tiistai 27. syyskuuta 2016

Loppuviikon palloilua

Huh. Nyt ku ollaan kaikki kiukuteltu tarpeeks byrokratian takia niin jatketaan vähän jollain mukavammalla. Homma etenee onneks!
Okei. Loppuviikko tosiaan palloiltiin rannalla ja meiän asuinalueella.

Rannalla on kaks ravintolaa (niin kalliita et oksennus) ja joitain rantavaatekauppoja, joku jätskikiskaki taitaa löytyä, edelleen odotan sitä kesäsesonkia miten tää kylä herää eloon!

Campeche ei oo mikään jäätävä miljoonakaupunki mikä on tungettu täyteen kauppoja eieieiei. Täällä on kaks supermarkettia, molemmat tosi lähellä meitä. "Keskustasta" löytyy luomukauppoja, missä myydään hippijuttuja, löytyy rautakauppa, kukkakauppa missä myydään tuoremausteet, kuten basilika, pari liikuntasalia, lihakauppa, hedelmäkauppa, askartelukauppoja ja pieniä sekatavarakauppoja. Sekä yks kämänen huonekalukauppa. Kaikki vähän sillain hajalla toisistaan. Iltasin aukee sit snägäreitä, joissa ei olla vielä kertaakaan käyty. Joten jos haluaa oikeesti shoppailemaan niin pitää lähteä Florianopoliksen keskustaan.

Me liikutaan täällä bussilla. Arkisin busseja kulkee tosi usein meiänki pysäkin ohi, viikonloppusin on sit ruuhkaa ja siks busseja vähän vähemmän. Okei musta täällä on ihan huippu bussiliikenne, vaikka Mauri aina kiroileeki et fucking crowded bitch ass busses.

Bussit liikkuu 24/7 eli aina pääsee kotiin, vaikka yöllä pitäs odottaakki vähän kauemmin.
Sä pääset saaren päästäpäähän yhdellä ainoalla bussilipulla, vaikka joutuisit käyttää kuutta eri bussia. Ihan huippua.

Bussit kulkee terminaalista toiseen.
Eli odotat bussia sun pysäkillä, maksat 3,50 realia ja istut alas. Bussi vie sut terminaaliin ja terminaalista sä valitset seuraavan bussin, esimerkiksi bussi Florianopoliksen keskustaan. Bussi vie sut uuteen terminaaliin, jos haluut jäädä keskustassa pois, lähet kävellen pois terminaalista. Terminaaliin pääsee takasin ostamalla bussilipun. Jos taas haluut jatkaa matkaa keskustan bussiterminaalista toisella bussilla muualle niin otat vaan jatkobussin. Tätä venkslaamista voit jatkaa niin kauan kun haluut vaan sillä yhden lipun hinnalla, kunhan et astu ulos terminaalista. Ja musta tää on ihan mahtavaa! Paitsi jos haluut mennä mantereen puolelle, pitää siitä maksaa erikseen ja lipun hinta vaihtelee.

Jos olet eläkeläinen, raskaana tai liikuntarajoitteinen niin istut bussin etuosaan etkä maksa matkasta mitään! Ihan mahtavan loistavaa!

Toisin kun Suomessa, bussissa kuljettaja ei rahasta, kuljettaja keskittyy kaahaamiseen. Bussin keskiosassa istuu rahastaja, jolle annat joko käteistä tai vilautat koneeseen bussikorttia ja portti avautuu (käteisellä lippu on aina 3,50 ja kortilla 3,35). Vähän ehkä turha duuni, mutta turhia duunejä täällä on vaikka kuinka.

Pitää palata tohon Maurin "crowded busses" lausahdukseen. Joo busseissa ei oo turvavöitä ja bussit ängetään niin täyteen, kun mahdollista. Ei oo mitään istumasääntöjä. Toiset ei välitä ruuhkasta ja toiset sit mielellään taas odottaa seuraavaa bussia. Mua ei ruuhkat haittaa, koska varkaita ja ällöjä täällä ei pahemmin ole. Mauri taas on aina ihan rikki jos bussi on täynnä hahaha.

Meiltä keskustaan bussilla menee sellanen 20-25 minuuttia. Joudutaan ottaa kaks bussia.

Tää saari ei siis ole mikään pieni. En oo nyt googlaillu tarkkoja pituuksia ja kokoja, mutta saari päästä päähän on semmonen Helsinki-Tampere matka. Tää saarihan on siis yhtä isoa kaupunkia ja tää kaupunki jatkuu viel sillan yli mantereelle. Ja nää alueet missä ihmiset asuu esim. me Campechella on vähän sama ku Keravan Savio tai Järvenpään Saunakallio tai Helsingin Malmi.

Okei shoppailu. Lähettiin keskustaan heti aamulla tarkotuksena ostaa se uuni.
Ensin mun piti odotella Maurin koululla et se sai hoidettua pari oppituntia, muut opettajat ei oikein tienny miten muhun pitäis suhtautua hahahah.

Kierrettiin KAIKKI kaupat, eikä missään ollu niin halpaa uunia ku meiän "kämäsessä" huonekalukaupassa hahahahaha, joten päätettiin et ostetaan se sieltä, ruvettiin ettimään sit sohvaa.

Mul meinas tulla jo kisäväsymys, oli kuuma ja jano ja nälkä ja ja ja KAIKKI sohvat oli joko äly kalliita (olen pihi I know) tai sit tosi rumia, haluttiin sohva jolla mahtuu nukkumaan jos joku tulee kylään, joko Suomesta tai Maurin kotikaupungista (10h bussimatka).

Löydettiin, kun löydettiinkin sohva! Kiva, iso ja harmaa. Myyjä meinas pyörtyä, kun halusin sen maksaa kerralla pois eikä mitään osareita. Mut näistä maksujutuista ja rahahommeleista mul on NIIIIN paljon sanottavaa ja ihmeteltävää et mitä helvettiä, joten avaudun siitä ihan omassa julkasussa.

Sohva luvattiin lauantaiks meille ja ostettiin tää sohva keskiviikkona. No lupaksia lupauksia, mutta kuinkas sitten kävikään! :D

Meillä oli vielä ihan kivasti aikaa pyöriä ympyrää sohvan oston jälkeen ennen kun Maurin iltatunnit alko. Käytiin sit pyörähtää pääkaupungin rantakadulla. Tällä alueella ei köyhiä ole ja sen näkee autoista wow!

Kaunista.

Tossa ei paljon uida, saastunutta.

2 kommenttia:

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)