perjantai 2. joulukuuta 2016

Höpönpöppöä ja Acai marjoja


Taisinki sanoa viimesen tekstin lopussa et pitäskö täs pelätä jotan koska menee niin hyvin?

Nooooo tää viikko onki menny sit meikäläisen ollessa kipee ja migreeneissä. Nyt kaikki on fine ja maailmankaikkeus on taas tasapainossa.

Meiän viereisellä kirkolla on jouluvalot.

Mut löys viimeviikolla blogin kautta yks nainen, suomalainen, jolla on myös brasilialainen mies ja he asuu perheensä kanssa samalla saarella ja tosi lähellä kaikenlisäks! Ni me sovittiin sit maanantaille treffit!

Käytiin vähän syömässä ja palloilemassa ja ajelemassa AUTOLLA. Vitsi pakko hommata auto.
Mauri sano et laitetaan se ensvuoden listaan. Näki ihan eri maisemia, ku puikkelehti bussin sijaan autolla.

Mauri osti jotain, myyjällä ei ollu vaihtorahaa (1real) joten anto karkkia vaihtorahana :D

Oli jotenki tosi outoo puhuu kasvotusten jonku kanssa suomea. Whatsappin kautta juttelen sukulaisten kanssa, mut kasvotusten se on niiiiin eriasia.
Tunsin itteni kans ihan pikkulapseks, (ku en tosiaan tätä näitten kieltä vielä osaa muutenku satunnaisia sanoja ja sanomisia) koska mua piti auttaa ja opastaa ruokajutuissa ja tilaamisessa ja semmosissa. Reeniä reeniä. Kyl se kieli sieltä jossain vaiheessa vielä putkahtaa.

Huomasin kans itessäni uuden ominaisuuden mitä en oo ikinä ennen tajunnu.
Portugalia ku joku puhuu mun ympärillä ja sit keskityn siihen, jos vaikka ymmärtäis vähän mistä puhutaan ja sit yhtäkkiä joku sanooki mulle jotain suomeks tai englanniks ni mul menee jotenki hetki prosessoida et mitä kuka puhuu, mitä puhuu, ai pitääks mun vastata ja sit vastaan melkein yhellä sanalla enkä osaa jatkaa sitä keskustelua :D Mitä ihmettä. Maanantaina tää ei ollu näin paha, mut eilen ku käytiin sit minä ja Mauri moikkaamassa tätä pariskuntaa ni portugali on jotenki niin voimakas kieli varsinki ku ei ymmärrä ja sit siihen kuuluu tietty aika kovaan ääneen puhuminen ja välillä tuntuu et saaks Mauri ees happee ku se puhuu niin nopeesti, ni eilen se meni lähinnä siihen et minä olin hiljaa koko ajan :D Vastaan ku kysytään mut that's it. Olin kyl aikamoisissa migreenilääke huuruissa, et voi olla toki osasyyllinen.
Emmä muutenkaan oo kauheen puhelias tyyppi porukassa ainakaan. No eipä tarvi opetella puhumaan montaa sanaa, kuha mieluummin ymmärtäisin mitä puhutaan. Hahahaha.

Kyl se siitä kyl se siitä.

Yks mun lemppari tältä viikolta on kyllä Acai marja. Käytiin maanantaina ja eilen vetämässä annokset.

Acai sorbettia, kondensoitua maitoa, hedelmia, mysliä ja maitojauhetta Mauri otti pähkinäjauheella.
Aika kallishan toi annos on (18realia) ku aattelee et ostetaan viikon ruuat kahen annoksen hinnalla :D Mut totally worth it. Mauri oli mun kanssa samaa mieltä et toi PIENI annos mikä otettiin on tarpeeks iso kahelle, et ehkä jos kahestaan käydään ni jaetaan tää satsi.

Acai on siis superruokaa parhaimmilaan. Täältä meiän saarelta ei marjoina tätä löydy, eikä suorana marjana sitä pahemmin käytetäkään (wikipedia) vaan muutetaan esimerkiks mehuksi, mut pulverina löytyy kaupasta meiltäkin ja joka nurkalla myydään pehmiksiä ja smoothieita ja sellasia.

Täs on meiän tän viikon äksöni ku oon muuten vaa maannu sängyssä.

Maurin kaks serkkua ja eno asuu Riossa ja toissapäivänä ne soitti bussiasemaltaan Maurin äitille et moro moro me oltais tulossa kylään, et bussi lähtee täs kohta et ollaan siel huomenna kahen aikaan aamulla. Mauri sano et jopa brasilialaiseks toi on aika törkeetä ilmottaa päivän varotuksella et kolme sukulaista tulossa viikoks kylään et majottakaa meidät. Ite olisin varmaan sanonu et sori meil on muita vieraita et ei meille mahu. Mauri oli samaa mieltä.

Sain myös blogitunnustuksen, jonka kirjottaminen on mulla vielä kesken, ni räpellän sen kanssa kohta :D

Mut mä meen nyt juomaan aamukahvia ekaa kertaa kokoviikkoon ja nautin jokaisesta siemauksesta.

3 kommenttia:

 1. Terkkuja taas Venetsiasta! :) Acai on niin hyvää, makustelin sitä Recifessä jostain rantakojusta mysiaamiaisannoksen kera ja Riossa jäähileenä ku oli niin kuuma eikä tehny oikein mitään muuta mieli ku kylmää :) Ja huippua että sieltä löyty suomalainen "kohtalotoveri"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveiset on perillä! Joo pitääki ruveta silmäilemään tota acaita rannalla, toi hilejuttu kuulostaa meinaa täydelliseltä rantaherkulta! Joo vitsi on Kyl uskomaton fiilis et täällä asuu joku toinenkin suomalainen ja joka tuntee paljon paremmin jo paikat kun me. Saa vinkkejä. Hauskaa joulun odotusta sinne Venetsiaan!

   Poista
 2. Kiitti, samoin sinne palmun alle!

  VastaaPoista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)