sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Jurerê internacional - Rikkaiden biitsi
Voi hyvää päivää miten tämmösellä helteellä bloginki kirjottaminen voi olla raskasta.
Meil on ainoona viilennyksenä tuuletin ja toi ikkuna missä on hyttysverkko. Tosin nyt ei tuule kun tuulta vähän kaipais ni eipä se ihan hirveesti viilennä, joten tulee päivät vietettyä rannoilla.

Muutama päivä sit Mauri ilmotti et haluu viedä mut Jurerêlle. Se on rikkaiden ranta.

Mauri on aikasemmin joskus teininä käyny tääl Floripassa isänsä kanssa lomalla ja oli sillon ihan myyty tähän Jurerên rantaan ni sovittiin et ok käydään se tsekkaa.
Mauricio kerto et iltasin isojen kalliiden talojen edessä ja kävelykadulla näkyy rikkaita nuoria bailaamassa ja päivällä rannalla vanhoja ukkoja nuorien naikkosten kanssa. Raha raha.
Olin siis tottakai kiinnostunut näkemään nämä ihmeet.

Lähettiin 10 aamulla bussilla ja meillä meni puoltoistatuntia et päästiin Campechesta Jurerêen.

1. Oma pysäkki 2. Rio Tavares terminaali 3. Floripan keskustan terminaali 4. Santo Antònio de Lisboa terminaali ja sieltä 5. Jureren rantakatu
Vihreellä ne rannat missä ollaan jo käyty. Plus nyt Jurere
Taloista ja kävelykadusta huomas jo heti että juu rikkaalla alueella ollaan.

Ei oo montunmonttua tiessä


Oikein kuvioita kadussa!

Rannalle asti ku päästiin kävelemään niin aurinkovarjojen aalto oli heti näkyvissä.

Tän takia tykkään meiän Campechesta! Se on melkein tyhjä näihin turistirantoihin verrattuna!

Tääl on jännä et jokaisella rannalla on vähän oma fiiliksensä.

Jurerêlla ei ollu aallon aaltoa. Campeche on tosi aaltosta rantaa ja on enemmän sellanen hauska ranta missä surffataan ja sukelletaan aaltoihin.

Jurerêlla ei melkein kukaan ollu uimassa, otettiin vaan aurinkoa drinksut kädessä. Ihme touhua.
Jokaisella rannalla on kyllä myyjiä. Mut täällä niitä oli ihan hirveesti. Ei onneks sellasia tyrkyttäjiä, niinku vaikka Egyptissä.

Aurinkolaseja

Hippikoruja

Kangaita. Kanga on tollanen biitsilakana mitä käytetään pyyhkeen sijasta hiekalla ja sitte kuumalla hartioilla ettei pala. Mäki ostin oman Kangan ku näytti niin kätevältä. Pinkin tietty.

Kotitekosia pöytäliinoja.

Mulle onnistuttiin myymään voissa pyöritetty keitetty maissi. 2kpl sai 5 realilla.

Ja hattuja.

Oli hauska katella näitä rikkaita perheitä missä miehet oli kyllä suurimpia sikoja.
Meiän vieressä oli perhe ja perheen mies tsekkaili ja vinkkaili muille muijille minkä kerkes. Räki ja röyhtäili kultaketjut kaulassa punaset speedot jalassa. Yök. Vaimo vieressä otti aurinkoa tekotisseineen ja lapsi leikki barbeilla.

Yhet kaksostytöt oli ottanu koko barbivarastonsa mukaan ja heitteli näitä kahtakymmentä barbia sinne mereen ja sit pelasti ne. Täällä barbit on ihan sikakalliita. En tiiä saaks nää barbit ikinä hiuksiaan enää suoraks. Hahaha.

Mauri sano et tuntee ittensä kotosaks koska mä näytän ulkomaalaisena rikkaalta mun hienon hatun kanssa hahaha.

Mun hieno hattu ja ulkomaalaisen rillit.

Koska lähettiin aamulla aikasin busseilemaan, tuli meille tietty väärään aikaan nälkä. Kaks tuntia ennen ku kaikki nää hienot ruokarekat aukes. Ei maltettu venaa ja maksettiin ihan liikaa yhessä hamppariravintolassa jostain fancy hamppareista ja rustiikkipotuista. Oli tosi hyviä, mut ei jeesus miten pienet ja kalliit. No meni onneks nälkä.

Ihailtiin sit koko aluetta ja bongattiin tämmönen baari. 50 realia ja valjaat päälle. Juomista nautitaan yläilmoissa. Ei kiitos. Joku huimapää olis ehkä kokeillu.

Syöttiin frozen jugurttia jälkkäriks ja lähettiin kotiin.

Kuus rantaa takana ja 36 edessä. Huhhuh. Ei ehkä kaikkiin kerkee tänä kesänä :D Sitku hommataan auto ni on paremmat tsäänssit.

Muita tän viikon arkisia juttuja. Kerroin jo et saatiin hommattua se vesifiltteri ja voi jumantsuikka on elämä helppoo! En enää ikinä ota juotavaa vettä itsestäänselvyytenä.
Vesi on kyl kuumaa nyt tämmösillä helteillä, mut meil on joku 10 vesipulloo jääkaapissa ja pakastimessa ja vettä kannussa ettei lopu kylmä vesi kesken janon.

Suihkusta tulee helteellä haaleeta vettä kylmän sijasta. Kuumaa ei kannata ees kokeilla ku nahka lähtee irti. Mut haalee on just täydellinen.


Ostin Maurille huvikseen paketin chilejä, ku halusin kokeilla et mihin asti hänen sietokyky riittää.
Nää on kaikki tosi tulisia. Kokeili. Ja minä nauroin.

Meiän oman rannan tukikohta ja mun pinkki Kanga.

Maurin kaveri tuli kylään. Kuvassa brasilialainen, suomalainen ja argentiinalainen.
Minä taas epämukavana valokuvassa.

Ja mun uudet hienot fancy Flipflopit!

Jouluvalot on vieläki ikkunassa, mut joulupöytäliinan sain sentää otettuu jo pois ja vaihdettua auringonkukalliseen.

Kyllä tää kesäsesonki on täällä ihan parhautta.
Meiän oma ranta on niin kaunis ja vesi on ihan turkoosia ja isot kalat ui meiän kaa kilpaa aalloissa mikä on ihan mielettömän mageen näköstä!

Mauri on vieläki lomalla vaikka töitten piti alunperin alkaa jo 9. päivä mut ei haittaa! On kiva mennä heti aamusta kahestaan rannalle möllöttää.

Äiti sano et poistaa mut facebookista ja Instagramista, ku kuulemma Suomessa sato rakeita.
Sori.

10 kommenttia:

 1. Mä haluun sit kans tollasen kangan! Ja noi flipflopit! No kalat ei vakuuta mua, kääk..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi kangat on Kyl kätsyjä. Hommataan varmaan toinen.
   Flipflopit todellaki sulle ja Leeville. Ja meri on täynnä kaloja 😋 mut eipä tossa aallokossa ne paljon viihdy :D välillä surffailee mukana 😂

   Poista
 2. Alunperin kuumassa asuvat kansat juovat kuumaa, koska se ei aiheuta kropassa làmpòshokkia, jonka seurauksena tuntee làmmòn vielà pahemmin. Ihan vaan tiedoksi, se haalea vesi olisi terveellisempà.
  Onko siellà rantsujen lisàksi myòs vuoria? Jos tulee liian kuuma, niin ylhààllà on aina viileàmpàà. Itse muutin sen takia loppujen lopuksi 600 metrin korkeuteen, kun ikàvuosien ja lisàkilojen takia kesàllà puolelle pàivàlle jaksoi, mutta sitten meni ihan raadolliseksi iltaan saakka, ja yòllàkààn ei saanut kunnolla unta. Nyt tosin vàhàn pànnii kun tààllà on ollut kamalan kylmà tammikuu, ja luntakin, mutta onneksi se ei kestà kauaa niinkuin Suomessa, eikà ole niin pimeàtàkààn. Oli taas kiva lukea kuulumisiasi, ja noi kuvat niistà rantamyyjistà on tosi hauskat, nàkee sen erilaisuuden. Kyllà sun vaan pitàisi saada joku lehtipalsta, nàà jutut on niiiiin mainioita, ja saisit vàhàn kàteistàkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä juodaan ympärivuoden kuumaa yrttiteetä Chimarrãota, mikä ei käy mun järkeen, että tuolla hikisenä rannalla juodaan kuumaa, mutta siinä on varmaan takana juuri tuo mitä selitit.

   Vuoret ei oo niin korkeita, että niissä olis huomattavia lämpötilaeroja. Eikä niillä kyllä pahemmin kukaan asu. Ne on enemmänkin sellasia seikkailuvuoria missä käydään patikoimassa.

   Onneks tää osavaltio missä asutaan ei oo ympärivuoden tämmönen kuuma niinku nuo pohjosemmat osavaltiot.
   Sisällä ei voi päiväsaikaan kyllä olla mitenkään päin. Mutta ihan hyvä niin tulee aina lähettyä jonnekin käppäilemään.

   Illat on onneks ainakin tähän asti ollu vielä viileitä. Katotaan nouseeko lämpötilat vielä.

   Tää missä nyt asutaan on vähän tämmönen väliaikainen asunto ja tulevaisuudessa toivon et meiän omasta talosta löytyis ilmastointilaite :D

   Kiitos! :)

   Poista
 3. Eikä! Oot päässy piireiihin! Kunnon Glamouria :D Ihanat noi lipilapit, mä kuolasin samanlaisia viime kesänä mutta ei ollu kokoja.. Nyyh nyyh.. Toi Kanga on ihan super. Mä käytin sellasta Afrikassa joskus kun olin nuori. Mä ostin vihkon missä oli 99 eri tapaa pitää tota rättiä. Osa oli tietty niitä missä kannettiin vauvaa - eli EI niitä ainakaan hetkeen.. Vai? ;)

  Mä kirjotin muuten sattumalta Monacon glamourista postauksen. Lähti tukka päästä kun mietti NIIDEN rikkaiden ongelmia.

  Bisous ja terkut Maurille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin joo jo vähän ahdistumassa Monacolaisiin :D
   Ehkä sit joskus miljonääreinä muutetaan tonne Jureren rantataloihin ja hommataan Maurin kanssa molemmat salaiset rakastajat. Vähän botoksii ja silikoonii sinne sun tänne ja aidot crocksit jalkaan rannalle. Niitä näky vaan tasan tolla rannalla ei muualla :D

   Olis kyllä ihan kätevä tollanen kangavihko ja joo ei oo kantokassille mitään käyttöä tässä huushollissa vielä pitkään aikaan:DD

   Suomessa menin sekasin kaikenmaailman korkkareista ja tennareista mut täällä haluisin vaan kaikki fläbärit mitä kaupat myy. Mut pitää sitä ruokaaki ostaa välillä. Mälsää

   Poista
 4. oijoi mä tilaisin semmosen kangaspalan, hippikoruja, fläbäreitä, vähän kesää , pari biitsii tänne auringon ja hiki-ilman kanssa ja... ja ... Oo xD
  -Äiti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä tietenkin. Tilaus otettu vastaan. Rupeenki jo sit ostelee sun tuliaisia xD

   Poista
 5. Ihanat läpsyt ja kanga! Muutenki kivoja kuvia ja mielenkiintost tekstii 8)

  VastaaPoista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)