tiistai 6. joulukuuta 2016

Meillä oli trooppinen myrsky

Tänään on itsenäisyyspäivä ja alotan mun päivän mustalla kahvilla, koska meillä ei oo maitoa, josta syytän myrskyä. Tosin kahvi ei jostain syystä oo vielä mun kädessä, vaikka Mauricio lupas mulle sitä laittaa ainaki kymmenen minuuttia sitten. Kuulemma aamupala on tärkeempi ja sitä meillä ei oo ja syytän myrskyä, joten Mauricio meni tohon läheiseen kauppaan. Saatan kattoo itsenäisyyspäiväjuttuja yleltä jos ne täällä näkyy (mitä epäilen) plus meiän oma netti ei toimi (myrsky) ni oon jonku naapurin netissä.

Myrskyyn.

Lauantaina sato kokopäivän. Tottakai, koska oli viikonloppu. Tähän on jo totuttu.
Katottiin Maurin kanssa Dorya etsimässä (joka ei ollu niin hyvä ku nemo, mut silti hauska. Suosittelen) ja yhtäkkiä mun olkapäälle tippuu vettä. Ehkä Mauri räkäs mua? Taisin kysyäkki siltä et räkäsitsä mua hahahahaha. Sit tippu toinen tippa. Katto vuotaa.
Mitä helvettiä??? On täällä nyt ennenki satanu eikä sillon oo ikinä katto vuotanu. No tippu vaan yks tippa sillontällön ni laitettiin kuppi alle ja jatkettiin kattomista.
Oltiin leffa saatu loppuun ja menossa nukkumaan.

Sänky ihan litimärkä. Katto vuotaa LAMPUSTA!
Sängyn takaa katto vuotaa. Pistorasian päältä katto vuotaa, vaatekaapin takaa katto vuotaa.
Pyykkikorissa olevat pyykit on ihan märkiä.
Vuotavan veden mukana sisälle tuli mini torakoita.
Jälleen. MITÄ HELVETTIÄ??
Mauri oli ihan pinnana. "This is the shittiest way of living when the roof leaks!!"
Oli lauantai ja kello melkein 11 illalla, joten korjaamaan sitä ei kukaan tulis ennen ku maanantaina. Mitä jos tää sade jatkuu??
Mauri meni tohon naapuriin ja kävi kysymässä et onks niillä sama ongelma. On.
Mauri laitto vihasta viestiä vuokranantajalle et mitä helvettiä ei voida nukkua sängyssä, koska se on nyt märkä ja miten voi olla et vettä tulee katosta kattolampun läpi? Ymmärrätkö miten vaarallista on et vettä kulkee myös pistorasian läpi?? Millon tää korjataan.
Maanantaina, heti aamusta.

No raahattiin sohva keskelle meiän keittiö-olohuonetta, pois vuotopaikalta ja päätettiin et nukutaan sohvalla. Ihan ku olis ollu muuta vaihtoehtoa..
Meiän sohva ei oo mikään iso vuodesohva ja Mauri ei oo mikään pieni brasilialainen ja sen kipsi ei auttanu yhtään meiän mahtumista.

No sit alko tuulla. Tuuli niin perkeleesti

Ollaan totuttu siihen et täällä tuulee, mut nyt kyl tuntu vähän rankemmalta myrskyltä.
Ovet hakkas ja olin ihan varma et kohta ne lävähtää auki. Ihan hirvee meteli. Pauketta kuulu ympäri condoa. Sit tajuttiin et fak pyykit on ulkona kuivumassa.
Tai oli kuivumassa. Pyykkiteline oli ihan solmussa ja pyykit litimärkiä. Parveke ihan märkä ja liukas. Ei sade yleensä yltä meiän parvekkeella kauheen pitkälle.

No nukuttiin tosi huonosti ja jossain vaiheessa yöllä sähkötki meni.

Aamulla edelleen sato ja oli ihan surkee ilma. Se siitä viikonlopusta. Sähköt vieläki poikki ja ulos ihan turha mennä. Erikoiskaupat (ns. shoppailukaupat) on kiinni sunnuntaisin eikä meil oo autoo.
Otettiin parit päikkärit, koska nukuttiin niin surkeesti.

Iltapäivällä aurinko rupes rakoilee ja päätettiin et haetaan kaupasta jotain herkkuja, koska jos sähköt ei tuu takasin ni ainaki meil on herkkuja.

Paikallinen kulkukoira oli meitä tervehtimässä heti myrskyn jälkeen. Annettiin sille vettä.

Heti pihalla huomattiin et oho pari puuta kaatunu.

Meiän pihalta

Niin oli pihan ulkopuolellaki. Teitä tukki massiiviset puut.
Lähikauppa oli sujettu, sen katto oli romahtanu. Aateltiin et kävellään pidemmälle kauppaan.
Matkalla sen tajus et ei ollu mikään pieni myrsky.
Muureja oli kaatunu, normi aidat oli kaatunu ja vääntyny, portteja pois paikaltaan, yhestä talosta oli kattoa lähteny sen verran et reikä oli peitetty pressulla. Meiän hodarikiskan päälle oli kaatunu iso puu ja kiskalaiset sahaili sitä palasiks. Bussipysäkki oli menny murskaks tuulesta, kauppojen nimiplakaatit ja mainoskyltit melkein kaikki repeytyny tai romahtanu. Yhen kaupan ulkoneva kattotasanne oli kokonaan romahtanu.
Koko maisema oli ihan erilainen.

Kaupan edessä porukka lataili puhelimiaan, koska kaupalla oli sähköt. Mut korttioneet ei toiminu ja meil ei oo käteistä. No takasin kotiin.
Käveltiin rannan kautta takas kotiin.

Taas bussibysäkkejä repeytyny maasta irti. Lehmien laidunaita rikki ja lehmät karannu. Yks löydettiin yhen talon "pihasta" mis oli hyvä ruohoalue.
Hirveesti kauppojen kylttejä rikki. Ja niin edelleen.

Rannalla on yks korkee ja paksu metallitolppa jonka päässä on valot, et rannalla vois olla pimeelläki. Se valotolppa oli keskeltä poikki ja romahtanu. Rantaravintoloiden katot oli saanu aika pahaa damagee ja meri oli ihan sekasin. Meri oli tosi korkeella ja tuonu hiekkaa tosi pitkälle.
Aallot hakkas toisiaan ja koko meren rytmi oli ihan omituinen.
Tuijotettiin sitä vähän aikaa ja oli jotenki niin epätodellinen olo. Normaalisti sunnuntaina rannan ravintolat on täynnä ihmisiä ja rannalla juoksee porukkaa. Nyt ravintolat oli suljettu ja rantaa ei paljon meren alta näkyny.

Ajateltiin et käydään lähikiskalta hakee herkkuja. Samat kaaoksen merkit jatku. Sähkötolppien johtoja roikku siellä ja täällä. Puita kaatunu niitten päälle ja niitä sahattiin palasiks.

Kiska oli kiinni ja sen nurkalla seiso mies. Mauri meni kysymään siltä, et tietäiskö tää mies et mitä tapahtuu ja missä mennään. Mies sano et on ihan yhtä pihalla ku mekin ja tuli just ulos kattomaan taivasta.
Käveltiin kotiin ilman herkkuja ja meiän seuraan liitty kultanennoutaja jolla oli panta kaulassa. Sen pihan aita oli varmaan sortunu, sen verran innoissaan se merkkaili uusia alueita. Koira seuras meitä kotiin asti ja jäi piehtaroimaan pihalle.

Ei vieläkään sähköjä.

Meiän naapurin nainen oli ihan paniikissa, koska pilvet merellä näytti mustilta. Kierteli kaikki naapurit läpi ja kyseli et onhan teillä kaikilla kynttilöitä? Huuteli kokoajan Mauricio, katso noita pilviä! Mauricio onhan teillä kynttilöitä? (Ei ollu, saatiin lainaks) Mauricio tule auttamaan! Mauricio voinko tulla teille yöllä jos mua pelottaa? Mauricio KATSO noita pilviä!

Pelattiin korttia, hirsipuuta ja laivanupotusta niin kauan kunnes tuli pimeetä. Mauri ei ollu ikinä kuullukkaa viimesestä.
Upotusta

Kynttilänvalossa pelattiin keittiö, vessa, makuuhuone peliä.
Piti ajatella jotain asiaa. Onks se vessassa? Ei. Onks se musta? Ei. Liittyyks se jouluun? JOO! ONKS SELVIYTYJÄ JOULUPUKKI?? ON!!

Naapurilta lainattu kynttilä. Kynttilät ei oo täällä sisustuselementtejä. Ne on osa selviytymistä.

Meillä on siis noita rumia joulupukkeja. Yks roikkuu ulkona ja myrsky vei sen. Mauri löys sen puskasta myöhemmin litimärkänä. Surviving Santa.

Tyyppi vasemmalla ylänurkassa. Meiän pieni selviytyjä.
Sen jälkeen pelattiin kategoriaa. Alotettiin maista. Finlad-Denmark-Kazakstan-Norway.. Mikä maa altaa yyllä? Vaihetaan kategoriaa. Hedelmät!

Lopulta kerrottiin tarinoita sanomalla vuorotellen sana. Mun lemppari oli Tarzan joka tapas lohikäärmeen. Ja sit nukahettiin.

Maanantaina saatiin kuulla et se oli trooppinen myrsky ja tuuli 115km/h.
Ainakaan kymmeneen vuoteen ei oo tämmöstä sattunu. Jotkut sanoo ettei ikinä oo tällä saarella nähny vastaavaa. Jossain saaren osissa ei oo vieläkään sähköjä ja kauppoja on kiinni.
Olispa auto ni pääsis kiertelee.

Lopuksi Maurilta kuultu elämänviisaus "As long as it doesn't rain inside, you don't have big problems." Muistaa se rakkaat lukijat.

P.s Sori mul ei oo kuvia pahemmin myrskyn jäljiltä, koska mun puhelimesta oli akku loppu ja Mauri ei ottanu omaansa mukaan.

2 kommenttia:

 1. Ei hitto nauroin hulluna tolle puska-pukille 😂😂

  T. Skewe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauroin kans ite ihan sikana ku se löyty Superman asennosta sielt puskasta 😂😂😂😂

   Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)