keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Blogitunnustus!

Tää on roikkunu mulla vähän aikaa, mut oli pakko kirjottaa tosta myrskystä ja muista päässä pyörivistä asioista mut nyt vihdoin tässä tämä on!

Voitteko uskoa! Meikäläinen sai blogitunnustuksen (Blogger Recognition Award)! Vaikka oon vasta vähän aikaa kirjotellu. Joten tää tuli ihan puskista! Kiitos kovasti!
Mulle tulee tosipaljon positiivista kommenttia niin tutuilta, kun tuntemattomiltakin.
Monesti oon kuulemma saanu tyyppejä naureskelemaan ja musta se on se kaikkein paras kehu. Se et saa jollekki iloa päivään on kyllä parhautta.Meikäläisen nimes Anu Australiasta, joka seikkailee sielä ranskalaisen sukeltajamiehen kanssa.
Life in English käykäähän kurkkaamassa!

Tunnustuksen säännöt:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen

2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen

3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille

4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi


5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

Mitenkä alotin bloggaamisen?

No alotin bloggaamisen, koska äiti käski.
Olin kyllä vähän ennenki jo sitä mietiskelly, koska en löytäny Brasiliasta paljon muita ku vaihtareitten blogeja, mut mä halusin lukea muuta elämää, kun sitä opiskeluelämää plus vaihtareitten elämä täällä on usein Brasilian rikkaissa perheissä, joten kontakti on vähän eri.
Plus varmaan mut olis facebookista aika moni kaveri blokannu jos olisin jokapäivä kirjotellu sinne pitkiä mitä helvettiä nyt taas postauksia, koska kaikki on täällä niin hämmentävää. Hahahah.
Tarkotuksena oli siis pitää sellasta moromoro hengissä ollaan vaikka kaikki menee päin mäntyä -blogia sukulaisille ja joilleki kamuille.
Nyt käy säännöllisesti kuitenki öbaut sata ihmistä lukemassa päivityksiä päivittäin ja sain just jopa yhen seuraajan! Kommentteja ja kehuja ja tsemppejä tulee säännöllisesti ja se pistää nakit heilumaan näppäimistöllä entistä vinhakkaammin.

Ohjeita alotteleville bloggaajille?

Ai siis ohjeita itelleni? Ihan tosi rupesin kirjottaa tätä lokakuussa ja on ihan käsittämätöntä miten kohta 10 000 kävijämäärä menee rikki.

Tee blogista kivan näkönen. Kukaan ei haluu lukee blogia, missä teksti on liian pientä tai fontti ei ole helposti luettavissa. Kukaan ei jaksa edes aloittaa lukemista jos ulkoasu on kamala. Ainakaan meikäläinen. Joten alota ulkoasusta. Mä ite koin tämän blogin todella hyödylliseksi: Blogikoodeja
Mulla meni yks päivä ku tän blogin ulkoasun kanssa tappelin, mut nyt oon siihen tyytyväinen. Joten nää aikaa ja vaivaa.

Anna sun persoonallisuuden näkyä. Niin tekstissä, kun ulkoasussakin. On ihan ok jos sun blogi ei oo mustavalkonen tai jos et kirjota kirjakieltä. Ei haittaa jos käytät sanoja sun puhekielestä, kunhan teksti on selkeesti luettavissa. On myös ihan ok jos se on mustavalkonen ja tykkäät ryhdikkäästä suomenkielestä. Mutta erotu joukosta sillä omalla persoonallisuudellasi. Ei kaikkea tarvitse hioa täydelliseksi ja miettiä täydellisiä lauserakenteita.

Eli älä mieti liikaa. Kirjota vaikka ihan vaan mitä ajattelet. Kun päästät päästä ulos ne höyryt mitä siellä liikuu ni sä kasvatat samalla sitä omaa luovuuttas.

Mistä päästäänkin tärkeimpään. Kirjota sulle tärkeestä aiheesta, aihe mikä sua kiinnostaa ja mistä jankutat sun kavereille koko ajan. Aihe mistä tiedät paljon, mutta haluat tietää itsekin enemmän. Se voi olla IHAN MIKÄ VAAN!

Kirjota postauksia "varastoon" jossain vaiheessa tulee varmasti se kuivakausi, kun ei oo mitään kirjotettavaa ni sit on ihan kiva et varastossa on mielenkiintosia "ajattomia" postauksia aihe alueeseesi liittyen.

Lueskele muiden blogeja, saat niistä ehkä inspiraatiota, mutta älä kopio. Se et ole sillon sinä joka sitä tekstiä kirjottelet. Ymmärrän jos kaikenmaailman blogihaasteet on kivoja, mutta niitä ei lukijat kokoajan jaksa lueskella. Kattele youtubevideoita, lue uutisia, kato telkkaria, lue kirjoja, juttele ihmisille ja ole innokas oppimaan uutta monista asioista ja käyttämään niitä hyödyksesi omassa blogissasi.

Mut älä ota näitä neuvoja liian kirjaimellisesti :D Kyllä se lukijakunta löytyy olemalla oma itsesi, koska oma persoonallisuus houkuttelee yhteen samankaltaisia tyyppejä.

Ainiin ja ei se haittaakaan jos markkinoit blogiasi muissa sosiaalisissa medioissa. Tai vaikka keskustelupalstoilla.


Mainitse 10 blogia ketkä ansaitsee tämän tunnustuksen.

Mä en lue säännöllisesti mitään tiettyjä blogeja, koska mun lempparit lopetti kirjottelun tänä vuonna.

Mutta yksi on ehdottomasti Maailma on katsojan silmässä -blogi
Tää on tällähetkellä ainoo blogi josta odotan et millon tulee seuraava teksti.
Tätä blogia kirjottelee muikkeli myös Brasiliasta, eri osasta kun minä niin tavat on siellä myös eri.
Tekstit on enempi informoivia ja faktatietoa, kun meikäläisen ja jokaisesta tekstistä oppii aina jotain uutta.

Muuten mun blogilukemiset on aika satunnaisia ja pomppivia. Joten teen sillain et aina ku löydän jonku blogin mikä vaan natsaa itelleni täydellisesti ni mainitsen siitä erikseen sit tulevissa teksteissä ja annan niille tän haasteen. Niitä tulee varmasti eteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)