keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Arjen tohotusta

Miten menee? Hyvin menee.
Mauri otti pari lisävuoroa tälle viikolle töistä ja myöhästy bussien takia yheltä tunnilta, joka sit jouduttiin perumaan. Onneks Mauri on aina 30 min ajoissa muuten ni tästä ei tullu mitään seuraamuksia. Kesäkausi on vissiin jo vähän käynnissä, ku bussitki jää ruuhkiin.

Käytiin rannalla kattomassa "superkuuta". Mikä ei musta ollu mitenkään kummonen. Missattiin se kuun nousu ja se olis varmaan ollu se kaikkein magein, mut meiän rannalla on ihan kiva muutenkin käppäillä pimeellä, kun siellä on nyt satunnaisia valoja valasemassa.


Muutama muukin oli tullu rannalle kattomaan kuuta
Suomesta tuli pari pakettia mitä odottelin pari kuukautta ja olin niin onnellinen kun ne vihdoin saapu!!

Tädiltä tuli suklaata, purkkaa ja joulukalenterit! Suklaat ollaan kaikki jo syöty. Mauri ei voinu vastustaa vaikka yritin hirveesti säästellä niitä mut sit vaan päätin et ihan sama syötäväks ne on tarkotettu! Ja kesti ne ehkä viikon verran :D


Äidiltä sain IRTOKARKKEJA! Apinoita ja lauantaipussin autoja ja muutamat salmiakit! Ja sit pandan suklaata, naamarasvaa, huulirasvaa ja TISKIHARJOJA!
Mä en tajuu et miksei täällä myydä tiskiharjoja! Mua niin ällöttää hinkkaa semmosilla sienillä sitä likasta tistiä ja sit kädet haisee ihan ruualle ja rasvalle ja yök yök.

Astianpesukoneet on täällä jotain ihan uskomatonta luksusta. Suurimassa osassa kauppoja ei ees myydä sellasia. Voin vaan kuvitella paljon ne maksaa. En oo kellään täällä sellasta nähny. En ees Maurin iskällä jolla tuntuu olevan kaikki hienoimmat herkut. Ehkä niitä ei ees oo olemassa tässä maassa. Kuka tietää. En ees ihmettelis :D

Anyway karkit oon kans jo syöny mut pandat on viel koskemattomana jääkaapissa!

Ku 5 kuukauden päästä tuun kesäks Suomeen ni mä aion ahmia:
-Irtokarkkeja
-Sipsejä
-Suklaata
-Ruisleipää
-JUUSTOA
-Hesen hamppareita

Ja tuon kilon karkkia mukanani tänne. Siis kilon?? Eihän se riitä mihinkää. Ehkä viis kiloa.
Karkit on täällä vaan ihan sairaanpahoja. Sellasia marmelaadimössöjä jotka ei maistu millekään.

Viikko sitte ku käveltiin rannalle ni KAKS APINAA JUOKSI PUHELINLANGOILLA! Tai mitä noi nyt on noi johdot mitä pylväissä on. Ja ne viel jäi jotain ihmettelemään siihen meiän yläpuolelle EIKÄ KUMMALLAKAAN OLLU PUHELINTA MUKANA ET OLIS VOINU OTTAA KUVAN!
Mut niitä asuu tossa metikössä mikä on rannan vieressä ni kyl niitä varmaan vielä näkee.
Samalla reissulla meiän eteen hyppäs puskasta sellanen jäätävän kokonen musta lisko. Tyylii joku Iguaani. Ihan sika iso. Mä en jotenki ees säikähtäny koska se oli niin iso eikä sellanen pieni ällö.


Okei etin googlesta kuvat.
Argentine Black and White tegu.
Ilmeisesti tollanen lisko se oli. Katoin et noit on bongattu täällä Florianopoliksessa, mut musta se oli tummempi se lisko mut koko on ihan oikein :D Lemmikkinä näköjään näitä liskoja pidetään myös.

Jep. Tämmösiä apinoita 

Kuvat on siis googlattu ihan vaan että Black lizard Florianopolis ja Monkey Florianopolis ja pomppas heti esiin.

Hortensiapuskia

Lemanjá, meren kuningatar.
Viimeks rannalla ollessa huomasin,et joku oli asettanu patsaan rannalle katsomaan merta. (Kelasin heti et sisälle on piilotettu huumeita ooovoivoivoi) Ni Mauri sano et hän on Lemanjá, meren kuningatar. Yritin sit kysellä enemmän, koska googlaamalla wikipedia oikein mainitsi että PELOTAKSESSA juhlitaan tätä tyyppiä 2. helmikuuta, mut Mauri sano ettei oikeesti tiiä muuta ku et meren kuningatar. Et vahvemmat katolilaiset tietää enempi.
No pika googlailulla tarina kertoo et tää jumalatar loi meret sillon ku sen lapsivedet meni ja ensimmäiset kuolevaiset synty tän mahasta. Tää on vähän niiku merten muumimamma, suojelee naisia ja niitten raskautta pitää huolta simpukoista ja ilmeisesti haaksirikkosten sieluista? Sellasta.

Kasvisruokailu sujuu vieläkin hyvin.
Täällä tomaatit on niin isoja et päätin kokeilla täytettyjä tomaatteja paprikoiden sijaan, koska kypsä paprika on pahaa. Suosittelen, tuli tosi hyvää.

Maisema, kun kävellään kauppaan :)

Jalkapallo on ainoo urheilulaji mitä kersat täällä harrastaa. Rannalla, takapihalla, kadulla, pellolla.

Tuol sillan alla ojassa asuu sellasia 30cm pitkiä isoja sammakoita. Hyi saateri. Käärmeitä kans.

Sellasta tänne kuuluu. Mulla ei oo nyt mitään tarinoita, huomenna mennään keskustaan koska haluun joulukamoja. Ensviikolla hommataan se pöytä. Telkkarista ei puhetta. Viisumi etenee vasta maaliskuussa, joten näillä mennään.

Toivon et saan apinoista kuvia! En oikein viitti kävellä järkkärin kanssa täällä, ni en pahemmin saa otettua mitään laadukaampia kuvia, ni nyt mennään aika lailla puhelimella.

Ainii ja WTF mun blogia on käyty kattomassa melkein 6000 kertaa. Melkein jokaista kirjotusta on luettu 100-200 joitain jopa 400-500 kertaa. MITÄ. Uskomatonta. Kiitos teille :)
5 kommenttia:

 1. Olen lueskellut sun ihanaa blogia aina silloin tällöin, mutta tänään kahlasin tekstejä tuolta alusta asti, ja tähän olen päässyt. Oikeasti tosi kiva kun kirjoitat, sulla on upean kepeä tyyli ja tekstejäsi on hauska lukea!

  Tuohon astianpesukoneeseen nyt vain yllyin kommentoimaan, että älä yhtään huoli siitä, ettei niitä ole. Jos olisi, ne olisi todennäköisesti kuitenkin ihan käyttökelvottoman huonoja. Näin ainakin on täällä Kaliforniassa. Oli aikamoinen shokki Suomesta muuttaneena kohdata astianpesukoneita, joista astiat tulee ulos suunnilleen yhtä likaisina kuin ne on sinne laitettu.

  Meidän ekassa vuokrakämpässä huoltomies sanoi mulle järkyttyneenä, että en kai laita astioita sinne koneeseen pesemättä niitä ensin!? Nykyisessä kodissa vesijohtovedessä on niin paljon kalkkia, että pestyistä astioista pestään käsin pois niitä kalkkiläiskiä... :D Eli kuitenkin puolet tiskeistä pestään myös käsin. :)

  Iloista vuodenalkua Brasiliaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei no vähän lohduttaa ajatus, että tiskikoneet on surkeita.
   Onneks meitä on taloudessa vaan Kaks tyyppiä ni ei tiskiä kerry holtittomasti :'D

   Vau! Oot tehny kyllä mielettömän urakan kahlatessa tekstejä läpi alusta asti. Olen todella otettu, kiitos.

   Kiitos iloisin mielen täällä tosiaan ollaan, kuinkas muutenkaan. Ei varmaan ole olemassa onnetonta brasilialaista.
   Onnea ja iloa vuoteen 2017 sinne Kaliforniaan!

   Poista
  2. Sama missio edessä haha alusta asti alotettu ja pelkkää hyvää sanottavaa! Tulevaisuus Brasiliassa on noussut viime aikoina päälimmäiseksi mieleen ja näiden tekstien lukeminen helpottaa oloa huomattavasti ��

   Poista
  3. Ai kauhee tuottaa pettymys, ku me nyt ollaankin muuttamassa takasin Suomeen :D en usko että pysyvästi mut ainaki muutamaksi vuodeksi. Selvis et tuntemattomassa kaupungissa eläminen kaukana suvusta ja ystävistä oli Maurille vaikeeta vaikka omassa kulttuurissa elääkin, joten Mauri sano että haluu takasin Suomeen kun hänen kotikaupunkiinsa muutto ei todellakaan ole edes vaihtoehto.

   Ite olisin vielä viihtynyt :) paremmalla onnella enskerralla!

   Onnea sulle ja tsemppiä!

   Poista
  4. Hahah juu pari vuotta tässä itelläki viel menee ilman mitään muuttoja, mut tästä sitä motivaatioo ja ennakkoluulojen kartottamista löytyy!
   Mutta niin se elämäkin muuttaa kulkuaan, kaikkee hyvää teille kun nii kivikkoine taival teidänki brassi aika on ollu :)

   Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)