perjantai 4. marraskuuta 2016

Sairaalareissu

No tulipa kokeiltua nyt sitten miten noi ilmaisklinikat täällä toimii!


Käytiin sillon tiistaina Policia Federaalissa kyselemässä, että mitenkäs tää mun oleskelulupa ja se maahanmuutto puolihan oli jo mennyt kiinni. Meillä on ollu nyt tää viikko sellasta ei saatana helvetti viikkoa ja sit vielä et paikat ei oo auki sillon ku pitäis ja aika rupee käymään vähiin ja infoa ei pahemmin saa mistään ja mihinkään ei voi soittaa ja sit ku soittaaki ni kukaan ei vastaa kun hakkaa vaan varattua ja siis paniikkistressi on ollu melkonen, joten Maurilla sit nää kaikki fiilikset vaan purkautu kerralla ja se läsäytti nyrkillä rautatolppaa ja murs sit sormensa.

No eka kelattiin et ei se nyt murtanu mitään, ku pystyy sormia liikuttelemaan, vaikka nyrkki turposki. Olin sit tietty ihan pinnana Maralle et ei nyt saatana et sä voi mennä hullu hakkaamaan tolppia et sulla ei oo ees sairasvakuutusta vielä et onnee vaan jos pitää mennä venaa jonnekki ilmaisklinikalle et ei jumalauta.

Tähän väliin sit noista ilmaisklinikoista et niillä ei oo mikään hyvä maine täällä. On tarinoita verisistä lattioista ja seinistä ja likasista työkaluista mitä ei steriloida ja et tuut klinikalta kipeempänä, kun mitä olit. Plus sit et siel on miljoona ihmistä jonottamassa hoitoa.
Kysyin joskus Maurilta et mitä jos joudut vaikka kolariin ja on pää veressä ni onks täällä semmonen tyyli et kiireisimmät ensin. Mauri sano et on joo mut sit siel saattaa jo olla joku venaamassa omaa vuoroansa puukko mahassa tai ampumahaava olkapäässä et mikä nyt sit on se kriittisin. No niimpä. Tän takia sanoin Maurille et onnea vaan et ikinä pääse ees näkee lekuria.

No pyysin kyllä sit tota mun purkausta anteeks ja kaikki hyvin ei mitään. Mentiin himaan ja laitettiin kylmää, aateltiin tosiaan et vaan joku tärähdys, kun kitaraaki pysty soittamaan.

Keskiviikkona sanoin sit Maurille et käy näyttämässä tota sun kättäs terkkarilla et et sä siinä hävii muuta ku aikaa. Mauri kävi ja kun oli pyhä niin -tottakai- terkkari oli kiinni.

Uus yritys nyt sit torstaina Maurin töiden jälkeen ja ku Mauri ei ollu viel puol yheksältä kotona illalla ni kelasin jo et nyt se on salee jossain ryöstetty, ku se sairaalaki on täynnä niitä huumetyyppejä ja ne salee on nyt tappanu tai just ryöstäny Maurin ja nyt se sit on jossain ojassa verisenä käsi poikki ja puhelinki pöllitty (koska ei vastannu viesteihin) ni mitä mä sit teen et ei mulla oo kenenkää numeroita ja tämmöstä. Kaikkee dramaattista ajattelin.

No Mauri tuli sit kotiin vähän ennen yheksää ja kädessä kipsi. Rupesin nauramaan et ihanko oikeesti sulla on kädessä kipsi et eihän sul pitäny olla ku yhessä sormessa jotain vikaa? Ni joo oli pieni murtuma nimettömässä, mut ilmeisesti hermojen ja kaikki on yhteyksissä kaikkeen juttujen takia laitettiin koko käsi kipsiin ettei pääse sitä pahemmin liikuttelemaan. Kipsi on kädessä nyt puoltoista kuukautta. Harmi, että kuumimmat helteet rupee kohta olee käsillä ja kipsillä ei paljon uida.

Aa joo puhelimesta oli akku loppu.

Mauri sano ettei siel klinikalla menny ees tuntia ku otettiin jo sisään ja todettiin et joo on varmaan murtunu mut meil ei oo täällä röntgeniä ni sun pitää mennä sairaalaan mantereelle ja Mauri kaahas sinne sit bussilla ja siellä tunnin sisään pääs ottaa kuvia kädestä ja kaikki suju mallikkaasti. Meni kauan vaan koska joutu niitä busseja odottelemaan ja vaihtelemaan.

Eikä ollu kuulemma verta seinillä ja kaikki näytti siistiltä. Sanoin kyl Maurille aikasemmin et jotenki luulis ettei noissa nyt niin mielettömiä jonoja oo ku saarella asuu vaan 250 000 ihmistä ja terkkareita on useita.

Voin vaan kuvitella millanen tilanne isommissa kaupungeissa on.

Tänään klo 5.00 aamulla Mauri sit nousi ylös, että kerkee sinne Federal Policelle oikeeseen aikaan ennen töitä ja sieltä sanottiin, että koska ollaan tulostettu sellanen kaavake mitä tarvitaan oleskeluluvan hakemiseen niin he katsovat, että olemme nyt virallisesti ruvenneet hakemaan sitä oleskelulupaa tästä päivästä ja mulla ei oo mitään hätään, et nyt vaan odotellaan millon on seuraavia vapaita aikoja et saadaan paperit sisään. Mut mua ei oo kukaan häätämässä täältä pois joten huokastaan nyt kaikki helpotuksesta ja voin ruveta suunnittelemaan telkkarin ostoa :D

Loppu hyvin ja kaikki hyvin!

2 kommenttia:

 1. Loppu hyvin kaikki hyvin. :)

  Mita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Vitsi ku saatiin tietää toi et täytetty lappu = oleskeluluvan hakeminen on aloitettu, ku siihen tulostu päivämäärä. Tän ku olis jostain saanu selville aikasemmin ni ei olis ollu stressireaktioita 😂

   Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)