torstai 26. tammikuuta 2017

Soijaa pukkaa

Voi luoja täällä on KUUMA. Mua ei houkuttele yhtään ottaa tätä läppäriä syliin ja kirjottaa. Varsinki ku tiiän et netti aukoo kuitenki päätään ja kuvat ei päivity ja koko kone jumittaa.
Maurin puhelin tilttas pari päivää sitte ku on niin kuuma ja joutu laittaa puhelimen jääkaappiin viilentymään. Ja meil on sähkökatkoja vähänväliä. En ees haluu tietää mitä kaikkia pöpöjä meiän jääkaapissa olevissa ruuissa on ku kylmäkierto katkeilee vähän väliä. Ja kun ei oo sähköä niin meiän tuulettimetkaa ei toimi. Kattoki kuulostaa sateella siltä et kohta vuotaa. Laitettiin siitä taas viestiä.

Onneks Maurin kesävuorot loppuu viimeistään 12 aamupäivällä ja ollaan jo yhen aikaa rannalla.

Tän helteen lisäks Mauri on vaarallinen. Aina ku se menee ovesta ulos ei ikinä tiedä kuka sen mukana meille tulee. Pari päivää sitte Mauri meni naapurille jutteleen ja kutsu naapurin meille kylään Chimarraolle... Jokainen suomalainen tietää et ei näin vaan toimita. Pitää antaa aikaa sille et koti näyttää inhimilliseltä tai et ees ite näyttää ihmiseltä. En sanonu Maurille mitään. Menin vaan paskatukkana kylmään suihkuun ja siivosin vessan.
Nykyään meillä ravaa naapureita lainaamassa vasaraa ja nauloja, kippoja ja kuppeja. Teippiä tai kynää. Mitä tämä on?! Mulle ei ees annettu sitä mahdollisuutta etten tutustu suomalaisittain naapureihin. Ihan järkyttävää. Tälleen pitää vaan yhtäkkiä sopeutua. Onko reilua.
Viime sunnuntaina Maurin kaveri ja sen tyttöystävä tuli bänditreeneihin. Sovittu oli, että vasta illalla mut kahelta astu ihmiset sisään. Tiskit altaassa ja mulla taas paskatukkapäivä. Ei tää vaan. Ei ei ei.

Eilen keskiviikkona Mauri oli jutellu saman bändikaverin kanssa, että huomenna torstaina vois olla bänditreenit meiän luona et miten olis? No siihen ei tullu mitään vastausta mut ehdotus oli ilmassa.
Äsken tuli kaverilta viesti et sori oon vähän myöhässä meiän treeneistä et menee viel puoltuntia (vaikka mitään ei oltu sovittu). Ja taas mun pitää laittaa housut jalkaan mut nyt annan itelleni tän paskatukkapäivän.
Viime lauantaina vietettiin Maurin kanssa hääpäivää. Kaks vuotta naimisissa. Siitäs saitte tilastot hä häh hää. Aateltiin mennä vuosipäivän kunniaks semmosille luonnon altaille. Ne on tässä aika lähellä ja tarjolla olis ihan kirkkaan sinistä ihanaa vettä ja kuvissa paikka näyttää ainaki ihan paratiisilta.
Noo tottakai sit aamulla pilvet näytti vähän synkiltä ja päätettiin et mennään joku toinen päivä. Et käydään kaupassa ja tehään pizzaa ja leivotaan keksejä. 
Kaupassa törmättiin sit Mauroon. Maurin vanhaan oppilaaseen. Mauro on siis ihan korviaan myöten rakastunu Mauriin mut ei silleen romanttisesti. Kuulemma tää tyyppi kehuu Mauria maasta taivaisiin kaikille muille opettajille ja voi sitä riemua ku Maurin kaupassa näki. Halailua ja pussailua ja hymy ylti korvasta korvaan. Vaimo tietty ihan samanlainen. Varmaan tunti siinä seisottiin ja juteltiin. Grillikutsua tuli ja veneilykutsua tuli.
Mauro kerto sit et tässä lähiaikoina joku argentiinalainen hukku tuol luonnonaltailla. Altaat on kuulemma yli 2m syviä ja argentiinalainen oli sukeltanu ja sit oli tullu aalto ja aalto oli heittäny tyypin kiviin ja siihen kuoli. Kuulemma ens kuussa kannattais muutenki mennä, että turistiaalto olis ohi. 
Kotona Mauri sit teki pizzan ja leipo keksejä samalla ku minä olin vieressä et ei ei ei noin kato näin, yks desilitr--- DESILITRA! Se valkonen ei.. se on ruokalusikka. Yks vaan YKS eiku ei. Mitä miten tää taikina on tän näköstä?
Mut ihan hyvää pizzaa ja kolakeksejä tuli.

Moni varmaan tietää tai ei ehkä tiedä et Mauri laulaa aika mukavasti. Kävi osallistumassa vähän Voice of Finlandiinkin, mutta telkkarikuvaukset kun alko ni meillä oli matka varattuna Brasiliaan ja sillähetkellä Maurin koti-ikävä meni laulukisan ohi. Joten ei ihan mikään turha tyyppi.
Maurilla on siis tavotteena et elettäis sen musahommilla, mikä ei tässä maassa oo ihan mikään mahottomuus. Ei mitään miljoonia ajateltu et tienaa, mutta että elettäis sillä rahalla, eikä olis kellään muulla töissä.

No nyt sit vihdoin eilen Mauri hommas itelleen kitaralle vahvistimen, mikkitelineen ja mikin, jotta voi baareissa laulaa lurautella. Baareissa kun vaativat omat pelit ja vermeet.
Tai toi ei oo mikään virallinen vahvari vahvari mut ilmeisesti hoitaa homman. En näistä musajutuista niin tiiä.

Eilen suuren hien ja urheilun päätteeksi sai Mauri vahvarin kannettua keskustasta bussien kera kotiin ja kotona kokeillessa ei toimi.
Voin kertoa, että kerranki joltain muulta ku multa lens vittuperkeleet.
Sit vasta lenski ku Mauri tajus et sen pitää aamulla töihin mennessä raahata toi masiina takasin, ottaa kitara kaapeleineen mukaan ja kokeilla vaihdossa saavaansa uutta masiinaa, että toimii ja tuoda se uus masiina kotiin.
Siinä sit Maurin puristellessa stressipalloa laitto samalla Maurolle (tälle entiselle oppilaalle) viestiä, että monelta on menossa aamulla töihin, että voisko kuskata Maurin vahvareineen keskustaan aamulla. No se onnistu parin mutkan kautta.

Tänään sitten vahvaria vaihtaessa selvis, että ykskään kitarakolo ei toiminu yhessäkään laitteessa. Joten Mauri pisti nyrkkiä tiskiin ja halus rahat takasin. "Ei meillä oo mitään velvollisuutta antaa rahoja takasin, kun muuten homma pelittää." Onneks en ollu paikalla. Olis muutamat herneenpalot menny nenään meikäläisellä. Joten Mauri makso vähän välistä ja sai uuden kalliimman, isomman ja hienomman vahvarin mukaansa ja raahas sen hikipäässä kotiin. Loppupäivä meneeki nyt sit välineitä testaillessa ja musakeikkoja sopiessa. Meikäläinen evakossa makuuhuoneessa uppoutuneena täydellisiin naisiin.Vitsi mä en tajuu mikä tätä meiän nettiä vaivaa. Meil on nyt kolme kertaa vaihdettu tähän jo meiän asumisaikana kaapelit ja modeemiki kerran ja mua ärsyttää ku melkein jokaviikko pitää soitella ku ei netti toimi. Tää ei ees oo mistään surkeemmasta päästä, joten kai tähän nyt sit sopis se sanonta mitä vihaan et "Tämä on Brasilia - isso é Brasil".

Maurin kaveri tulee huomenna aamulla meille viikoks kylää ja oon aika innoissani, koska tää on Maurin paraskaveri ja puhuu englantia. Ei mee arkipäivät epämukaviks ku Mauri on töissä ja me kahestaan meillä.

Ainiin ja mulle selvis et tässä maassa ihmiset madotetaan eläinten tapaan. Luin siitä facebookin brasilian keskusteluryhmästä, että lapset madotetaan pieninä ja myös suurinosa suomalaisista aikuisista kerran vuodessa. Mulla tietenkin heti hirvee pelko et noniin nyt on meikä täynnä matoja. Mutta kuulemma madot sit ihan huolella ilmottelee itestään kun ovat paikalla.
Ei ollu ikinä tullu mieleenkään et mun pitää madottaa itteni jossain vaiheessa??


4 kommenttia:

 1. Ihan uteliaisuudesta, miten ne ilmottelee ittestään?

  Mita

  VastaaPoista
 2. No sen minäki haluaisin tietää ja Mauri ja kaikki vaan sanoo, että kyllä sitten tiedät!

  Nyt ku sanoin että joku muukin haluaa tietää ni Mauri sano että:

  Joko ruokahalu lisääntyy tai vähentyy. Kakka on mustaa ja siellä on valkosia pilkkuja.

  Pyllyä kutittaa ja on paljon turvotusta, ilmavaivoja ja ribulia.

  Mennään ihan varmuudeks apteekkiin ostaa mulle matokuuri ku oon tämmönen et panikoin kaikesta uudesta ja tuntemattomasta :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä täälläkin (Mosambikissa) matokuureja otetaan, lapset mutta myös aikuiset. Suomalaiset matolääkkeet ei kuulemma käy, eivät tepsi niihin mitä täällä on. Apteekista kun kysyy, osaavat tarjota tuotteita - tuntuu olevan perusjuttu. Sitä vain ihmettelen, miten järjettömästi ne on pakattu, isossa pahvipakkauksessa foliokääreissä on YKSI (1) tabletti. Jos ostaa vaikka 8 tablettia eli perheelle tuplat (usein kuuri pitää uusia), tulee iso pussillinen, mutta oikeasti siinä on siis vain kahdeksan pikkuriikkistä pilleriä... En ole tajunnut, mikä logiikka tässä on. Me otetaan niitä parasiittikuureja ihan varmuudenkin vuoksi.
  Onnea musahommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu me kuuritetaan ittemme kans ihan nyt varmuuden ja mun mielenterveyden takia :D
   Kuulemma apteekissa ihan hyllytavaraa, että sieltä vaan mukaan.

   Ei ikinä tullu mieleenkään et kyllä matokuuri et eri maa eri ällötykset eri lääkitykset eri tavat.

   Kiitos onnea tarvitaan!

   Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)