torstai 29. syyskuuta 2016

Raha ja hinnat ja laatu ja ruoka ja what

Mä en oikeesti ees tiiä mistä mä alottaisin näitten rahajuttujen kanssa. Missään ei vaan oo mitään järkeä. Ihan for real mä tiesin tän ku tulin tänne mut ei hyvää päivää.Täällä on käytössä minimipalkka. Se on kuulemma n. 800realia. Eli noin 200euroa. Tolla rahalla ei makseta ees meiän vuokraa. Olisko tossa yks syy miks lapset muuttaa kotoota pois vasta 30vuotiaina. Jos täällä haluais pystyä elää samaa tasoa, kun suomessa ni palkan pitäis olla ainakin 2000. Tai ehkä 2500, jos haluu sairasvakuutuksen. Eli 500-750 euroa.

Meiän vuokra on 1000 realia ja sesonkikuukausina 1100 realia(what). Vesi ja sähkö kuuluu hintaan.
Netti maksaa n. 100 kuussa. Eli vuokra on siinä 300e hujakoilla.

Meiän sohva oli n. 900 realia. Eli alle 300e. Se oli alessa. Normihinta oli joku 1400. Se on semmonen 350e öbaut. Eli hyvä ale.
Mut saat ton alen vaan sillon jos maksat heti. Kellä on varaa maksaa täällä mitään heti? Rikkailla, heillä on varaa. Jos olis ostanu ton sohvan osareilla ni loppusumma olis ollu öbaut kakstonnia. KAKSTONNIA. Ihan hirveet korot!
En tiedä et kuin moni loppupeleissä hyötyy sit noista aleista, myyjä meni tosiaan ihan sekasin ku sanottiin et haluun maksaa sohvan nyt heti. Ei tajunnu yhtään: "Niin siis maksat 30päivän kuluessa luotolla?" -Ei vaan maksan sen sohvan nyt heti tällä sekunnilla.

Hinnat on kaupoissa suurimmaks osaks ilmotettu summalla, jonka maksat joka kuukausi osarilla siitä tuotteesta. Kertamaksun summa on pienellä präntillä ja osarien lopullinen summa vielä pienemmällä. Olinki eka ihan innoissani et MITÄ MITEN KAIKKI ON NÄIN HALPAA!! Mauri siihen et nii siis ton maksat joka kuukaus kunnes oot ostanu koko tuotteen. Jaa.

No ollaan kans etitty sit keittiönpöytää. On kauheen vaikeeta löytää oikeen kokosta ja hyvälaatusta. Haluun joko täyttä puuta tai sit muovia. Muovia ei löydy ja täyttä puuta todella vähän. Kaikki on sellasta lastulevyä mikä ei kestä kosteutta yhtään.. Mitä järkeä myydä tavaraa joka ei kestä kosteutta, kun asutaan SAARELLA jossa MERI on JOKAPAIKASSA?? EI mitään järkeä. Mut hei se on ainoota mitä on tarjolla ni sitä myös ostetaan. Sit puolenvuoden päästä pöytä on ihan kostee ja rikki ja täynnä termiittejä. (On omakohtasta kokemusta) Ja tätä samaa matskua käytetään allaskaapeissa. Mut ei kestä kosteutta. Ainiin ja ei nää oo mitään halpiskamoja :D Ihan on hyvät hinnat näihin laitettu. Mut paikalliset ei välitä. Kaikilla on samaa tavaraa kotona samassa kunnossa. Hinta-laatusuteet ei kohtaa ja se on vakio. Mut se on normaalia. Näin eletään. Mun tekis mieli välillä ravistella tätä porukkaa että MISSÄ ON SE VALLANKUMOUS, MILLON ALATTE MIETTIMÄÄN MITÄ VITTUA TÄÄLLÄ TAPAHTUU! (Okei tähän liittyy muutaki, kun huonekalut)

Elektroniikka on sairaankallista. PS4 makso 5000 ja varmaan enemmänki, ku tuli myyntiin. se on reippaasti yli 1000 euroa. Ja se on vieläki joku 3000 täällä. Edelleen sen öbaut tuhat euroa.

Leffat, levyt, laukut, vaatteet, kengät, KAIKKI on niin kallista et täälläkin on sellanen "ostoskeskus" joka on omistettu vaan piraattikamalle. Ja tää on laillista tai en oikeesti tiedä onko laillista vai vaan laittoman tekemistä vähemmän rikollisen näköseks :D Se ainakin oli laitonta, mut ihmiset myi silti kaduilla näitä piraattikamoja ja presidentti kelas et ei helvetti rakennetaan teille nyt sit ostari. Maurin kotikaupungissa on myös tämmönen ostari.

Vaatteet ostetaan myös osareilla. Ihan hullua et mainostetaan kenkiä et nyt osarilla VAIN 29,95 KUUKAUDESSA! Koska vaatteet on tosi kalliita.

Ruoka on suhteessa kalliimpaa, kun Suomessa, mutta edullisiakin vaihtoehtoja löytyy. Eineksiä ei juurikaan ole ja ne mitä on (pakaste) on kallista. Siis todella kallista. Pakastepizzoista voi vaan haaveilla. Tai no en niitä edes Suomessa syöny mut ainaki se oli vaihtoehto!

Käytiin kaupassa ja rahaa palo 125realia.
Sillä sai:
1kg Kanankoipia
4 pussia täysjyvä makaroonia
Ruskea pussi leipää (hodareihin)
1kg Jauhelihaa
800g Nakkeja (hodarikastikkeeseen)
2 pussia viherkaalia
kukkakaalia
limeä
majoneesiä (tehtiin hodareita)
2 pussia tomaattisoosia
4 litraa maitoa
1l KREIKKALAISTA JOGURTTIA <3<3<3
1l öljyä, 4dl kermaa (ei oo muuten kevyt vaihtoehtoja, se on täyttä tavaraa)
2 pussia hernemaisseja, 500g kaurahiutaleita, banaaneja, hammasharjoja, täysviljajauhoja ja kaks purkkia sulatejuustoa. Ja nää kaikki oli alessa ja oliskohan näistä tullu 2 suomalaista muovipussia ruokaa. 

Suklaa on kallista ja karkit pahoja :'((((

Kilo juustoa maksaa semmonen 30-50 realia. Olispa pirkkaa!

Jos haluu vegaanina elää niin onnea. Et elä ellet tienaa tarpeeks. Tai jos haluut oikeesti elää pelkillä kasviksilla, ilman tofuja ja soijia ni sit on edullista. Mut tää vegaanikulttuurikin on täällä menny eteenpäin! Löytyy vegaaniravintoloita, jotka on kalliita joo ja on vegaanitapahtumia. Esim tänään (25.9) olis ollu vegaanipicnic Lagoa järvellä, mut minne unohdettiin mennä.

Mut ruokajutuista kans enemmän jossain muussa julkasussa!

Positiivista on se et itsetehdyistä kakuista voi pyytää melkein mitävaan.
2 kommenttia:

 1. Ja porukka jaksaa kitistä et yyh Suomi on kallis maa ja täällä kaikki maksaa liikaa buu muualla kaikki on paremmin ja halvempaa... Jepjep :D mut hei kiva blogi!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä. Tääl on kyl niin tajuttu missä kiillotetussa kuplassa sitä ihmiset Suomessa elää :D
   Kiitti!

   Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)