torstai 8. joulukuuta 2016

Myrskyn jälkeen on poutasää

Myrsky tuli ja meni. Meil on jo sähköt, katto korjattu tai siis kattoa käytiin kattomassa (hehe), mut eilen ku Mauri laitto viestiä meiän vuokranantajalle, et onks tääl oikeesti korjattu mitään ni "En tiedä, pitää selvittää.." No selvittely jäi puolititehen ja nyt meän landlord on sairaalassa jossain leikkauksessa, hänen vaimo sano, että tänään tulee jotkut miehet korjaamaan katon. Mauri oli taas vähän pinnana et TÄLLE PÄIVÄLLE ON LUVATTU SADETTA! Et pitääkö meiän taas pelätä et katto rupee vuotaa ja sen mukana tulee kaikenmaailman ötököitä HÄ? Netti ei toimi, eikä Maurin puhelimessa oo kenttää. Tai siis on kenttää kaikkialla muualla paitsi Campechella.

Maanantaina lähin Maurin mukaan töihin, siellä on netti mikä toimii ni pystyin lähettää äitille viestiä et hengissä ollaan. Ja uteliaisuudesta halusin nähä mitä tapaturmia myrsky aiheutti keskustassa.
Äiti oli varmaan ihan hermoraunioina, ku ei saanu multa mitään viestiä, koska ei mullakaan toiminu puhelimessa kenttä.

Tarkotus oli myös käydä ostaa bussiliput jouluks Pelotakseen.

Kateltiin jo edellisenä iltana vähän niitä lippuja ja olin varautunu et satanen per suunta per tyyppi et 400 realilla pärjää. Unen näin! 200 realia per naama per suunta!!
Oltiin suunniteltu, et ostetaan Maurin perheelle jotain joululahjoja mut nyt meni ne joululahjarahat kyllä bussilippuihin! 800 realia yhteensä. Hirveetä riistoa.
Mauri oli ihan yhtä yllättyny, ku minäki ja laitto valitusvirren facebookkiin (:D) minne sen kaverit kävi sit kommentoimassa, et aijaa kyl mä oon päässy Florianopolikseen tai Pelotakseen ihan 190 realilla, et miten on hinnat noussu noin paljon!
Mua rupes sit ärsyttää et ihanko tosissaan sun kaverit ei ymmärrä et meitä on kaks ja tarvitaan 4 lippua ja 4*190 ei oo yhtää sen parempi hinta et mitä hittoa.
Saatiin sit 50 realia alea maksuvaiheessa, mut jostain syystä se nettisivu ei huolinukkaa mun korttia, vaan paikalliset kortit kävi, joten piti mennä sit ihan paikanpäälle ostaa ne lliput.

Maurin koululla juttelin sit parin opettajan kanssa ja ne jotka asu keskustassa ei ees huomannu koko myräkkää. Kuulemma rannikoille iski pahiten. No eipä siellä keskustassa mitään tuhoja näkynykkään. Liikennevalot oli vaan poissa päältä ja autoja ohjaili poliisi. Mut Mauri sano et ne oli poissa päältä jo lauantaina Maurin messessä töihin.

Maurin tunti loppu ja välissä oli viiden tunnin hyppäri ni lähettiin sit ostaa niitä bussilippuja.
Ihmiset tuijotti mua tavallista enemmän jostain syystä.
(Mua siis tuijotetaan täällä ihan jatkuvasti, vaikka kuvittelin et täällä on totuttu turisteihin, Mauri sano et se johtuu siitä kun oon niin kaunis. Hyväksyn tämän syyksi.)

Bussiasema oli tosi iso, ihan ku oltais kävelty lentokentällä, monilla oli matkalaukut ja vähänväliä oli jos jonkilaista kauppaa ja ruokakiskaa tai jälkkäripaikkaa.
Lippujen ostaminenki oli melkein lentolippujen ostamista, katottiin henkkarit ja varattiin paikat.
Mut toisaalta iso maa ni kai joku järjestys pitää olla. Pelotakseenki ajelu kuitenkin on melkein sama matka, kun Lappiin menis.

Lippumyyjä naureskeli mun ajokortille ja kävi näyttämässä sitä kollegoille et kattokaa suomalainen ajokortti! Mikä tää on körkort? he he he he
Seuraavaks ihmetystä aiheutti mun pankkikortti, joka on credit/debit kortti ja pitää valita kummalla maksan. Sitäki piti ihmetellä ihan ryhmässä.
Usein kaupassa, ku maksan ja joudun painaa sitä Credit puolta, ni myyjät heiluttelee sormea ja sanoo et ei ei ei älä vielä paina mitään :D

Mut nyt on sit se liput! Ja saatiin ne 650 realilla!! Eli hyvällä alennuksella. Onneks mun kortti ei toiminu sillä nettisivulla. Päätin sit et koska säästettiin 100 realia ni voin hyvällä omalla tunnolla käyttää ne johonki muuhun ja ostettiin mulle toinen pleikkaohjain, joka oli just sen 90 realia.

Oon joskus aikasemmin kertonu et täällä on niitä piraattimarketteja, missä myydään suurimmaks osaks väärennettyjä merkkikamoja ja poltettuja Xbox pelejä. Käytiin sit yheltä tämmöseltä kojulta ostamassa se ohjain ja siinä välissä joku mies tuli numerolla hakemaan sen Xboxia ja kysyin Maurilta et "Onks nää Xboxit nyt sit niitä fiksattuja, et niillä voi pelaa piraattipelejä?" -On.

Meiän kaupoissa ei tosiaan pystyny maanantaina viel maksamaan korteilla ja meil ei pahemmin ollu kotona ruokaa (tai siis meil ei ollu kotona yhtään ruokaa), joten lähettiin metsästää pankkiautomaattia. Tääl ei oo ku kaks automaattia jotka sylkee rahaa mun korttia vastaa. Santander ja joku toinen. Santander ei toiminu ja tän jonkun toisen automaatit oli kaikki SULJETTUJA???

Mauri tarvii käteistä myös bussilla liikkumiseen ja meil on kaikki käteinen loppu. Tässä kuussa on ollu niin paljon ylimääräsiä maksujuttuja, jotka kaikki on pitäny maksaa käteisellä. Onneks Maurin pomo suostu sit antaa vähän etukäteis palkkaa et pääsee ees kulkemaan töihin.

Käytiin sit samalla kävelyllä paikallisessa ostoskeskuksessa ettimässä mulle portugalin opiskelu -kirjaa. Käveltiin ylös alas se koko ostari eikä vaan löydetty sitä yhtä hemmetin kirjakauppaa mitä meille suositeltiin. Toisella kävelykerralla sit huomattiin et katos katos täällähän on joku salareitti missä on lisää kauppoja. No sieltä löyty kirjakauppa. Miksei tommosessa fancy ostarissa oo niitä infokylttejä turisteille mitä voi kivasti kosketella sormilla.
No ei löydetty sit mitään älykästä kirjaa ja päätin et tuon sit enskerralla Suomesta mukana.
Mut ostari oli muuten ihan magee. Huomas kyllä et siellä shoppailee vaan hienot ja rikkaat.

Joulu oli kans aika hyvin esillä


Tää pukki twerkkas samalla ku kuvas. Pylly heilu viimestä päivää.

Tästä ku otti kuvan ni se otti susta kuvan! En tiiä sattuko ajotus hyvin se liikkumisiin vai onks siinä jotkut sensorit :D

Koirat haukku ja joulupukki huus HOUHOUHOU! Kuusta kiers liikkuva juna mihin pääs kyytiin.
Ei kauheen kauaan viihdytty, mukaan tarttu aurinkohattu ja yritin ettii uudeksvuodeks valkosta paitaa mutten löytäny mitään kivaa. Maurin perhe käyttää uutenavuotena valkosia paitoja, en tiiä onks niitten tapa vai maan tapa vai osavaltion tapa. Mauri sano, että on aika varma et se on maantapa :D Mut edelleenki en tiedä.

Tässä vaiheessa olin jo ihan väsyny ja jalkoihin sattu ja reidet oli hapoilla ja pylly oli hapoilla (ihan sama mihin kävelet ni aina ylämäkeen, korkeeta tai loivaa) ja oli ihan hirvee jano ja sit katoin et montakohan askelta me oikeen oltiin siihen mennessä kävelty. No 17 000, ei mikään ihme et jalkoihin sattu. (Täs vaiheessa alotin sit tunnetun "Are we there yet.." -kyselyn)

Käveltiin takas koululle ja odottelin sielä kunnes Maurin tunti päätty.
Yks opettaja kerto et ensviikon torstaina on pikkujoulut ja niihin pitää tuoda lahjat.

Ideana et jokainen tuo lahjan ja lahjat laitetaan paketoituna pöydälle. Jos paketoinnilla pystyy jotenkin hämäämään mitä paketissa on niin aina parempi. Jokaiselle jaetaan numerolappu, niin monta numeroa, kun osallistujaa.
Numerojärjestyksessä otetaan pöydältä lahja ja se avataan. Numero 1 avaa omansa ja sit on seuraavan vuoro.
Juonena on et numero kaks avatessaan lahjan voi vaihtaa numeron yks kanssa lahjaa, jos kokee numeron yks lahjan mageemmaks. Numero kolme voi vaihtaa 1 ja kakkosen kanssa lahjaa jne. Viimenen voi siis vaihtaa lahjaansa kenen tahansa kanssa :D
Ja viimeinen jekku! Numero yksi, kun ei voi vaihtaa lahjaansa kenenkään kanssa niin hän voi lopuksi vain valita lahjan kun lahjan jos oma lahja ei miellytä (tai jos joku on vaihdossa ryöstänyt lahjasi).

Ihan hauska idea :D Kiva nähä miten tulee toteutumaan.
Joinain vuosina on kuulemma ollut Seacret Enemy lahjojen jako. Sama systeemi, kun Seacret Santassa eli nostetaan nimi hatusta ja hälle ostetaan lahja, mutta lahja pitää ostaa niinkuin ostaisit sen viholliselle. Kuminen koirankakka on ollu suosittu.

Meil oli molemmilla ihan hirvee nälkä vikan tunnin loputtua ja päätettiin et mennään tohon yhteen samaan pizzamestaan (Linkki Pizzaperjantai postaukseen) missä ollaan enneki käyty et pizzat on superhyviä ja palvelu pelaa.
No tällä kertaa en tiedä mitä hittoa siellä tapahtu. Saatiin 2 tunnissa 2 pizzaa ja kolmatta odoteltiin tosta vielä se puoltuntia. Ei voitu jäädä pidemmäks aikaa, koska vika bussi lähti 23:15. Hitto et otti päähän. Ku tossa mestassa on tarkotuksena et maksat ja syöt nii paljon ku jaksat. Sitku sanottiin tarjoilijalle et ollaan venattu nyt ihan sika kauan tätä safkaa et mikä kestää? Ni joojoo sanon et nopeemmin nopeemmin.
Maksamassa ku oltiin ni hitto et riipi sydäntä maksaa 8 realia PALVELUSTA! Joka oli laitettu valmiiks kuitille. Tarjoilija oli ihan viimesillään raskaana ja tosi kiukkunen. Sano meille lopuks, että kannattais varmaan tilata teiän ruoat aina samalla ku ootte saanu edellisen satsin ni ei kestä niin kauaa. No niin me tehtiinki mut ei jääty vääntää kiukkusen tulevan äidin kanssa ja juostiin bussiin.
Ärsyttävää. Mietin et vietäis mun kaveri ja sen muksu sinne syömään joku päivä ku ne tulee helmikuussa pariks viikoks kylään, mut en enää kyl tiedä. On niitä parempiaki paikkoja.

Mutta ompahan bussiliput jouluks ja uus pleikkaohjain ni voidaan pelaa kaksinpelejä!

Päivän aikana tuli noin 25 000 askelta ja mun pylly oli viel keskiviikkonaki kipee, ei mikää ihme et brasilialainen pylly on nii iso.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)