lauantai 26. marraskuuta 2016

Joulufiilis tule esiin!

Joulu on ollu mun lemppari juhla. Aina.
Mä en malta odottaa millon pääsen tekee joulukortteja, millon voin ruveta tekemään ja paketoimaan lahjoja, voiko jo leipoa piparkakkutaloja? Mitä herkkuja leivon tänä vuonna joulupöytään, kaataakohan vaari taas punaviinilasin valkoselle pöytäliinalle (kaataa), millon voin laittaa valot ikkunaan ja seinille ja peilin ympärille, voinko ostaa jo minikuusen ja koristella sen pienillä palloilla tai kimaltavilla korvakoruilla?

Lähtee välil lapasesta tää mielikuvitus.

Mä kerkeen tehä nää kaikki vaikka olisin ollu töissä 24/7 ja hirvee kiire ja stressi.
Oon pari joulua joutunu vähän jankuttamaan mun äidille et tottakai meiän tiivis suku viettää joulun yhessä et ei mitään vapaudun vankilasta kortteja. (Äiti ei todellakaan ole joulu ihminen)
Ja nyt ku en oo joulua Suomessa ni onhan se joulu jo vähän hajaantunumassa :D

Ensvuoden jouluna Maurilla on ihan oikeeta kesälomaa (tääl menee vuodenajat vastakohdikkain Suomen kanssa, jouluna kesä ja kesällä talvi) ja sovittiin, et mä meen jouluks ainaki Suomeen ja Mauri voi tulla sit vaikka perässä ku on oman joulunsa viettäny ja olis mun kanssa Suomessa ainaki sen pari viikkoa. Ja nyt mulla tuli mieleen, että ehkä menomatkalla meenki pidemmän kaavan kautta ja käyn vaikka Saksassa niillä isoilla joulumarkkinoilla. Tää on yks mun unelma.

Näitä aioin kyl tehä ihan alusta saakka. Mitähän marmeladia löydän tohon keskelle?

Mut nyt tämä joulu. Ei musta tunnu et on joulu. Ei jouluna kuulu käyttää fläbäreitä ja laittaa aurinkorasvaa tai kuunnella Reggaeta ja istuu rannalla. Jouluna pitää kuunnella niitä synkkiä jouluvirsiä ja istua pimeessä kotona katellen joulupukkia ja noitarumpua. Mut se on se oikee jouluntaika. Jouluaattona kuuluu herää kuudelta, keittää glögiä ja syödä pari piparia aamupalaks, jättää valot sammuksiin ja laittaa telkkari päälle ja kattoa sitä ikuista joulupukkia, jolle lapset laulaa ja soittelee. Ja kattoa uudestaan Joulupukki ja noitarumpu, kyynel silmässä kattoa lumiukko ja kuunnella se kaunis biisi.

Sitä vaan tuntee miten se lämmin joulu alkaa sua varpaista lämmittää ja valtaa sun sydämen. Tai ehkä se on se glögi.

Kaikki mun lapsuuden joulut me vietettiin mun mummolla ja vaarilla. Nyt on sit mun äitin ja tädin vuoro järjestää joulut. Aina mun äidillä ku on vuoro ni oon siellä auttamassa ja äiti kiroo vieressä miten vihaa tätä juhlaa ja tätä lahjojen jakelua ja yritän sanoo et oo hiljaa ei tarvii pilata muitten päivää et ota vähän glögiä. Illalla äiti yrittää kuitenki vähän vinkata jos ensvuonna jokainen tois vaikka vaan yhen lahjan ja sit sokkona valittais se lahja kassista. Raharaja 20e. Jotain hauskaa. Pikkujoulu meiningillä.
Ihan ku mun mummo tohon suostuis. Must tuntuu välillä et mummo omistaa elämänsä joululahjoille ja ruokien kanssa härveltämiselle. Sillekin pitää välillä sanoa, että mummo mee muualle pyörimään et meillä on hommat hanskassa. Ei se mee muualle pyörimään. Mut ei se haittaa.

Ai vitsi tulee ihan haikee olo kun tätä kirjottelee. Joulun olisin mieluiten kotona.
Pyrin siihen et käyn Suomessa ainaki kerran vuodessa. Mielellään olisin vaikka 2 viikkoa jouluna Suomessa ja sit kesällä pari kuukautta. Ehkä ensvuonna tuplakäynti onnistuis. Mua ei haittaa vaikka lentoihin menee 24 tuntia. Se on vaa yks päivä. Mua vaa inhottaa miten kalliita lentoliput on. Joskus käy tuuri. Tänne ku tulin nyt ni ees taas liput 800e. Paluu lippu huhtikuussa Suomeen on jo siis olemassa. En halunnu sitä tilannetta et mitä jos mulla ei ookkaa rahaa tulla takas käymää Suomessa. Tai mitä jos käy jotain. (Ihan ku mun suku jättäis mut tänne yksin märehtimään...)

Maurin iskällä on ollu tapana Secret Santa systeemi. Eli jokainen sokkona nostaa nimen ja sille nimen omaavalle henkilölle ostat lahjan. Et muille. Kiva idea.

Maurilla joulumuistot on tottakai ihan erilaiset, kun mulla. Ruoka syödään vasta 12 jälkeen illalla ja koko yö kukutaan. Ei oo mitään perinteistä jouluruokaa. Ruokaa on vaan PALJON. Lahjat ei oo se isoin juttu vaan perhe ja ruoka.
Joulu alkaa lähenemään, ku haistaa aurinkorasvan, ja ilmassa on lämpimän kesän tuoksu. Siitä alkaa Maurin joulu. Täällä ku joulu alottaa pitkän kesäloman joka loppuu vasta joskus maaliskuussa.
Brassit sanookin, että vuosi alkaa vasta karnevaalien jälkeen.

Kysyin Maurilta et millanen joulufiilis sille jäi Suomesta? Se sano et sai kerranki kokee sen joulun mitä näkee jenkkileffoissa. Valkonen kylmä joulu ja oudot ruuat. Makeet laatikot ei uponnu mut mummon sienisalaatista tykkäs. Ehkä pitäis kysyy resepti.

Saa nähä millanen joulu meillä on tänä vuonna!

Mun ja Maurin eka joulu yhessa 2014

14 kommenttia:

  1. No hyvä, etten ole onnistunut latistamaan kuitenkaan sun joulumieltä xD
    Nytkin olen yrittänyt sitä "Ei osteta joululahjoja tänävuonna" juttua, niin mummon pentele on jo syksyllä aloittanut ostelun ja Jarmo suunnittelee hamstraavansa niitä dödö-suihkusaippuapaketteja, joita kukaan ei halua :/
    Lahjojen ostaminen on niiiiin stressaavaa, kun joka paikassa on hirvee ihmishelvettipaljous ja jos kysyt tyypeiltä, että mitä toivoo lahjaksi, niin vastaus on et no öööö emmä oikee tiiä. Nonni jos mitään ei tarvita, niin EI SITTE HOMMATA!!! Niin simppeliä se. :) Nautittais vaan ruuasta ja siivotusta kodista ja suklaista ja ehkä niistä lautapeleistä. Huom EI Monopolia piste xD
    -Äiti-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahha tottakai se on alottanu jo syksyllä 😂😂😂😂😂
      Jarmo vois antaa kaikille vaikka rahana sen 5-8e, sillä tekis paljon enemmän ku niillä paketeilla 😂😂 Toisaalta täällä olisin onnellinen ku saisin semmosen paketin.

      Poista
  2. Olipa kiva postaus! Täällä toinen jouluintoilija, hei! :D "Jouluna pitää kuunnella niitä synkkiä jouluvirsiä ja istua pimeessä kotona katellen joulupukkia ja noitarumpua." Nimenomaan! Sinun jouluperinteet kuulostavat hyvin samanlaisilta kuin omani. Itsellä oli ehkä vähän samat joulufiilikset tasan neljä vuotta sitten kun olin Espanjassa vaihdossa, ja vietin myös joulun siellä. Aatonaaton vietimme rannalla! :D No, olipahan erilainen joulu. Suosittelen Saksan joulumarkkinoilla pistäytymistä, jos vain mahdollista. Niiltä saa oikein hyvän lähtölaukauksen joulun odotukseen! Tai no ei kai se mikään lähtölaukaus ole, kun itse aloitan joulufiilistelyn yleensä jo lokakuun puolella. ;) Mutta ihanaa joulun odotusta sinulle, vaikka se ei ehkä joululta tunnukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Ensvuonna kyllä alotan tän jouluttamisen myös jo lokakuussa ja ostan dvd:lle Joulupukin ja noitarummun! Rupeen tekee lumihiutaleita ikkunoihin ja rakentelee piparkakkutaloja :D kyllä se sieltä varmaan tänä joulunakin jostain ilmestyy :)

      Poista
    2. Joulupukki ja noitarumpu taitaa löytyä youtubesta! Laadusta en tosin tiedä kun en vielä katsonut ;)

      Poista
    3. Joo kyl se jouluna meikäläisen läppäristä raikaa ;)! :D

      Poista
  3. Mä oon nyt jo jonkun aikaa seuraillut sun blogia ja nyt piti ihan oikeasti tulla kommentoimaankin :--D

    Tosi mielenkiintoista nimittäin päästä lukemaan kahden eri kulttuurin joulusta! Kirjoittele ihmeessä enemmänkin viimeistään sit vaikka pyhien jälkeenkin! Mulla oli vanhassa blogissa jotain juttua meidän viime joulusta, mutta pitänee nyt tänne uuteen kirjoitella vaikka sit enemmänkin :o Mulla siis mies kotoisin USA:sta ja asutaan siis tällä hetkellä Suomessa. Meillä siis vilisee joulusukkia, bataattilaatikkoa, savustettua lohta ja kinkkua :--D Vähän sekaisin mitä milloinkin.

    Jään innolla odottelemaan enemmänkin postauksia! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo varmasti kirjottelen sit et miten pyhät meni :) mennään varmasti aikalailla Brasilialaisella meiningillä, kun juhlitaan Maurin perheen kanssa Pelotaksessa. Jotain jouluruokaa aion kyllä suomalaisittain tehä tarjolle :D

      Poista
  4. Voi kiitos tyttòhyvà, kyllà kirjoitat niin elàvàsti ettà mukana ollaan, ja makeat naurut sain illanpiristeeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Kaikkein palkitsevinta on kuulla et saan jonku nauramaan. Ei oo parempaa kehua. Kiitos :)

      Poista
  5. Jos ette ole vegetaristeja, niin kinkku ainakin Italiassa menee tàysillà. Rosollikin on hyvàà ja aika kansaivàlistà, jos Brasiliassa on Ikea, sillà sieltà saa postimyynninkin kautta sillià!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ei oo Ikeaa mikä on tosi omituista. Täällä ei oo mitään kauppoja ja liikkeitä Euroopasta tai Pohjois Amerikasta. Kaikki on omaansa. Tänä jouluna taidan tyytyä pipareihin ja tiettyihin, kun löyty luumuhilloakin! Katotaan ensjouluna uusiks jos porkkanalaatikon väsäis.

      Poista
  6. Olipa taas hauskaa luettavaa. Täällä ei olla vielä sovittu kenen pöytäliinan vaari saa tänä vuonna sotkea punaviinillä :D Mulla on jouluattoa edeltävinä päivinä yövuoroja. Lopetan valvomisen aattoaamuna :) Maurin isän lahjaidea on tosi hyvä.
    Tiina-täti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vedättebpikajoulun tänävuonna ja sit ensvuonna ku mäki ehkä Oon paikalla kylässä ni normikaavan kautta. Toi Maurin iskän idea olis oikeesti tosi hyvä.

      Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)