maanantai 22. toukokuuta 2017

Ihmiset haisee

Ku ekaa kertaa ikinä menin Brasiliaan ni multa jatkuvasti kyseltiin et miten usein käyn suihkussa.
"Monta kertaa viikossa käyt suihkussa?" Siis melkein jokainen joka kuuli et oon Euroopasta tätä kysy kunnes lopulta ärähdin yhelle Maurin kaverille et MIKÄ TÄÄ JUTTU ON MIKS KAIKKI HALUU TIETÄÄ KUINKA USEIN KÄYN SUIHKUSSA??
"No ollaan kuultu et eurooppalaiset haisee, eikä käy suihkussa?"

Ja muistan kans nyt etäisesti jonkun huhun kuulleen et ranskalaiset ja italialaiset ei pahemmin peseydy. En tiedä mikä juttu tää on.

Nyt sit ku oon taas Suomessa töissä ni. Ihmiset haisee.

Ihan oikeesti Suomessa asutaan ja jos sulla on varaa käydä kaupassa niin luultavasti asut jossain paikassa missä on suihku. Mut silti IHMISET HAISEE!
Henki haisee, pistävä hiki haisee, krapula haisee, kusi haisee.
Nyt ku täällä on ollu pari hellepäivää niin voi pyhä paavali ihmiset haisee.
Kyllä te nyt tiedätte sellasen oikein pistävän hienhajun, joka saa haukkomaan henkeä ja hengittämään suun kautta.

Brasiliassa ei KUKAAN IKINÄ haissu. Vaikka asteita oli 40 ja märät kainalot monella kaverina, mut ei haissu. Ja kenenkään henki ei haissu ikinä. Siellä pidetään huolta hygieniasta ihan kunnolla.

Joten nyt ymmärrän mistä tää "Eurooppalaiset ei peseydy" -huhu on lähtösin.
Hygienia ihan hukassa.

Ihmiset, peskää hampaat, ettei tuu tulehdusta. Peskää kainalot ja käyttäkää dödöä ja jos paidan kainalot haisee vaikka se olis pesty niin heitä se paita roskiin, koska se haju ei siitä mihinkään enää häviä.


Hajusta herkkuihin.

Meillä juhlittiin äitienpäivää sunnuntain sijasta tiistaina, koska meikäläinen ja pari muutakin oli sunnuntaina töissä.

Juhlittiin samalla mun synttäreitä, äitin synttäreitä ja sitä äitienpäivää. Tästä huolimatta äiti tänään ilmotti, että haluu kyllä kakun omille synttäreilleen ettei tarvi muuta lahjaa sit hankkia.

Yhen kakun kerkesin tilauksesta sutasta mummon siskolle.

Ei mulla muuta! Kämppään purkasin yhen matkalaukun ja yhen ison sohvan sain sinne ostettua ja sukulaisten avulla kotiin kannettua. Vielä en oo sitä purkanu kun päivät on ollu niin täyteen buukattuja.
Pari kakkua on tullu taas tilaukseen ja kesäkuussa meen juhlimaan häitä. Tänään Bruno Mars.

Halusin oikeestaan tulla vaan avautumaan siitä miten ihmiset haisee.

Ainiin unohin melkein kuitenki kertoa.
Kerran mun tullessa bussilla Florianopoliksen keskustasta kotiin, istu mun viereen lihava ja ällöttävä mies kuka veti melkein vertoja Suomen ällöttäville lihaville Karhupaitasille miehille. Tiiättehän sen olutmerkki karhun niitä T-paitoja mitkä on ihan kuluneita ja reikäsiä.
No tää mies istu siis mun viereen bussissa vaikka tilaa oli ihan reilusti istua yksinäänkin.
Ei siinä muuta, mutta se haju oli niin kamala ja en sitä päässy karkuun ja miehen käsi ikäänkuin "vahingossa" jatkuvasti eksy mun reidelle. Todella todella kuvottavaa.
Tää on kuitenki ainoo kerta ku on Brasiliassa tullu vastaan haiseva ällöttävä ihminen.

Pitäkää huolta hygieniastanne!

Bonarina saatte nähä meikäläisen vuosien varrelta! Lihava possun näkönen poika mun sylissä on meikäläisen pikkuveli.

9 kommenttia:

 1. Jokapäiväisen aamusuihkun ja dödöttelyn jälkeen huomasin, että kainalot haisivat jo ennen puolta päivää pistävästi hielle. Syylliseksi osoittuivat keinokuituiset paidat, jotka toki olivat kivoja pitää kuumallakin ilmalla ja itsetään siliävinä helppoja hoitaa. Keinokuidut kierrätykseen, tilalle sataprosenttistä puuvillaa ja ongelma poistui kokonaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Keinokuidut on se pahin ja varmasti imee hajut itteensä!

   Poista
 2. Siis haloo "ihmiset haisee" Suomessa? Missä sä asut, työskentelet ja millä liikut? Oisko nyt mennyt "Brassilan/Suomen hajut ja tuoksut sekaisin vai mikä mättää. Brassilassa käyneenä minusta siellä kyllä aivan selvästi HAISI eikä niinkään vähän - itse koko maa ja ihmiset TODELLA HAISIVAT verrattuna Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan liikuttu sit eri osissa maita. Brasiliassa haisi ainoostaan likaojan lähistöllä ja ihmiset ei ikinä. Siellä ainakaan missä minä oleilin.
   Suomessa hajuhemmoja saa vältellä aina kun ulos nokkansa pistää. Ainakin täällä suunnalla :)

   Poista
 3. Nauroin ääneen! Huippu kirjoitus :D

  VastaaPoista
 4. Saako kysyä kysymyksen joka ei liity postaukseen...?

  Mikä on pisin aika, jonka olette olleet Maurin kanssa erossa toisistanne? Miten siitä selviää? :( oma mies lähdössä työkomennukselle toiselle puolelle maapalloa 4-5 kuukaudeksi ja pelottaa niin hitosti. Yhdessäoloa takana vasta muutama kuukausi, etäännytäänkö me, hiipuuko yhteydenpito. Miten te olette selvinneet? Muistaakseni blogisi perusteella olitte alussa pitkänkin pätkän näkemättä? Kiitos jos vastaat ja hienoa että pidät tätä blogia vähän erilaisesta rakkaudesta. Olen pitänyt sen lukemisesta.

  VastaaPoista
 5. Hei, toivottavasti kysymykseni kaukosuhteesta ei ollut tahditon :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ei ollut tahditon! Mulla on tässä niin hemmetisti kaikkea muuta hommaa, etten oo kerenny tähän blogiin perehtymään hetkeen (toki läppärin puuttuminen ottaa myös oman osansa hahahah) ajattelin tehdä tästä ihan oman postauksen tästä kaukosuhteesta seuraavaksi.

   Meillä ensimmäinen väli oli 6kk ja oltiin fyysisesti tunnettu sillon sen 1kk ja se 6kk oli maailman hirveintä aikaa ikinä ja ikävä oli ihan hirveä. Ei tullut kyllä mieleenkään, että oltais etäännytty toisistamme vaan päinvastoin.

   Mutta kyllä se voimia vie ja vaatii sitkeyttä ja suomalaista sisua ja sitä yhteistä toisista välittämistä, että pitkistä etäällä asumisista selviää.

   Me skypetettiin joka päivä monta tuntia. Ja 7kk taitaa olla pisin aika erossa.

   Tekstaillessa kannattaa pitää pää tyynenä sillä noin pitkällä eroajalla rupee pienetkin asiat ottamaan liian henkilökohtaisesti ja pienestä hermostuu! Kyllä siihen pystyy kun luottoa löytyy!

   Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)