tiistai 27. syyskuuta 2016

Rikkaiden makkara on parempaa

Viikot menee täällä aika sumussa enkä oikein enää muista mitä tehtiin tokalla viikolla, mut yritetään!

Maurin kaveri Esmute (tai kuten minä sanon SMUCHIEE) Pelotaksesta oli siis meillä kylässä, kaverin äiti asuu täällä Floripassa (oon jo niin paikallinen, vähän ku sanois Helsinkii Stadiks.. Floripa) joten kiva et tuli moikkaa. Smuchie kutsu meiät grillaamaan äidilleen ja mehän mentiin.

Otettiin bussi, vaihdettiin bussia meiän terminaalissa ja vaihdettiin vielä uusiks keskustan terminaalissa ja otettiin vika bussi sit Canasvierasen terminaalista. Lähettiin neljän aikaa iltapäivällä liikkeelle ja oltiin perillä kuuden aikaan illalla. Smuchie oli meitä vastassa meiän pysäkillä ja lähettiin kävelemään etiäppäin.

"Okeeei vau" Oli mun ensireaktio, kun kerrostaloalueen vartija avas meille portin. Jo se portti oli hieno. Mentiin hissillä Smuchien vanhempien kämppään, joka oli ihan selvästi rikkaiden asunto. Taso samaa mitä Suomen omistuskerrostaloasunnoissa. Mut se parveke. SE PARVEKE. Oon aika varma et se parveke oli isompi ku meiän kämppä! Parvekkeelle oli ovi jokaisesta makuuhuoneesta ja olkkarista, parvekkeelta löyty paikallinen grilli, ruokapöytä. Semmonen pieni 10 hengen.. Parvekekalusteet ja pieni puutarha. Mä en ihan oikeesti liiottele. Maisemana vasemmalla oli meri ja oikeella vuoret. En edelleenkään liiottele.

Jopa se grilliliha ja chorizomakkara oli tavallista parempaa. Salaatissa ei ollu suolaa ja äiti oli tehny ite perunasalaattia. Mun ehdoton lemppariruoka. Juomana oli Heinekeniä tai mulle cokista. Olut ku olut ni aina se on pahaa yök. Rikkaat juo täällä tuontiolutta. Se on hienompaa, kun paikallinen.

Ah niin, täällä ei puhuta englantia. Kouluissa englantia ei pahemmin opiskella ja kaikki on dubattua, joten englantia ei vaan osata. Tää on aina vähän ikävää just vaikka ruokapöydässä, kun portugalia puhutaan ja kaikki räjähtää nauruun paitsi suomalainen joka mököttää, koska ei ymmärrä. Tähän tulee kyllä muutos. Smuchien äiti osas pari sanaa ja yritti niitten avulla mulle kertoa ihan vaan yleisestä elämästä. Se oli ihanaa. Tuli sellanen olo et musta ollaan kiinnostuttu ja mun olo halutaan tehä mukavaks. Smuchien vanhemmat oli aivan ihania. Niin ilosia, avoimia, hauskoja, fiksuja ja mukavia. Pyysivät meidän Maurin kanssa uudelleen käymään millon vaan, jos vaikka tulee tylsää. Ihanaa.


Takana Smuchie, keskellä äiti ja oikeella isäpuoli


Smuchie halus näyttää meille loput kerrostaloalueesta.

Ja siis eka mun reaktio oli WOW sit mun reaktio oli et mitä järkeä ja sit mun reaktio oli et rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Oon vähän tällänen. Mun sisänen hippi nousee aina välillä esiin. Vähän niiku Kreikassa ku käytiin moikkaa kilppareita. Teki mieli alottaa sota turismia vastaan sen reissun jälkeen.

Okei. Pihassa on jäätävät uima-altaat. Parkkihallissa hienoja 60-luvun autoja (okei en tiedä lukuja mut retroja ja kalliin näkösiä), alueelta pääs portista rannalle. Ranta oli upee. Aivan upea. Jopa se ranta näytti siltä et ei köyhille. Miten hiekka ja vesi voi kertoa mulle et ei köyhille? Okei siinä meressä ei suositella uimaan, koska saasteet (hippi tulee taas kurkkimaan). Oli niin kaunista, niin kaunista.

Rannalta
Parvekket näkyy sivuilla

Palmuja!
Pihasta lähtee myös vesireitti merelle, jos satut omistamaan vaikka veneen tai vesiskootterin. En valehtele.

Löyty myös sali ja elokuvateatteri. Ajattele jos sun kerrostaloalue omistais oman elokuvateatterin. Mitä. Sitä just.

Kyselin sit uteliaana vähän et mitä Smuchien porukat tekee työkseen ja paljon tollanen kämppä maksaa ja onks osa niistä turistikäyttöön vai onks kaikki vaan paikallisille (siellä asu myös poliitikkoja, jotka on vähän ku amerikan julkkiksia täällä, niitä ei normi ihmisten seassa näy) ja onks nää omistus- vai vuokra-asuntoja ja onks nää kaikki asunnot käytössä (oli niin aution näköstä).

Kuulemma enimmäkseen omistusasuntoja, liian kalliita kenelle tahansa ja jotkut asuu niissä vaan sesonkina, siks tyhjää.

Mut kertakaikkiaan magee paikka!

Käytiin sit viel moikkaamassa Smuchien vanhempia ja saatiin ananas-kookoskakkua (mun kakut parempia hehehhe) sanottiin kiitos kiitos kiitos pusuja ja haleja ja SAATIIN KYYTI Canasvieras terminaaliin! Yks bussi siis vähemmän. Kotona oltiin joskus aamuyöstä :) Oli hyvä ilta!

4 kommenttia:

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)