keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Real life Telenovela

Carlos on tavallinen tyyppi. Siskoja on kaksi ja veljiä kolme.
Isä muutti metsään kasvattamaan karjaa Carloksen ollessa pieni, äiti on kotona ja perhe elää isän elatusmaksuilla.
Makuuhuoneita maalaisasunnossa on kaksi, toinen äidille ja toinen sisarusparvelle.
Elämä on vaatimatonta, mutta kukaan ei valita. Samba soi, aurinko lämmittää ja rikkinäistä kattoa korjaillaan, kun keretään.
Carloksen kasvaessa vahvemmaksi ja varmemmaksi hän päätti ettei halua samaa, köyhää elämää itselleen tai tulevaisuuden perheelleen. Hän oli kyllästynyt miten isosiskot ja veljet makaavat riippumatossa päivät pitkät ja juovat olutta. Äiti tekee ruokaa suurelle perheelleen pienessä keittiössä vanhalla rikkinäisellä uunilla.

Seuraavana päivänä Carlos lähti kaupunkiin ettimään töitä. Ihan sama mitä töitä. Ei mitään väliä. Kunhan saa käsiin omaa rahaa ja mahdollisuuden muuttaa maalta ja aloittaa oman elämän.
Työpaikka löytyi pankista juoksupoikana. Jostain on pakko aloittaa.
Carlos oli työssään kuitenkin hyvä ja nousi nopeasti juoksupojasta kassalle ja kassalta toimistoon.
Toimistotyössä palkka oli jo niin hyvä, että oli mahdollista muuttaa pois maalta.
Matkanvarrelta oli mukaan tarttunut myös tyttöystävä ja vaimo, naapurin Maria.
Maria oli kaunis ja fiksu. Opiskeli liiketaloutta.

Carlos ja Maria muuttivat kaupunkiin. Ostivat oman asunnon.
Asunto ei ollut hääppöinen. Torakoiden tuntosarvet kurkkivat pistorasioiden takaa ja sisiliskot parveilivat katossa, mutta asunto oli oma.
Huonekaluja ei ollut, mutta pienellä pärjää. Ainakin näin aluksi.
Pikkuhiljaa ilmestyi kotiin jääkaappi, uuni ja keittiönkaapit. Sänky ja verhot. Koti rupesi näyttämään kodilta ja elämä hymyili. Tiedettiin, että parempaan mennään.

Maria valmistui ja sai heti töitä. Carlos jatkoi hommiaan pankissa ja ylennyksiä tuli tasaiseen tahtiin. Niin hyvään tahtiin, että syntyi lapsi.
Lapsella oli kova kuri. Carlos oli sen päättänyt. Hän ei halunnut pojastaan kasvavan samanlaista luuseria mitä omista veljistään.
Carloksen sisaruksista kolme oli vankilassa ja loput alkoholisteja ja äiti edelleen laittoi ruokaa näille kahdelle alkoholistille.

Marian ja Carloksen välit alkoivat kiristyä. Marialla on pehmeä sydän, eikä tiukka kuri hänestä sovi pojalleen. Poika on ujo ja hiljainen. Harvoin hymy käy kasvoilla.
He yrittävät pelastaa tilanteen uudella lapsella. Ja kaikki näyttääkin jo paremmalta. Syntyy terve poika.
Carlos ei voisi olla onnellisempi.

Hyvin menee. Palkka nousee ja koti näyttää jo varsin varakkaan perheen kodilta. Carloksella on kunniaa ja valtaa töissä. Oma toimisto ja sihteeri.
Perhe-elämä kuitenkin kyllästyttää ja kuin tilauksesta, seuraavalla viikolla on firman isojen pomojen kokous. Klubilla. Afroditella.
Afrodite on tunnettu kauniista ja kurvikkaista maksullisista naisistaan ja hienoista kokoushuoneista.

Marialle ei voi ihan kertoa koko totuutta ja Carlos kertookin kokouksen olevan toisessa kaupungissa.
Kertoo jäävänsä yöksi hotelliin ja olevansa heti aamulla kotona.

Kokouksen alkaessa tilataan pari pulloa olutta ja rasvaista ruokaa. Kanaa ja ranskalaisia. Kravaatit kaulassa isot pomot vuorotellen eksyvät pimeisiin huoneisiin seuraten kauniita naisia.
Myös Carlos.
Aamulla on pieni häpeä, mutta miehet on miehiä ja vaihtelu virkistää. Turha sitä on hävetä. Näinhän ne kaikki muutkin tekevät.

Silmät punaisena Carlos avaa omaa kotioveaan aamupalan ollessa jo pöydässä. Lapset näyttävät onnellisina isälleen piirustuksiaan ja kertovat miten löysivät eilen sisiliskon vessasta ja miten hauskalta sen punaiset silmät näytti ja häntä lähti irti, kun siitä nykäisi.
Carlos kuuntelee ja yrittää hymyillä vaikka päähän koskee. Maria tuo Carlokselle kuuman kahvin.

Aika kuluu ja Carlos saa puhelun. Kuulemma joku nainen soittaa.
Puhelimessa on tuttu ääni. Ääni kuukausien takaa.
Carlos saa kuulla naisen olevan raskaana ja vaativan rahaa, sillä sai raskauden takia potkut.
Iski paniikki, mitä nyt tapahtuu? Mitä kertoa Marialle? Rahaa, paljonko?
Carlos ehdottaa, että saisi lapsen itselleen kasvatettavaksi. Lapsi saisi hyvän elämän, ei tarvitsisi elää elämäänsä prostituoidun äidin varjossa.
Ei. Nainen haluaa rahaa.
Alkaa Carloksen ensimmäiset elatusmaksut.

Maria on vihainen ja pettynyt. Mutta asia ei tullut yllätyksensä. Kyllä kaikki tiesivät mitä paikallisten miehien kokoukset tarkottivat.
Tulee avioero. Maria pitää lapset ja jatkaa töitään kirjanpitäjänä. Maria pitää myös talon ja sen Carlos Marialle suo. Hänhän se virheen teki.

Menee vuosi, eikä Carlos pääse yli avioerosta ja Mariastaan. Elämä ei tunnu miltään. Kenen kainaloon sitä illalla hakeutuu? Satunnaiset suhteet ei ole minkään arvosia.
Carlos rukoilee Mariaa ottamaan hänet takaisin, muutetaan jonnekin muualle. Voin pyytää töistä siirtoa. Aloitetaan alusta.
Maria suostuu. Hän ei halua rikkinäistä perhettä.
Perhe muuttaa muualle ja vuokraa omistamansa asunnon uudelle pariskunnalle.

Uusi kaupunki vaikuttaa lupaavalta ja Maria saa nopeasti ystäviä. Lapsetkin ovat saaneet uusia koulukavereita. Carlos saa palkankorotuksen ja lähtee juhlimaan uusien ystäviensä kanssa.
Juhlista Carlos löytää valloittavan naisen kiharilla hiuksillaan. Sama kaava toistuu.
Aamulla taas punasilmäisenä Carlos saapuu aamupalapöytään.
Ja kuukauden päästä puhelin soi. Kiharatukkainen nainen on raskaana ja hänen vanhempansa eivät hyväksy äpärälasta. Heidän on pakko mennä naimisiin.
Lamaantuneena Carlos kertoo tilanteen Marialle, joka lapsineen muuttaa takaisin omistamaansa asuntoon ja tälläkertaa pysyvästi.

Carloksella on nyt kolme lasta elätettävänään ja neljäs tulossa. Häätkin pitäisi järjestää.

Kuluu kymmenen vuotta. Carlos on yhä naimisissa kiharapäisen rakkaansa kanssa ja virheitä ei ole enää tullut tehtyä.
Puhelin soi.

Puhelimessa on 12 vuotta sitten tehty harhalaukaus Afrodite klubilla. Jessica.
"Isä, sain juuri lapsen, tartten apua."
Carlos kutsuu lapsensa ja juuri syntyneen lapsenlapsensa luokseen ja tarjoaa apua ja rahaa. Kyllä minä autan. Jessica on kiitollinen, että voi jäädä yöksi.
Aamulla Carlos on laittanut aamupalan pöytään ja käy kutsumassa nuoren äidin syömään.
Ovelta hän kuitenkin kuulee Jessican puhuvan puhelimessa.
"Joo äiti, jätän vauvan tänään illalla tänne ja lähden pois, ole alaovella vastassa."

Siihen loppui Carloksen avuliaisuus. Hän kertoo Jessicalle 12 vuotta sitten ehdottaneensa Jessican äidille, että voi kasvattaa tämän lapsen ja antaa hänelle hyvän elämän ja turvatun alun tulevaisuudelle, mutta äiti kieltäytyi.
Carlos antaa kyydin omalle lapselleen ja lapsenlapselleen ja ojentaa tytölle rahaa ja toivoo parasta.

-------

Tää on siis tositarina, nimet muutettu.
Ku ekan kerran mulle kerrottiin tää, ni olin ihan järkyttyny millasta telenovelaa näitten elämä täällä Brasiliassa on. Prostituutio on laillista ja abortti laitonta. En tiedä vielä onko laillista abortoida jos kyseessä on raiskaus tai vatsassa olevan lapsen jo tiedettävissä oleva vaikea sairaus. Tiedän, että näitä ainakin yritetään saada laillisiksi syiksi abortoimiseen.

Mulla on muutama muukin uskomaton saippuaoopperatarina varastossa, jos jotain kiinnostaa.
Mun oli ihan pakko vaan kertoa tää teille, koska kuulostaa niin absurdilta :D

2 kommenttia:

 1. Voi herramanjuutas. 😂 aikamoista touhua. Ajatteleeks Mauri et toi on väärin vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ajattelee onneks :D suurinosa miehistä on täällä täynnä egoa, mustasukkaisuutta ja omistushalua ja "tietävät" että saavat tehä mitä haluavat, kuhan eivät jää kiinni. Tosi yleistä.
   Maurin veli sano Just viimeviikolla mulle et on tosivaikeeta löytää tyttöä, joka ei oo pettäjä ja sama miehissä. Mauri on onneks ollu aina vähän sellanen nörtti kitaroineen ettei siitä oo kasvanu tämmöstä ällöttävää limanuljaskaa :D

   Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)