sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Mun Mauricio

Millasta on rakentaa parisuhde tyypin kanssa, joka on ihan erilainen kun sinä.
No aika haastavaa sen jälkeen, ku vaaleenpunaset rillit on otettu pois päästä. Sen voin kertoa.

Käytiin yks päivä keskustassa shoppailemassa ja kattelin siinä koruja ja huomasin et kaupassa myytiin myös sellasia feikki nenärengaskoruja. Tiedättehän niitä mitkä on nyt muodissa.

Näitä just
Sanoin sit Maurille et mitä jos mä ottaisin tommosen lävärin et olisko se ihan ok.
Heti tuli Maurilta hirvee lista et sit mun pitäis kuunnella tämmöstä ja tämmöstä musiikkia et sovin genreen.
Yritin sit selittää et what ei todellakaan et tää on nyt vaa tämmönen trendi, enkä tosissani mitään reikiä ota enää naamaan, ku nää feikkikorutki on nii hienoja nykyään.
Et se on enemmänki sellanen muotijuttu nyt jos on lävistyksiä, kun joku harcord punk juttu.
No ei menny jakeluun.

Täällä laitetaan ihmiset laatikkoon heti jos oot vähän eri näkönen, ku tavallinen tyyppi.
Jos sul on lävistys, tatuointi tai Nirvanan toppi ni rokkityyppihän sä oot. Ei epäilystäkään.
Etkä kuuntele muuta musaa ku sitä sun rokkimusaa.

Jos sul on rastat ja jotain hippimäistä vaatetta ni sä poltat pilvee ja kuuntelet Bob Marleytä. Ei epäilystäkään.

Jos sul on sivuhiuksissa siili, lävistyksiä, sininen tukka, maiharit ja joku grunge mekko niin sä oot Feministi/vegaani. Ei epäilystäkään.

Jos sä tykkäät laittaa tukkaas ja näyttää kivalta ja käyttää vähän fiinimpiä vaatteita ni sä oot homo ja siis tarkemmin puhuen hintti. Keijukainen. Kyllä te tiiätte mitä tarkotan.

Tähän väliin sanon et mul on ollu enemmänki ku tää yks lävistys, tukka on ollu sininen, pinkki, punanen, musta ja on ollu rastat ja se sivukalju. Oon kävelly maihareissa mekko päällä rastat päässä ja mä kuuntelen sitä mitä radio mulle suoltaa. En oo vegaani enkä polta pilveä tai kuuntele Marleytä. En oo mikään himo feministi (vaikka Mauri kerran sano et oon feministein tyyppi kenet tietää ilman olematta stereotyyppinen, mut tää varmaan johtuu siitä et oon kasvanu muottiin "Minä kyllä itse osaan ja teen") Oon aina ollu sellanen. Tykkään Anna Puusta ja Antti Tuiskusta. Yritin tänki Maurille kertoa ja vastaus tais olla et sä ootki suomalainen! Kysyin sit et ai eiks brassit sit saa näyttää miltä haluaa ilman et laitat ne laatikkoon. Vastaus oli et mutku ei ne näytä!

Ja nää jatkuu.

Maurille, eikä pahemmin muillekaan tässä maassa mee jakeluun et sä voit pukeutua miten haluut vaan senki takia, että sä tykkäät näyttää siltä. Ihan sama mikä sä lokerossa oot.

Kun asuttiin Suomessa ni Mauriciolle tuli oikeesti shokkina et kaikilla mun kavereilla on tatskoja, yhen kaverin poikaystävä on todella tatuoitu ja taitaa naamassakin olla tatuointi eikä se tarkota mitään muuta ku et se tyyppi nyt vaan halus laittaa kuvia itteensä. Ei kuulu mihinkää rikollisjengiin tai oo mikään hardcore rokkari tai käytä huumeita tai muuta vastaavaa.
Kaikki värjää hiuksia, on pinkkiä, mustaa, oranssia, lilaa, eikä se tarkota mitään muuta ku et se on vaan sun hiusten väri sillä hetkellä.
Joku käyttää Ramonesin toppia, eikä se tarkota sitä et tyyppi välttämättä kuuntelee kyseistä bändiä vaan sitä et se paita nyt vaan sattuu näyttää kivalta.

Jos mul on yksisarvispaita päällä ni ei se tarkota et mul olis yksisarvinen.

Tää ei vaan mee Maurin kalloon koska se on kasvatettu siihen et ihmiset on laatikoissa ja Brasilia on itekki vielä niin laatikossa et on ihme jos joku näkee jotain muuta ku ihmiset laatikoissa.

Maurin yks opettajakaveri josta tuli Maurin tosi hyvä kaveri kerto jossain vaiheessa Maurille et joo oon homo. (Mauri tais jotain tyttöjen pyllyistä sille puhua ni halus selvittää tilanteen) Ja Mauri oli ihan puulla päähän lyöty: "SÄ HOMO?? Muttet näytä yhtään homolta!!"
Sit sanoin Maurille et joo homokin on ihan vaan ihminen :D

Ni tiiättekö ku välillä on vähän raskasta elää tämmösen kanssa ja sit ku herra vielä loukkaantuu siitä jos sanon et hän elää ehkä vähän vanhaa aikaa vielä, että olisko aika kattoa sivuillekki välillä eikä vaan suoraan.

Värjäsin osan mun hiuksista siniseks pari vuotta sitte ja värjäsin vaikka Mauri sano että älä värjää. Värjäsin koska halusin. Sen jälkee värjäsin puoliks pinkiks ja sit kokonaan lilaks ja sit kyllästyin ja nyt on tää mun luomu Ronja tukka.
Sanoin pari päivää sit Maurille, et ku meen kesällä Suomeen ni mä haluun kyl jotain muuta tähän tukkaan et en jaksa enää tätä blondia. Ni Mauri sano et "Joo tee mitä haluut, mua ei enää haittaa mitä itelles teet. Oon luovuttanu sen suhteen. Teet kuitenki mitä ite haluut." Ja sano tän ilman sarkasmia ja ihan rehellisellä mielipiteellä ja tää on mulle sellanen erävoitto!

Toinen erävoitto tuli viikko sitte, ku Maurin serkku sano et on miettiny jos ottais ton tommosen lävistyksen mistä puhuin tän tekstin alussa. Ja tää Maurin serkku on ihan tavallinen tyttö, töissä tietokonefirmassa, ilman mitään linkityksiä punk musiikkiin. Mauri oli taas ihan shokissa ja sano mulle et "Can you believe this shit! Hahaha" Sanoin et beibi mähä sanoin sulle et se on trendijuttu.
Sit se rupes jotain vänkkäämään et jos hakaristi tulis muotiin ni olisko mulla hakaristikuvioita vaatteissa? Hohhoijaa. En sanonu muuta ku et joo tottakai mulla olis, koska mähän oon muutenki kävelevä Trendin kansikuva, enkä omista omia aivoja. No se jäi sit siihen.

Ja mä siis tajusin tän Maurin elämänkatsomuksen syyn vasta hetki sitten. Kaikki täällä on tommosia. Usein puren hampaita yhteen jos juttelen Maurin veljen kanssa.
Oon suora tyyppi, sanon mitä ajattelen enkä sensuroi. Jos Mauri on mua kohtaan ihan perse ni mä sanon sille et Mauri sä oot kyl nyt ihan perse. Ja se on ihan okei. Nykyään Mauri nauraa ja kysyy et miks mä oon perse. Ja sit mä kerron sille ja se selviää sillä.
Maurin veli ku kuuli kerran tämmösen meiän keskustelun ei voinu uskoa, että minä puhun aviomiehelleni näin, että kyllä hän olisi kyseisestä niin mielensä pahoittanut ja hermostunut.
Kysyin sit et miks. No ei vaimon sovi puhua miehelleen noin.
Sanoin sit Rafaelille (veli), että oltiin ekana Maurin kanssa kavereita ja puhuin sille ja se puhu mulle sillä tavalla mitä kaverit nyt toisilleen puhuu. Piikittelee ja sanoo perseeks.
Sitku ruvettiin seurustelemaan ni jatkoin tätä samaa tyyliä ja yhtäkkiä se ei ollukkaa enää Maurille ok. Sanoin sit et hei hei hei ei homma näin toimi. Et tutustuin suhun semmosena tyyppinä kelle voi huudella mitä tyhmyyksiä vaan päähän tulee ja kuitattiin se naurulla et ei tää homma muutu vaan sen takia et nyt seurustellaan.
No siihen Mauri on onneks oppinu. Rafael ei ymmärtäny ollenkaan. Onnea vaan sen tulevalle vaimolle, joka luultavasti on se joka tekee aina sit ne kotityöt samalla ku mies pelaa Xboxia olkkarissa.

Toinen semmonen ymmärrys Mauriin tuli pari päivää sitten.
Oltiin grillaamassa ja istuttiin kaikki siinä ryhmässä ja juotiin olutta. Sinä aikana ku muut ihmiset oli kävelly kyseisissä bileissä 10 askelta oli Mauri kävelly noin 20 000 askelta ja sil oli hiki ja kädet hakkas rintoja ja rummutti ties mitä biittiä. Tää on siis ihan normaalia Mauritoimintaa, ei mikään huume.
Mulla tuli siitä mieleen yks keskustelu mikä käytiin Rafaelin kanssa Maurin koulunkäynnistä.
Mauri jäi "yläasteella" luokalle 3 kertaa, eikä valmistunu. Lopuks se laitettiin kouluun missä yläaste käytiin vuodessa ja sai paperit kouraan.
Maurin matematiikka ja numerohahmottaminen on surkee, oikeestaan olematon. Mut englanninkielen oppi kahessa kuukaudessa ilman oman maan aksenttia.
Musiikillisesti tosi lahjakas tyyppi. Moni jotka on opiskellu vuodet musiikkia on sanonu Maurille ettei oo kellään nähny niin hyvää rytmitajua ja rytmien luontikykyä ku Maurilla.
Jalat vispaa sohvalla ja sängyssä niin että koko sänky heiluu. Kädet hakkaa rintaa, pöytää, tuolia. Jalat hakkaa lattiaa. Pakko olla meteliä ympärillä ja paikalla ei voi pysyä paria minuuttia kauempaa.
Kannusta mehua kaatuu aina enemmän pöydälle, ku lasiin.
Voiks Maurilla olla jonku sortin keskittymishäiriö? Ei ehkä mikään ADHD, mut ei toi ehkä ihan normaalia energisyyttäkään ole. Se ainaki selittäis et kirjojen lukeminen jää aina kesken ja koulusta jääny vaa huonoja muistoja. Miks avaimet, puhelin, inhalaattori ja aurinkolasit on aina kateissa.
Miks samasta asiasta saa sanoa monta kertaa ja vastaus on usein et no mikset aikasemmin sanonu?
Miks Mauri änkyttää välillä ku puhuu liian nopeesti.
Tiiättekö mikä ahaa -elämys tää mulle oli!

Kärsivällisyys kannattaa :)

En voinu kirjotella uuden vuoden juhlasta, ku Mauricion isä ei oo viel lähettäny mulle kuvia.
Mut on tulossa!

6 kommenttia:

 1. Ihan vaan 62 vuotiaan mummelin kommentti: ennekuin "lävistätte ittenne, ja laitatte jonkun metallisen lisukkeen, niin OTTAKAA SELVILLE jonkun agopunktuuria harjoittavan mielipide. Metalliesineet voivat estää vakavasti energiankierron, jos ne on ripustettu herkkiin kohteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlasin nopsaan akupunktion ja lävistykset, koska ei oo ikinä tullu mietittyä, että akupisteisiin saattaa lävistykset osua, mutta näköjään ihan mahdollista.
   Mutta ei nyt ole kukaan tähän hätään ottamassa lävistyksiä.
   Kuulemma on akupiste johon ihmiset on ottanu lävistyksiä ja kertovat, että migreeniin auttanut. Ei mitään todistettua tehoa, mutta jos placebona jollekin toimii niin loistavaa.
   No ei mulla tähän muuta.
   Kiitos kommentista! :)

   Poista
 2. Tämä vanha, keski-ikäinen noidanvätys, saa aina kiksejä kirjoituksistasi :) Jos piristystä ja naurua kaipaan, luen blogiasi!

  Terveisiä Kirkkonummelta!

  VastaaPoista
 3. Naita sun juttuja on hauska lukea. Oon ollut Brasiliassa vaihtarina 90-luvun alussa. Meno ei ole nakojaan juurikaan muuttunut. :) Mua aina nauratti mun vaihtarivuoden aikana, kun ihmiset koitti laittaa mua lokeroon ja pystyin suorastaan nakemaan, kun niiden paassa raksutti, kun en sopinut brasilialaisiin lokeroihin. Mutta joo, Suomessa saat olla paljon vapaammin sellainen kuin olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Florianopoliksessa on niin paljon sellasia maailmanmatkaajia ja turisteja et täällä must tuntuu et ollaan enempi ja avoimemmin omia itsejään ilman pelkoa, mitä muut ajattelee.
   Mutta tuolla Pelotaksessa näytti olevan ihan kivikaudella toi ajatusmaailma.

   Vähän ehkä surullista, että sama touhu täällä jatkuu 90-luvulta :D

   Kiitos!

   Poista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)