torstai 10. marraskuuta 2016

Isänpäivä tulee, oletko valmis?!

Ei kyl täällä tuu :'D Täällä vietettiin isänpäivää jo elokuussa. Elokuun toinen sunnuntai. En tiedä miks sitä vietetään eripuolella maailmaa eri päivinä. Mut ilmeisesti pohjoismaissa vaan päätettiin et sovitaanks et isänpäivä on marraskuun toinen sunnuntai.
Mä en jaksa enempää googlaa mul on niin hirvee keskittymisvaikeus tällä hetkellä ku on niin hiki.
Tiesittekö muuten et sunnuntai on täällä viikon ensimmäinen päivä, ei maanantai. Katon aina päivät väärin läppärin kalenterista tän takii.

Must tuntuu et tääl on joka viikko joku pyhäpäivä. Ensviikolla tiistaina on taas pyhäpäivä. Yleensä kukaan ei pahemmin ees tiedä mitä "juhlitaan". Ei kai se nyt oo niin justiinsa. En mäkää aina tiiä miks Suomessa liputetaan. (Omg HIKI)

Mun pitäs tehä ruokaa mut en haluu ku uuni lämmittää koko kämpän. Ihan ku ei olis kuuma jo valmiiks hahahah.

Maurin kipsistä. Mauricio sai saikkua 60 päivää, koska kuulemma täällä on laitonta tehä duunia jos sulla on joku paikka murtunu. Ihan sama onko jalka vai oikee nimetön.
Mauri oli vähän silleen et joooooo luuletko etten saa potkuja jos en mee töihin 60 päivään :D Millä luulet et maksan vuokran jos en saa kahteen kuukauteen palkkaan :D
Joten Mauri käy ihan normaalisti töissä, eikä KUKAAN oo sille sanonu siellä et hei dude et voi olla töissä täällä. Katotaan vähän sormien läpi.

Täällä ku ei saa saikkupäiviltä rahaa, on laitonta potkia pihalle jos on sairaslomalla mut kuka sitä valvoo ja kuka työntekijöitä puolustaa? Ei ainakaan mitkään ammattiliitot :D
Maurin äiti sai potkut, koska oli raskaana. Täällä ei paljoo sairastella.

Maurilla oli koeaika 4kk, mut ei tarkota samaa ku Suomessa. Sut voidaan silti potkia pihalle näin NAPS. Mut sit sun duunipaikka joutuu maksaa sulle jotain irtisanomisrahaa tietyn ajan. Siks yritetään erottaa jyvät akanoista ennen tota 4kk. Jos on yli vuoden töissä ja sut potkitaan pihalle ni sit joutuu joko maksaa enemmän tai kauemmin irtisanomisrahaa. En oo ihan varma.
Mut et oo oikeestaan ikinä turvassa missään muussa, kun kunnallisessa duunissa.
Täällä jos haluut varman työn ni haluut kunnalliseen. Mut sinne hakee miljoonia ihmisiä ja siks sä osallistut tähän työnhaku prosessiin kokeella johon sä opiskelet. Et työhakemuksella, vaan kokeella. Pieni määrä pääsee vaan sisään. Jos kuitenki saat paikan ni tulevaisuus on turvattu niin sanotusti. Sielt ei tostanoinvaan potkita pihalle.

Eilen kokkasin ja leivoin ihan innolla ku oli viileempi päivä. Vaan ehkä 25 astetta sisällä.

Paistettuja vihanneksia ja riisiä "salsan" kanssa eli persiljalla.

Kanelikeksejä. Tuli 5 pellillistä. Hups.
Tarvitaan oikeesti se keittiönpöytä. Meil on ollu toi pöytä mikä kuulu kalustoon ja pari päivää sit huomasin et termiitit tyhjens tarpeensa sen sisältä lattialle, joten vietiin se pöytä ulos. Muualla en oo enää nähny niitä tuholaisia ku sutasin myrkkyä jokapaikkaan.
Meiän piti sit tänään mennä kattelee pöytiä, ku Mauri löys bussin joka pysähtyy Campeche-Keskusta välillä missä on kaikki parhaat huonekalukaupat. Mut nyt on niin kuuma päivä et en varmasti mee tonne seikkailemaan. Mauri on kohta kotona ni mennään biitsille loppupäiväks ja
käydään ehkä kaupasta hakee tuoreita vihanneksia.

Tähän pöytä kiitos

Päätettiin et syödään nyt kasvispainotteista ruokaa jonku aikaa ku tuntuu et syödään lihaa ihan hirveesti. Ja täällä ei pahemmin myydä kaupoissa kalaa. Pitäis mennä torille tai sit kalakauppaan mut meiän alueella ei oo ja näillä keleillä ei kauheesti kiinnosta raahaa jotain kalaa bussissa :D Tai todellakaan ostaa sitä jostain torilta.

Jouluki on tulossa mut ei yhtään tunnu siltä. Tuntuu jotenki niin väärältä nähä joulukoristeita kaupassa ku lämpöö on 30 astetta ihmiset kulkee bikineissä!

Mut kirjottelen joulusta sit erikseen. Tästä tuli nyt niin liibalaaba päivitys mut syytän aivojen sulamista joten jatkossa varmaan tekstit vaan pahenee!

Ainiin ja hei KIITOS teille, jotka ootte käyny antaa sydäntä mun veljen räppiduolle.
Sai blogin kautta yli sata ääntä!
Klikkaa kuvasta jos haluut käydä antamassa sydäntä :)

 

Kuka sinun mielestäsi ansaitsee Basson Nostetta? Tutustu musiikin tekijöihin ja vaikuta heidän menestykseensä. Eniten tykkäyksiä keränneet hakemukset voivat päästä Bassoradion haastatteluihin ja näyttäytyvät paremmin myös tuomariston valinnoissa.
Tällä hakukierroksella (#4/2016) on lisäksi mahdollisuus Universal Musicin levytyssopimukseen. Universal Music osallistuu myös tämän kierroksen tuomaristoon yhdessä muiden ammattilaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Kaikki ehdokkaat näet listattuina ”Universal Music -ehdokkaat” -välilehdeltä. Äänestä suosikkejasi ja vaikuta tuomariston valintoihin.
Kopioitu basson sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)