keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Harras katolinen nunna


Maurin äiti on ala-aste opettaja ja opetti viimeset neljä vuotta jossain yksityisessä nunnakoulussa missälie.
Pari päivää sitten hänelle tuli puhelu, että tuu käymää täällä koululla, pomolla on asiaa.
Tunnin päästä soi Maurin veljen Rafaelin puhelin ja Maurin äiti ilmotti että: moro moro sain just potkut, tuutko hakee mut ja mun tavarat. Mauri ja Rafael lähti kahestaan hakemaan äitiään, tarkotuksena vähän ravistella pomoa että wtf??
Pomo ei ollu paikalla.
Potkut tuli siis ilman mitään syytä. Tai no syyksi annettiin, että "Aika-ajoin vaihdamme koulussa opettajia ja nyt on sinun vuorosi lähteä." Tästä syystä koulun kuuluu nyt maksaa Telmalle (Maurin äiti) jonkun aikaa palkkaa ja jotain muuta rahaa. Rangaistuksena "laittomasta" irtisanomisesta.
Telma oli eka ihan raivona täällä ja kerto kaikkia tarinoita miten tämä pomo (joka on nunna ja harras katolinen) on vuosien aikana yrittänyt lannistaa häntä ja työkavereitaan. Maurin äitillä on pitkät paksut mustat hiukset, "jotka eivät ole ollenkaan sopivat opettajalle". Joten pomo vaati Telmaa leikkaamaan hiukset (ei leikannut), Zumba on kuulemma syntiä ja se pitäisi omalla vapaa-ajalla lopettaa (??).  Vuosi sitten täällä lähistöllä paloi eräs baari ja siellä kuoli ihmisiä, mutta nunnan mukaan tämä oli oikein kuolleille, sillä he eivät olleet kunnon katolisia. Niinku. Mitä. Kelatkaa jos teiän pomo olis tollanen ja uhkailis teitä sillä mitä teette omalla vapaa-ajalla??

Täs on yks syy miksen vaan ymmärrä näitä tosi uskovaisia. Eihän toi oo mitään inhimillistä käytöstä.

Päivän päästä kävi selville et tää nunnapomo oli potkinu melkein kaikki pihalle, myös henkilön joka oli ollu paikassa töissä 20 vuotta.

Maurin äiti sai sit tänään aika tuntuvan korvauksen käteisenä tosta irtisanomisesta ni mietin et paljonkohan toi 20 vuotta siellä työskennelly tyyppi sai korvauksia.
Tai oikeestaan paljonkohan tällä koululla menee yhteensä nyt rahaa irtisanomisiin ihan koska yhellä tyypillä meni hermo?
Ja irtisanottujen tilalle otettiin tietenkin uudet opettajat.

No ei huolta, Maurin äiti on saanu jo 4 työtarjousta ja palkka on reippaasti enemmän kun aikasemmassa.
Vähän aikaa kerettiin olla huolissaan sillä tää nunnakoulu on yksityinen ja hyvä koulu, opettajana olon kautta Telma sai nuorimmalle pojalleen stipendin kouluun ja kuukausimaksu on ollut vain 60realia. Normaalihinta 500realia. Eikä siihen ole kenelläkään normaalilla ihmisellä varaa. Eikä Maurin äiti haluis laittaa nuorimmaistaan julkiseen kouluun missä opetustaso on nolla.

Nyt kuitenkin näyttää ihan lupaavalta, hyvä tukku taskussa rahaa ja monta työtarjousta kourassa.
Telman facebookseinä on täynnä oppilaidensa vanhempien pahoitteluja ja valitteluja, sillä hän on opettajana todella pidetty ja hyvä. Moni on myös sanonut, että siirtävät lapsensa siihen kouluun opiskelemaan mihin Telma ikinä palkataankaan.
Joten loppu hyvin kaikki hyvin.

Tää kuva ei liity mihinkään mitenkään. Meil oli pari päivää sitte grillibileet ja täs kuvassa on:
Rafael (Maurin veli) Alisson (Maurin paras kaveri) Minä ja Mauri, Edessä Maurin nuorin veli ja Maurin äiti ja oikeella sivussa Tomas joka on myös Maurin paras kaveri.
Tänään tän kaiken kunniaks Telma sit päätti et nyt mennään johonki syömään, että nyt juhlitaan.
Liikuttiin tohon lähistöllä sijaitsevaan buffaravintolaan.
Mä en oikein aina tajuu et miten nää buffettijutut menee ja kysyin sit Maurilta et onks toi 19,99realia niinku kertamaksu vai kilohinta. Ja kuuluuks siihen nää jälkkärit vai miten tää homma toimii.
Mun selän takaa yks työntekijä vastas sit selvällä englannilla, et se on kilohinta tälle buffalle, mut jos lisäks haluu viel grillisapuskaa ni kilohinta on 40 realia. Jäädyin eka ihan totaalisesti koska tässä kaupungissa ei KUKAAN puhu englantia. Sain sit (juntti ku oon) sanottua et "God damn someone speaks english in this city, that's something!"
Työntekijä kerto et on asunu 5 vuotta jenkeissä ja siks puhuu englantia ja siinä huumoria heitettiin sit hetki puolin ja toisin.

Mentiin sit Maurin kanssa sinne grillisapuskoiden luokse ja sanoin aika kovaan ääneen Maurille (et sanoo sille grillaajalle): "UUUuuuu I want those grilled onions those look so good!!" Ja sit se grillaaja rupes nauraa ja kysy et "Hahaha how much you want these good onions??" Olin taas ihan hämmentyny et KAKS ihmistä samasta ravintolasta puhuu englantia et mitä täällä tapahtuu? Otin aika paljon sipuleita.

Excuse my ballface
Kuvassa Mauri, minä, Telma, nuorin veli ja Rafael (se vanhempi pikkuveli)

Syötiin kaikki ittemme ähkyyn, Maurin äiti ihastu paikan vesilaseihin ja kävi kysymässä mistä ne on hankittu. No tosta viereisestä kaupasta!
Lähettiin sit laseja metsästämään.

Kauppareissulla alko tän pikkuveljen tunnettu vinkuminen sit melkein heti joka asiasta ja mä päätin liueta paikalta ettimään kuppikakkutarvikkeita (löysin meinaa pari päivää sit minikuppikakkupellin kaupasta ja ostin sen!). Mä ku olin saanu kaikki kamat syliin ni löysin Maurin perheineen juomaosastolta missä pienin veli vinku et saisko tän vesipullon (tässä kaupungissa voi juoda hanavettä).
Eilen just käänsin ton Raivo Ronja tekstin Maurille ja seki tajus et ei hyvää päivää miten paljon sen veli muuten vinkuuki, joten tässä vesipullo tilanteessa Mauri sano et: Nyt loppu, meil on vettä kotona ku avaat vaan hanan, laita se vesipullo takasin, ei aina oo pakko saada jotain.
Veli oli tosi hämmentyny tästä tilanteesta eikä oikein tienny et mitä olis pitäny tehä, joten piti sitä vesipulloa kädessä jonku aikaa ennen ku laitto sen takasin sinne hyllyyn. Olikohan eka kerta ku kuuli sanan ei?

Jonossa veli kuitenki yritti vielä kerran et saanko tän suklaapatukan (vaikka just oltiin kaikki syöty ihan liikaa, mukaanlukien todella tuhdin jälkiruoan) ja sai sit (tottakai) sen suklaapatukan.
Autossa huomasin et ei patukka oikein uponnu miniherran suuhun, KOSKA OLTIIN JUST SYÖTY!!

Sanoin siitä Maurille, et ihan naurettavaa touhua ja Mauri siitä vähän jutteli äitilleen, et pitäskö vähän kattoa tota pikkuveljen syömistä. Et eihän täs oo mitään järkeä.

Saa nähä.
Kattokaa tätä muovipussi määrää!!!! Oikeesti mua sattuu sydämeen ku yks munakenno pakataan yhteen pussiin ja litra maitoa kahteen. Nää pussit hajoo suunnilleen tuulessa.
Ainaki tiiän et enskerran tuliainen Telmalle on muumikestokassit.Mauri meni veljineen ulos pelaa hiekkakentälle paljasvarvas fudista. Mä jäin tällä helteellä suosiolla sisälle. Plus tässä mun viimekerran jalkapallo damage:

Anteeksi manikyyrini

Koska olen heikko ihminen (Mauri sano, vaikka selitin sille et kuule naisen iho on 25% ohuempaa, kun miesten) ni päätin sit otella vaan kuvia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)