keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Brasilialainen uusivuosi

Uutenavuotena Maurilla veljensä kanssa on ollut tapana viettää uusivuosi isällään.
Illalla syödään hyvää ruokaa ja ennen keskiyötä mennään katsomaan ilotulituksia järvelle.
Maurin äiti on jääny kotiin Pedron (Maurin nuorin veli) ja Pedron isän kanssa ja ilotulituksien jälkeen on menty äidille syömään äidin ruokaa. Tää on ollu se perinne.

Nyt tälläkertaa oli homma vähän eri. Maurin iskän äiti on ollu jo jonkiaikaa tosi huonossa kunnossa ja maannu vaan sairaalassa. Nyt oli mummo tuotu Maurin iskälle ja meininki oli senki takia vähän hillitympi.

Mä en vieläkään oikein tiedä et miten joissain tilanteissa kuuluu käyttäytyä, varsinkin jos on kyse vanhemmista ihmisistä. Täällä vanhempia kunnioitetaan ihan eri tavalla, kun Suomessa.
Tästä kertoo jo sekin, että Mauri tutustutti itsensä mun vaarille sanomalla "I am Mauricio, it's nice to meet you sir."
En siis tienny oikein et olisko mun pitäny halata tätä mummoa joka ei tunnistanu oikein ees omia lapsenlapsiaan. Muistan vielä ku Maurin vaari eli ja syötiin kaikki samassa pöydässä aamupalaa. Puhuin Maurille jotain englanniksi ja Maurin vaari sano Maurille, että "Kuka on tämä vihollinen ja mitä kieltä hän puhuu!" Vaari oli myös muistisairas.
Ni en tienny mitä kuuluu tehä, mitä jos säikäytän vanhan naisen.
Mauri sit sano et joo mee vaan halaamaan ja pussaamaan, kyllä se siitä niin tykkäis.
Mauri selitti mummolle, että tässä on mun vaimo. Mummo sano, että voi kun hän on niin kaunis, sinulla on hyvä maku Rafael, mutta missä edellinen vaimosi on?
Vähän meni tyypit mummolla sekasin, mutta ei se ketään haitannu. Selitettiin vaan uusiksi ketä ollaan.

Maurin mummosta näki heti, että hän on ollut todella kaunis nuorempana. Silmät ihan kirkkaan siniset ja kasvojen piirteet olivat jotenkin todella miellyttävät ja pehmeät. Mauri kertoikin, että vielä 60-vuotiaana mummo käänsi päitä, kunnes sairastui.

Mä vaan pelkäsin kokoajan et mummo kuolee mun viereen siihen sohvalle. Niin huonossa kunnossa mummo oli.

Siinä otettiin pari perhepotrettia, syötiin ja lähettiin takas Maurin äidille.

Uusivuosi on monelle tärkeempi täällä ku joulu. Perhe kootaan kasaan ja on omituisempaa olla kavereitten kanssa uutenavuotena, kun jouluna. Meiän lähettyä tuli Maurin iskän vaimon suku paikalle.

Ruokana oli sormiruokaa, hedelmiä ja linssisoppaa. Maistu ihan hernekeitolle ja tuli koti-ikävä


Minä, Mauri, Maurin sisko, isä ja Rafael.

Mauri, minä, isä, sisko, Rafael ja äitipuoli.


Normaalisti oltais tosiaan menty kattomaan järvelle niitä ilotulituksia. Mauri sano et viimeks ku on ollu uudenvuoden kotona ni järvelle on lähetty kaks tuntia aikasemmin, että saadaan hyvä paikka autolle. Mutta ihmisiä oli niin paljon liikkeellä, etteivät olleet kahen tunnin jälkeen lähimaillakaan järveä. Takasintulo kesti neljätuntia, sillä järvelle asti oli pakko autolla ajaa ennen kun pääsivät kääntymään ympäri, joten se perinne on siitä lähtien jätetty väliin.

Maurin äidillä, äiti oli kaikessa rauhassa valmistellu ruuat. Pedro oli isällään ja Rafael meni tyttöystävälleen tyttöystävän pakottamana pyynnöstä, joten vuosi vaihtui kolmistaan: Minä, Mauri ja Maurin äiti.

Taas piti tietenkin ruokaa syödä. Otin kyllä mun mielestä ruuasta kuvanki, mutten nyt löydä sitä mistään.

Keskiyön lyödessä, rupes jokapaikassa paukkumaan. (Tai no tääl oli jo koko viikon paukkunu enemmän ja vähemmän. Ja raketit ei oo mitään pieniäänisiä vaan kuulostaa lähinnä pommeilta. Mulla sydän ainaki jätti pari tahtia välistä, ku pommit oli tarpeeks lähellä)
Katottiin raketteja parvekkeelta ja telkkarista. Pussattiin ja halattiin ja kilisteltiin siideriä. Siiderit myydäät kuoharipulloissa. En tiedä onks siiderit täällä myynnissä vaan tänä juhlana vai ympärivuoden? Kukaan ei ollu niitä aikasemmin täällä nähny.

Katsokaa miten kaunis raketti!


Uskomatonta loistoa Riosta!
Telkkarissa näytettiin ilotulituksia ympäri Brasiliaa. Niin Riosta kun meiän Florianopoliksestakin.
Youtubesta näkyy vähän paremmin nää videot ku tästä meiän pienenpienestä olkkarin telkkarista.
Rion raketit oli kyl oikeesti tosi hienot. Joku vuosi haluun mennä kyl jonnekki pääpaikalle kattomaan näitä esityksiä.

Siinä oli meiän uusivuosi. Rauhallinen ja mukava. Maha oli täynnä ja mummo on vieläkin hengissä.

Maurin kaveri oli 24h kestävissä Rave bileissä, koska kyseisen herran uudenvuoden lupaus oli löytää itelleen muidu kaks kertaa viikossa ja halus alottaa sit rähinällä.
Tääl nää bileet on pehmopornoa ja täynnä huumeita. Oon tosi onnellinen et Mauri ei oo mikää biletyyppi joka haluis tulla ja mennä kokoajan. En jaksais ollenkaa riekkua tuolla hullujen keskellä.
Sitku nää rave bileet oli ohi tuli kaveri potemaan krapulaa tänne Maurin äidille, kun oma koti oli liian kaukana.

Kaikenmoista.

1 kommentti:

  1. Uus vuos Sao Paulossa odottaa, oi ja kaikkea sitä! En malta odottaa, ihanaa ja hupaisaa tekstiä kirjottelet ��

    VastaaPoista

Lähetä nyt edes vaikka terveisiä! :)