin kirjahyllyssä. Aina ku sielt ottaa kirjan ni pöllähtää läjä hyttysiä ilmaan. No sen äitillä onki nii kosteeta et ei ihme jos siellä viihtyy.

Eilen ku Mauri kävi vessassa ni se huus ja kysy et "Honey.. Why do we have dead mosquitoes all over the walls?" Sanoin et elävien hyttysten tarvii tietää mikä niitä kohtaa jos ne tulee meille asumaan. Et ne on pelotteena. ".... Baby.. You are ridiculous.."

10 kommenttia:

 1. Joo jipii tuo mulle hippifläbärit kun tuut keväällä. Blingblingejä mulla jo on :)
  Äiti

  VastaaPoista
 2. Jalat tottuu niihin fläbäreihin. Ausseissa oli alkuun kans varvasvälit ihan hajalla, sitten ne vaan "kovettuu" kohtaloonsa. Joten ei muuta kun "kengät" vaihtoon. ��

  Mita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Pakko kovettaa varpaat niitten kohtaloon. Plus mun sandaaleista on tullu tosi jännät rusketusrajat. Lyhyitä matkoja kerrallaan! 😂

   Poista
 3. Hahaa, löysin tänne sun blogiin Facebookista ja pakko kommentoida, et teen työharjoittelua Curitibassa ja kun kävin Floripassa joitakin viikkoja sitten niin yövyin juurikin Campechessa! Silloin oli kans aika kylmä ja harmaa ilma, mut seuraavana päivänä onneks paistoi aurinko ja menin tutkiin niitä vielä etelämmässä olevia rantoja. Tosi nättiä! Oot varmaan se sama tyyppi kenen kans vaihdettiin pari sanaa Brassien vegetarjonnasta Sipsikaljavegaaneissa. :D Mun kokemus flipflopeista on et jotkut on ihan hirveitä jalassa mut Havaianasit on yleensä melko mukavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sama tyyppi ja "naapurista"! Jep tää on kyllä tosi kaunis alue. Hei hyvä vinkki! Noi mun ilmaistuotteet ei tosiaan ehkä oo sieltä mukavimmasta päästä :'DD
   Joo tääl on nyt ollu ihan tosi lokakuu kelit ja heti ku tulee lämminpäivä ni juoksujalkaa rannalle ennen ku tulee pilvet ja tuuli ja sade ja myrsky. Ei ollu mikään vitsi, ku vinkattiin et ota kumpparit mukaan :DD Varmempia säitä odotellessa ni päästään kiertää nää kaikki muutki rannat mitä saarelta löytyy!

   Hauska, että sama tyyyppi tuppas löytymaan :D

   Poista
 4. Olin jo unohtanut alun varpaanvälikärsimyksen :D Terkkuja ei-vaihtarilta, toistaiseksi Riosta.

  VastaaPoista
 5. Olen huomannut saman; useat brasiliablogit ovat vaihtareiden blogeja. Niinpä aloitin omani pari kuukautta sitten, kirjoitan Lagoalta, eli ihan naapurista. :) https://lumotullasaarella.wordpress.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti! Täällä ei asu ketään ja asut ihan naapurissa! Käyn lukasemassa sun blogin heti! Ja sit jos teille jossain vaiheessa passa olis kiva tehä vaikka tärskyt. Lagoa on yks ihan mun lempipaikkoja tällä saarella :)

   Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)