perjantai 27. tammikuuta 2017

"Isso é Brasil - Tämä on Brasilia"

Oon vissiin aikasemmin jo ehkä kerran tai kaks maininnu siitä et täällä ei oikein suunnitella tai mietitä aikatauluja tai yritetä keksiä sitä järkevintä ratkasua asioille ja sit siitä aina joku kärsii?
Yhtenä menneenä esimerkkinä meiän saapuminen Pelotakseen ja Mauri veljensä kanssa sopi et hakee meiät bussiasemalta, mut eivät sit sopineet mistä sieltä bussiasemalta ja seikkailuhan siitä synty.

Maurin kaverin oli siis tarkotus tulla meille tänään lomailemaan viikoks.

Maurin kaverit Alisson ja Smuchie (Esmute oikeesti) lähti eilen autoilemaan Pelotaksesta tänne. Smuchie äidilleen ja Alisson meille. Lähtivät illalla ja tänään aamulla oli tarkotus olla täällä Florianopoliksessa. No eihän nyt tietenkään kenellekkään tullu mieleen sit miettiä, et tuleeko ne suoraan meiän ovelle aamulla koputtelemaan, jättääkö Smuchie Alissonin jollekin bussipysäkille vai menevätkö eka käymään siellä Smuchien äidillä. Eikä tietenkään kukaan miettiny mitään sellasta tarkempaa aikataulua, joten miten tää tilanne ratkes? (ah pitää tähän lisätä et suomalainen nettipaketti puhelimessa on jotain ihan luksusta ja harvalla täällä mitään nettiliittymää tai ylipäätänsä kredittejä -saldoa- on, joten soittelut matkanvarrelta ei noin vaan onnistu).

No tilanne ratkes sit niin et Mauri heräili yöllä puolentunnin välein kattomaan puhelinta et olisko jommalta kummalta tullu viestiä, jos vaikka olisivat pysähtyneet jossain missä olis wifi ja 8 aikaa aamulla Mauri sit sai kavereiltaan viestin, et: "Moi, me tultiinki tänne Smuchien äidille et nukutaan päikkärit ja tullaan sit sinne!"

No minä olin sitte yheksältä aamulla ihan pirtee ja tuijottelin Mauria, että josko ukko heräis (en siis tienny tästä yöllisestä puhelimen vahtimisesta vielä) no Mauri raotti sit vähän silmää ja kerto tän tarinan ja sano et anna mun nukkua ees pari tuntia.
Olisko yön voinu nukkua rauhassa jos alunperin olisivat miehet miettineet, että olis ehkä viisainta mennä ekana sinne äidille? Ehkä ehkä..

Eilisen sateen aikana meiän katto rupes vuotaa. Ei ees satanu paljoa, mutta pari kuukautta sitten oli se myrsky (lue siitä tästä), joka tuhos kattoa aika huolellisesti lennättäen kattotiilejä mihin sattuu, josta lähtien sateella on ollut pelko, että katto vuotaa.

Siitä hienosti. Plus makuuhuoneessa vuoti taas kattolampun kautta. Hienoa.

Loistavaa korjaustyötä kertakaikkiaan kattokorjaajilta siis sen myrskyn jäljiltä. En tiedä mitä ne sen kolme päivää korjas.

Eilen Mauri laitto sit viestiä vuokranantajalle, että voi jumalauta katto vuotaa, että voitteko pliis nyt korjata tän. "Kyllä, kyllä huomenna heti aamusta!"

Voitte varmaan arvata, että ei korjaaja miestä aamulla näkyny, eikä aamupäivällä, eikä iltapäivällä. Uus viesti vuokranantajalle: "Juu jos ei oo vielä käyny ni hän tulee kuuden aikaa korjaamaan katon!" 
Kello on nyt kymmenen illalla, eikä ukko saapunu paikalle. Kokeillaan uusiks maanantaina ja toivotaan ettei viikonloppuna sada.

Aamulla menin onnellisena kattomaan olkkariin täydellisiä naisia kahvikupin kera vielä kun Mauri otti kauneusuniaan. Yhtäkkiä makkarista kuulu "Aaaah fucking what shit fuck!"
Mauri luuli et olin vielä nukkumassa ja kääns päätä vähän liian nopsaan mun puolelle sänkyä ja nyt on niska ihan jumissa.

Tein sukasta ja riisistä riisityynyn jonka lämmitin mikrossa ja laitoin kipeelle niskalle, annoin särkkäriä ja mietin et auttaiskohan mun migreenilääke. Se on kolmiolääke ja siitä menee ihan kanttuvei. Ohjekirjanen sano että migreenilääkettä käytetään muihinkin tarkotuksiin ja rupesin sit googlaamaan. Mut joo migreenilääke on vaan migreeneille et nyt tiedätte teki sen jos joskus mietitte et voisko niitä käyttää vähän niiku lihanrelaksantteina. Ei voi.

Päätettiin sit kävellä meiän lähimpään apteekkiin josko löytys jotain geeliä tai muuta mitä vaikka urheilijat käyttää.

Lähiapteekki

Mä aina tykkään katella kaikki hyllyvälit läpi apteekeissa, ku jokainen apteekki on ihan omanlaisensa. Tässä apteekissa on kaikkia luomutuotteita. Löyty shampoita ja hoitoaineita aloverana, kookosena, Acaina, bambuna ja vaikka minä. Ja paljon isompia ja halvempia purkkeja ku jotkut SunSilkit ja Niveat. Voi jeesus hygieniatuotteet on täällä kalliita. Joten seuraavaks suuntaan tänne ostaa mun hiusaineet.

No meni viisminuuttia ni meillä oli 10 realilla kourassa jotain lihastarroja ja kasa lihasrelaksantteja. Ihan tosta noin vaan hyllystä. Montako laitetaan, haluutteko pussin? Ei mitään reseptejä. 


Käveltiin sit pikkukaupan kautta kotiin tekee aamupalaa ja odottamaa Maurin kavereita ja sitä kattokorjaajaa (joka ei siis saapunu ikinä).

Oltiin koko päivä valmiudessa sen korjaajan takia ja kavereiden takia. Vaikka ruokakauppaanki olis pitäny mennä, mut päätettiin et mennää sitku kaverit tulee et ei tarvi niitten odotella sit oven takana jos sattuvatki tulemaan silläaikaa ku ollaan kaupassa.

On varmaan sanomattaki selvää et kaverit oli oven takana yheksältä illalla ja nyt kymmenen aikaa alotettiin grillaaminen. Kirjottelen läppärillä tässä grillimestassa ja juon olutta. Samalla ku muut tekee ruokaa josta me ei maksettu pennin pyörylää! JES!

Mauri kerto et kattokorjaaja tulee kuulemma viimeistään tiistaina (mitvit??) korjaamaan katon. Koska ilmeisesti meiän asunto on AINOO missä katto vuotaa. Ihan uskomatonta.

Mauri sano et sitä on joku isompi voima vastaan ettei menis sunnuntaina laulaa ja soittaa kitaraa sinne baariin; eka vahvari oli valmiiks rikki, sit se rikko kuulokkeensa mun kuulokkeet, omat aurinkolasinsa, katto rupes vuotaa hyvin läheltä kajareita ja sit nyt on niska jumissa. Ei niin paha ku aamulla mut ei silti vielä pää käänny.

Tässä on vielä lauantai ja sunnuntai päivä ennen keikkaa. Mitähän tässä pitää vielä osata odottaa?
Hahahah. 

Oon mun parille kaverille sanonu et "Onneks oon tajunnu, et jos haluun asioiden sujuvan ja tapahtuvan heti niinku Suomessa niin pitää muuttaa takas Suomeen." Jos en olis tätä tajunnu ni mielenterveys olis rappeutunu jo pari kuukautta sitte!

Tässä sitä kävellään apteekista kotiin "kävelytietä" pitkin "vanhan lahdentien" vieressä.
Ps. Feisbuukin kautta pääsee meiän toilailuja seuraamaan kaikkein helpoiten. Tykkää sivusta joko blogin oikeesta yläkulmasta painamalla "tykkää" painiketta tai sit TÄSTÄ.

2 kommenttia:

 1. Lääkeasioissa kannattaisi aina hankkia mahdollisesti reseptilääke. En kuitenkaan ole varma estääkö se täysin väärennösten saamisen Kävin juuri potilasturvallisuuskoulutuksessa, missä oli yhtenä aiheena lääkeväärennösbisnes.
  Ulkomuodoltaan aidon lääkkeen näköisiä tabletteja tehdään mm. tiilipölystä ja hyönteismyrkystä.Väri lääkkeeseen saatetaan ottaa tiemaalista ja kiiltävä pinta lattialakasta. Suomessa ongelma on nettikaupoissa, mutta muualla maailmassa on ongelma, kun lääkkeitä saa vapaasti kaupoista, vaikka olisivat reseptilääkkeitä. esim. ehkäisypillerit. Tälläinen tätimäinen kommentti :)
  Tiina täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo etelä Amerikassa 30% lääkkeistä on väärennettyjä tosta jo tiesinki. Noi lihasrelaksantit oli siis reseptilääkkeitä, mutta niitä annetaan sieltä tiskin takaa hyllystä kans ilman reseptiä. Et en tiiä tekevätkö lakia vastaan vai eikö täällä oo niin justiinsa. Et reseptillä oltais saatu sama setti mukaan.
   Sama Maurin astmalääkkeessä.

   Et kai tässä vaan täytyy aina toivoo parasta et tulee aito lääke kouraan :/

   Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)